Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Στα βαφτίσια



Πήγα τις προάλλες σε μια βάπτιση.Σ' ένα ωραιότατο εκκλησάκι, στολισμένο με μπαλόνια και διάφορα άλλα, όπως επιβάλλει και η παράδοση(!). Το μυστήριο άργησε λίγο να ξεκινήσει γιατί η νονά δεν ήξερε οτι έπρεπε να γεμίσει με λάδι το μπουκαλάκι που βάζουν μέσα στο κουτί με τα βαφτιστικά και δεν είχαν με τι να αλείψουν τον μπέμπη. Έγινε ένας ψιλοπανικός, κάποιος ρώτησε αν κάνει ηλιέλαιο, κάποιος απάντησε ότι αυτό το βάζουμε στη σαλάτα και όχι στα βαφτίσια, και τελοσπάντων κάτι βρέθηκε τελικά, να'ταν ελαιόλαδο, να'ταν σογιέλαιο, να'ταν από αυτό που λαδώνουμε τα πόμολα, δε μάθαμε ποτέ. Στη συνέχεια όλα κύλησαν ήρεμα. Το μόνο προβληματάκι που παρουσιάστηκε ήταν ότι ο μικρός μας προέκυψε αρκετά ομιλητικός (σε λίγο θα κλείσει τα τρία άλλωστε, το περίεργο θα ήταν να μη μιλούσε). Τι εννοώ: στην αρχή του μυστηρίου φώναζε "θέλω να μπώ!" κι έδειχνε την κολυμπήθρα. Μόλις άρχισαν να τον γδύνουν και κατάλαβε ότι κάτι παίζεται άρχισε να κλάιει και να φωνάζει "Θέλω τη μαμάααααα μου!" και όσο κράτησε το μπλουμ φώναζε "δε θέλω!". Τέλος καλό, όλα καλά όμως, πήρε ο μικρός το όνομά του, χαιρετηθήκαμε, πήραμε τη μπομπονιέρα και το γλυκάκι μας και αποχωρήσαμε. Εγώ κατέληξα σε δύο συμπεράσματα:

Πρώτον: Όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν σε μια βάπτιση, αρκεί να συμφωνούν όλοι σε ένα...στο όνομα! Να εδώ ας πούμε, μπορεί να είχαμε μια έλλειψη λαδιού κλπ κλπ, αλλά τουλάχιστον τα μέλη της οικογένειας είχαν άριστες σχέσεις, δεν είχαν τσακωθεί για το όνομα κι έτσι έσπευσαν όλοι μαζί να βρουν τη λύση. Αντίθετα, σε μια άλλη βάπτιση που έχει μείνει στην ιστορία, είχα δει το ωραιότατο θέαμα των δύο γιαγιάδων της νεοφώτιστης να μαλλιοτραβιούνται πάνω από την κολυμπήθρα για το όνομα. Οχι για το ποια από τις δύο θα βγάλουν, γιατί μετά από άπειρους καυγάδες οι γονείς είχαν αποφασίσει να βγάλουν και τα δύο ονόματα. No problem, έτσι? Αμ δε... Οι δύο γιαγιάδες τσακωνόντουσταν για το ποιό όνομα θα έμπαινε πρώτο: Να το βγάλουν το μωρό Σαμάνθα-Τζέσσικα ή Τζέσσικα- Σαμάνθα? Αν θυμάμαι καλά η βάπτιση είχε αργήσει να ξεκινήσει καμια ώρα.

Δεύτερον: Όταν βαφτίσω τα δικά μου παιδιά έχω σκοπό αφενός να τα βαφτίσω καλοκαίρι (γιατί ακόμα κι αν ξεχάσει η νονά το λάδι, όλο και κάποιο καροτέν ή πιζμπουιν θα έχει ξεμείνει μέσα σε κανένα αυτοκίνητο) αφετέρου να τα βαφτίσω όσο είναι ακόμα πολύ μικρά και δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη για το μυστήριο. Αυτά. Και στα δικά μας οι ελεύθερες!

