Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Άγιος Βαλεντίνος: ένα μεθεόρτιο ποστ!


Θα ήθελα μία χρονιά, Αγίου Βαλεντίνου ανήμερα (μεγάλη η χάρη του), να μην ακούσω/διαβάσω κανέναν εξυπνάκια να κάνει κήρυγμα για το ότι είναι μια γιορτή εμπορική και όλοι όσοι επιμένουν να γιορτάζουν αφενός είναι κορόιδα αφετέρου έχουν βαθιά, άλυτα προβλήματα τα οποία προσπαθούν να καλύψουν με δώρα και ρομαντικά ραντεβού υπό το φως των κεριών. Αντιθέτως αυτοί, οι εξυπνάκηδες δηλαδή, έχουν την τέλεια σχέση, τον τέλειο σύντροφο, η καθημερινότητά τους θυμίζει ρομαντική κομεντί της Νόρα Έφρον και γι'αυτό δεν γιορτάζουν αλλά σνομπάρουν τη συγκεκριμένη μέρα. Πως ακριβώς γνωρίζουν τι συμβαίνει στις σχέσεις των άλλων, άγνωστο! Σημασία έχει ότι το γνωρίζουν...

Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς που βγάζουν τέτοια ξινίλα για κάτι τόσο, ας μην το πω χαζό, ας το πω ανάλαφρο. Εντάξει, δεν γιορτάζεις κύριέ μου/ κυρία μου. Σεβαστό. Τι σε κόφτει τι κάνουν οι υπόλοιποι τη συγκεκριμένη μέρα? Μήπως, επειδή ένα από τα επιχειρήματα των μη-εορτάζοντων είναι το εμπορικό της υπόθεσης, μήπως λέω τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά απέχουν από τα καταστήματα και δεν αγοράζουν δέντρο ή στολίδια ή δώρα? Να υποθέσω ότι δεν γιορτάζουν τα γενέθλιά τους, γιατί και τις υπόλοιπες 364 ημέρες ζούν και αναπνέουν? Μήπως δεν γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή, διότι όλο το χρόνο με το ίδιο όνομα κυκλοφορούν? Μήπως δεν γιορτάζουν επέτειο γάμου, γιατί -oh well!- κάθε μέρα είναι παντρεμένοι? Και, αλήθεια, αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο και σε όλες τις υπόλοιπες "σπέσιαλ" μέρες, πχ "ημέρα της γυναίκας", "ημέρα της μητέρας", "ημέρα της γής", "ημέρα της μαρμότας" ?

Χειρότερα από τα αμφιβόλου αισθητικής λούτρινα αρκουδάκια είναι τα κηρύγματα από αυτοαποκαλούμενους ειδήμονες σε θέματα σχέσεων, γιατί το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι ούτε ο Άγιος Βαλεντίνος, ούτε τα λουλούδια, ούτε τα ρομαντικά τετ-α-τετ, αλλά το γεγονός ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται πως είναι δυνατό να μη συμφωνούν όλοι με τη δική τους άποψη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προσωπικά ζητήματα. Κι εμένα μου αρέσουν το κόκκινο χρώμα, η θάλασσα, ο Ολυμπιακός, τα γιουβαρλάκια, ο ντόκτορ Χάουζ και το ξανθό γκομενάκι που υποδύεται τον μένταλιστ στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, αλλά δεν θεωρώ κακόγουστο όποιον δεν συμφωνεί μαζί μου! Ακόμα πιο ενοχλητική βρίσκω την απαράδεκτη συνήθεια που έχουν οι "ειδήμονες" που αναφέρω πιο πάνω, να προσπαθούν να μετριάσουν τη χαρά που αισθάνεται κάποιος άλλος, με αμπελοφιλοσοφίες και αυθαίρετα συμπεράσματα. Καταλήγω κι εγώ στο (αυθαίρετο) συμπέρασμα, ότι όποιος ασχολείται τόσο πολύ με τα προσωπικά των άλλων, μάλλον δεν βρίσκει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη δική του προσωπική ζωή.

Για όλους τους αγαπούληδες, κερνάω τραγουδάκι από τον Νικ!



PS: Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν υποστηρίζω τα παραπάνω επειδή με χτύπησε ο έρως κατακούτελα. Άλλωστε το μόνο γλυκό της φετινής αγαπουλινοημέρας ήταν ένα γαλακτομπούρεκο που μου έφεραν από το "Κοσμικόν".

