Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Πάρτυ για μεγάλους





Ήμουν γύρω στα 12-13 όταν με κάλεσαν δυο παιδικές φίλες και γειτόνισσες στο πάρτυ τους. Είχα πάει βέβαια σε πολλά πάρτυ μέχρι τότε, είχα κάνει και στο σπίτι κάμποσα, αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά τα πράγματα : οι φίλες μου ήταν λίγο μεγαλύτερες, η μια πήγαινε πρώτη λυκείου και η άλλη ήταν τελειόφοιτη. Ήταν, δηλαδή, πάρτυ για "μεγάλους" , χωρίς γονείς και λοιπούς κηδεμόνες και θα γινόταν σ'ένα άδειο διαμέρισμα-αποθήκη των γονιών τους. Αγχώθηκα λίγο, τι να φορέσω σκεφτόμουν και τελικά κατέληξα σε μια μπλούζα που μου είχε κάνει δώρο η νονά μου σε μια βόλτα μας. Αυτή η μπλούζα ήταν "τελευταία λέξη της μόδας", έτσι είχε πει η πωλήτρια σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την άκρως τσουχτερή τιμή της. Φόρεσα την μοδάτη μπλούζα μου, ένα μπλε σκούρο κολάν και τα καλά μου παπούτσια. Κι επειδή σ'ένα πάρτυ δεν πηγαίνεις όπως να'ναι, εννοείται ότι πέρασα τα χείλη μου με liposan κεράσι. Έφτασα στο πάρτυ με τον αδελφό μου, καλεσμένος κι εκείνος, και καθίσαμε παρέα με δυο-τρεις φίλους που ήταν στην ηλικία μας. Τα κορίτσια είχαν αδειάσει τον χώρο, είχαν αφήσει μόνο καρέκλες και, σε μια γωνιά, ένα μεγάλο τραπέζι φορτωμένο με ποτά, αναψυκτικά και διάφορα που τότε τα λέγαμε μεζεδάκια,τώρα τα λέμε finger food. Σιγά-σιγά μαζεύτηκε πολύς κόσμος, η μουσική δυνατά, ο φωτισμός σταθερά χαμηλός κι εγώ με το ποτό μου στο χέρι - γιατί δεν ήπια αναψυκτικό αλλά ποτό , οποίο χρόνια αργότερα κατάλαβα ότι μάλλον ήταν τσέρρυ κόλα, με πολύ κολα και ελάχιστο τσέρρυ- χάζευα μαγεμένη τους "μεγάλους": πως χόρευαν το "europa", πως φλέρταραν, πως έπιναν τα ποτά τους, πως κάπνιζαν τα τσιγάρα τους... σαν σκηνές από τα προσεχώς. Κούνησα το κεφάλι καταφατικά όταν η πιο μικρή από τις φίλες μου είπε ότι "σε αυτό το λύκειο δεν υπάρχει ούτε ένας ωραίος ρε γαμώτο" και παρατήρησα στυλιστικά εγκλήματα που θυμάμαι ακόμα, μια πολύ όμορφη κοπέλα για παράδειγμα, με λευκό παντελόνι και μαύρο πουκάμισο και τα πιο κακόγουστα παπούτσια που θα μπορούσε να φορέσει κανείς, κάτι αρβύλες που ταίριαζαν μόνο σε νεοσύλλεκτο. Όλες οι λεπτομέρεις του πάρτυ αναμεταδόθηκαν με το νι και με το σίγμα στις συμμαθήτριές μου, που -τι κρίμα!- πήγαιναν ακόμα σε παιδικά πάρτυ, χα χα! Τις οικοδέσποινες τις βλέπω πολύ συχνά, σύζυγοι και μαμάδες πια, να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Αναρωτιέμαι τι να γίνονται οι υπόλοιποι καλεσμένοι. Έγραψαν καλά στις πανελλήνιες, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά; Που ζουν, πως ζουν, πως διασκεδάζουν; Τώρα που κοντοζυγώνουν τα σαράντα θυμούνται εκείνο το πάρτυ, βράδυ Σαββάτου στο άδειο διαμέρισμα; Ή μήπως το θυμάμαι μόνο εγώ, γιατί -πως να το κάνουμε- ήταν το πρώτο πάρτυ που πήγα και ήταν για "μεγάλους";


19 σχόλια:

  1. Γιατί δεν οργανώνετε ένα reunion party; Πρόσφατα συναντηθάκαμε οι παλιοί συμμαθητές (από τον προηγούμενο αιώνα) και είχε πολλή πλάκα!
    Καλό Σαββατοκύριακο, Ντοροθάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή ιδέα! 4-5 από τους καλεσμένους τους βλέπω σχεδόν κάθε μέρα, θα έχει πλάκα να δώ και τους υπόλοιπους μετά από τόσα χρόνια. Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ! Αχ! κοριτσάκια...! Γι' αυτό τα λατρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλο και κάποιοι θα θυμόνται κάποια στιγμιότυπα αλλά σίγουρα εσύ θα θυμίσε τα περισσότερα.

    Πρώτο πάρτυ για μεγάλους ε; Άλλη αίγλη είχε σίγουρα :)

    Φιλιά Ντοροθάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο γλύκα η σημερινή σου ανάρτηση...ειδικά η λεπτομέρεια με το λιποζάν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπέροχο έτσι??
    να τα θυμάσαι τώρα με τόσες λεπτομέρειες!!!!!!
    Καλημέρες και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αι μετά θα κάνετε σύντομα ένα πάρτυ για νέους με τα ίδια τραγούδια και τα ίδια ποτά και θα μας πείς τα νέα !!!!! Πόσο μπορεί να μεγαλώσανε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι όμορφες που είναι οι αναμνήσεις μας από τα πάρτυ εκείνης της εποχής... Ακόμα θυμάμαι την αγωνία μου για το αν θα μου ζητούσε να χορέψουμε ο εκάστοτε εκλεκτός μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα reunion είναι πολύ ωραία ιδέα.Οι παλιοί μου συμμαθητές από το δημοτικό τα τελευταια 5 χρόνια διοργανώνουν reunion μια φορά το χρόνό.Έχω πάει δύο φορές.Έχει πολύ πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @αχτίδα
    Ειναι πιο ζουζουνια τα κοριτσάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @DaisyCrazy
    Πρέπει να ήταν το πρώτο πάρτυ που δεν χόρεψα τα παπάκια και το σκασουσου :) Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανεράιδα
    Το ωραίο είναι που νόμιζα κιολας ότι έκανα το τέλειο μακιγιάζ :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Καλώς τον Σκρουτζάκο! Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @next_day
    Το θυμάμαι σαν να έχουν περάσει 1-2 χρόνια, ενώ έχουν περάσει σχεδόν είκοσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @marilise
    Πρέπει να επαναληφθεί αυτό το πάρτυ, να ξαναμαζευτούμε όλοι! Αν και πιστεύω ότι μονο σ'εμένα είχε κάνει εντύπωση, για τους "μεγάλους" ήταν μια απο τα ίδια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @olivetreegirl
    Ναι, όταν έβαζε ο ... "dj" μπλουζ! Αχ, ωραίες εποχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Froso
    Σε 3-4 χρονάκια, που θα κλείσουμε εικοσαετία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @συνvεφάκι
    Αν κάναμε reunion οι συμμαθητές του δημοτικού εννοείται ότι θα πήγαινα τρέχοντας! Φαντάζομαι ότι θα έχει πολλή πλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?