16 σχόλια:

  1. το ποσο συμφωνω μαζι σου το ποσο συμφωνω
    γιαυτο και γω εκανα ανημερα μια αναρτηση το ποσο εχει πλακα ολη αυτη η γιορτουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα γαλακτομπούρεκο από το Κοσμικόν δεν είναι διόλου αμελητέο!! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα ! Ωραία ανάρτηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παλι καλα εσενα σε φεραν και κατι εγω καθε μερα περιμενω ενα λουλουδι και τιποτα εσενα εστω και αυτη τη μερα κατι σε δωσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααααα, μην μου σνομπάρεις το γαλακτομπόυρεκο του Κοσμικόν, είναι το καλυτερότερο χα χα χαα!!!
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπορείς να με πεις που ειναι αυτό το κοσμικόν? όλο γι αυτό με λένε κ όλο αυτό δε βλέπω..
    δε ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά τα αρκούδια που μου δίνει κάθε χρόνο ο Άκης αυτή τη μέρα, είναι ένας λόγος παραπάνω να τον λατρεύω.. κ δε πιστεύουμε περί αγιου βαλεντινου κτλ. απλά σαν ερωτευμένοι, κάνουμε καμια χαζομάρα να χαρούμε κι εμείς..
    τα λες πολύ ωραία..
    αν πω οτι δε μαρεσει αυτή η χαζογιορτή, θα ναι ψέμματα.. γιατί πάντα σ αυτή τη γιορτή ήμουν μόνη, σκέψου μια έφηβη όπου γύρω της γινόταν χαμός από τριαντάφυλλα και αρκούδια, να μην έχει κανέναν να της προσφέρει κάτι τέτοιο. άστα σε λεω, δράμα.. κ επειδή πέρασα άσχημα, γι αυτό φροντίζω να τη χαίρομαι τη γιορτή, κι ας μη φτάνω στα όρια της υπερβολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει χωρίς να κρίνει και να κατακρίνει. αυτό δε λες Ντοροθυ μου; συμφωνώ κι επαυξάνω! :)
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πες τα Dorothy ν' αγιάσει το στόμα σουουουουουουου!!!! Ε, μα πια! Άσε παιδάκι μου τον κόσμο να γιορτάσει όπως καταλαβαίνει και όποτε καταλαβαίνει, και κοίτα την δουλειά σου χωρίς να σχολιάζεις!!! Πωωωω...

    (Φιλιά πολλάαααα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένη ιστο-γειτόνισσα

    Αν και στην αντίπερα όχθη από αυτή των εορταζόντων, θα συμφωνήσω για τη γιορτή, τα γκομενάκια μόνο να χωρίσουμε (βλέπω ότι συμπίπτει ακριβώς το γούστο μας) και το γαλακτομπούρεκο στη μέση για να μην έχουμε παρεξηγήσεις... τι να τα κάνεις τα τριαντάφυλλα, αγάπη μου, άμα έχεις το γαλακτομπούρεκο...

    Έμεινε τίποτα να βγάλουμε Σ/Κ ή δεν κερνάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ασωτος γιος
    Ετσι ακριβώς, έχει πλάκα :)))


    @quaintrelle dandy
    Καλωσόρισες! Και βέβαια δεν είναι αμελητέο ένα γαλακτομπούρεκο από το Κοσμικόν. Το αγαπώ, το αγαπώ, το αγαπώ!

    @love2love
    Αν σε παρηγορεί, δεν υπήρχε ίχνος ρομαντισμού πίσω απο το γλυκάκι...

    @ΕΛΕΝΑ
    Εγώ να σνομπάρω το κοσμικογαλακτομπούρεκο? Δεν μπορώ να αντισταθώ λέμε! Είναι το καλυτερότερο, indeed!

    @Δέσποινα
    Μα έχουμε όλοι τόσα στο κεφάλι μας, να ασχολούμαστε με το ποιός γιορτάζει τον Βαλεντίνο μας έλειπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @maria
    "Κοσμικόν" έχει στον Άγιο Νικόλαο, στον Άγιο Ελευθέριο και στο Παλαιό Φάληρο. Του χρόνου αντί για αρκουδάκια, να ζητήσεις γαλακτομπούρεκο :p

    @DaisyCrazy
    Αυτό ακριβώς! Φιλάκια :)))

    @{Marianna}
    Όπως το λες, άσε παιδί μου τον κόσμο να γιορτάσει (ή να μη γιορτάσει, γιατί εξίσου εκνευριστικοί είναι και αυτοί που νομίζουν ότι single= δυστυχισμένο άτομο). Φιλάκια πολλά πολλά!

    @Thunder
    Τα λέω! (αλλά ποιός με ακούει :p )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Pompeia
    Pompeia μου! Είναι γεγονός ότι αναβαθμίστηκε το status μου, από single σκέτο σε single με γαλακτομπούρεκο. Έλα να χωρίσουμε τα γκομενάκια (ίδιο γούστο, χμμμ... great minds think alike, που λέμε και στο χωριό μου), γιατί από το γαλακτομπούρεκο λυπάμαι, δεν έμεινε τίποτα! Πολλά πολλά φιλιά! :)


    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Γειά σου Σκρουτζάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ -ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Καλό μήνα Σκρουτζάκο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?