13 σχόλια:

  1. Τι μεγάλο δίκιο έχεις φίλη μου!
    Να μην ορίζεις το όνομα που θες για το παιδί σου!!
    ΑΚόμα δεν έχουν ξεπερασθεί αυτά τα αναχρονιστικά.Ως πότε άραγε;
    Ας αφήσουμε τις ελπίδες μας στη νέα γενιά.
    Πολύ όμορφη και αστεία η αναπαράσταση της βάπτισης σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο για το πιτζ μπουίν με πέθανε!! Όταν βαφτίσαμε το γιο μου είχαμε γεμίσει το μπουκαλάκι με λάδι, αλλά του παπά του φάνηκε λίγο και τρέχαμε να βρούμε τενεκέ 16κιλο να τον ευχαριστήσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Χαρά Θ.
    Το θεωρώ κατάντια να κάνει κάποιος φασαρία για να του βγάλουν το όνομα. Τα τελευταία χρόνια πάντως, βλέπω πολλούς να δίνουν στα παιδιά τους ονόματα που τους αρέσουν και όχι υποχρεωτικά αυτά των παππούδων (κι έτσι πρέπει κατά τη γνώμη μου).

    Καλωσόρισες στο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Λίλα
    Αλλο πάλι και τούτο! Καλά, τι το ήθελε τόσο λάδι? Είχε σκοπό να γεμίσει με αυτό την κολυμπήθρα?!? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχααχαχχα πολύ γέλασα με το ποστ σου στο σύνολο του!! πολύ ωραίο!!!

    καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΡΑΣΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και στα δικά σου βρε:))
    Τώρα τουλάχιστον ξέρεις, από λάδι δεν θα ξεμείνετε;-)
    Πλάκα πάντως θα είχε η βάφτιση!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. xaxaxaxaxa Τζέσικα-Σαμάνθα ή Σαμάνθα-Τζέσικα ε; Καλό! Αμάν αυτές οι γιαγιάδες. Έπρεπε να αποφάσιζαν να έβγαζαν άλλο άσχετο όνομα οι γονείς έτσι για να σταματήσει ο καβγάς. Τι τρέλα κι αυτή!
    Πάντως εδώ στην Κύπρο βαφτίζουν τα παιδιά εξαιρετικά νωρίς, τόσο που ακόμα το κεφαλάκι τους που λέει ο λογος δεν το στηρίζουν μόνα τους. Είναι κι αυτό μια υπερβολή. Πήγα σε βάφτιση τρίμηνου βρέφους που όσο και να το κάνουμε το φτωχό πλασματάκι κουράστηκε και έκλαιγε στην αρχή ασταμάτητα, μετά κατούρησε τον παπά και το νονό και μετά κοιμήθηκε ως το τέλος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Maria B.
    Και που να τα έβλεπες από κοντά! Καλό Σ/Κ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Κι όμως γίνονται ακόμα φασαρίες για τα ονόματα Σκρουτζάκο! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΕΛΕΝΑ
    Εννοείται! Θα έχω μαζί κανένα 5κιλο τενεκέ, χαχαχα! Βασικά έχω αρχίσει ν'άνησυχώ, γιατί όποτε πηγαίνω σε γάμο ή σε βαφτίσια πάντα κάτι περίεργο συμβαίνει :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @DaisyCrazy
    Αν έβγαζαν άσχετο όνομα θα είχαμε λιποθυμίες και καρδιακά επεισόδια! Τριών μηνών πολύ μικρούλι είναι, μια χαρά τους περιποιήθηκε όμως, έτσι? Φιλιά, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. α εμείς θα το βγάλουμε ή Ματθαίο ή Ναταλία.
    ούτε το όνομα των πεθερικών ούτε των γονιών. τα πεθερικά μου έχουν ανοιχτό μυαλό και πολλούς Χρήστους (ο πεθερός, ο παππούς, ο κουνιάδος Χρήστοδες) αλλά και η πεθερά δε τσινάει καθόλου στο θέμα αυτό. η μάνα μου λίγο ταράχτηκε που δε θα βάλουμε το όνομα των πεθερικών γιατί ο άντρας μου είναι και πρώτο παιδί αλλά το ξεπέρασε. και οι γονείς μου έχουν ακούσει τα ονόματά τους (η ανηψιά Σταυρούλα, ο ανηψιός Σταυρος, ο άλλος ανηψιός Ξενοφών, έχουμε καλύψει τη λίστα)
    αυτό με τα ονόματα προς το παρόν δεν μας είναι πρόβλημα αλλά ξέρω ζευγάρια που έχουν πραγματικά θέμα με αυτό.
    όσο για τις βαφτίσεις, κι εγώ ήξερα για 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο αρκεί ώσπου πήγα σε μια βάφτιση κ λούσαν το παιδί με το δίλιτρο μπουκάλι ΕΛΑΙΣ κ μούρθε κάπως.. (μη με θεωρήσετε ότι κάνω διαφήμιση, έτυχε)
    έχω να πάω καιρό σε βάφτιση. και σε γάμο. παλιά πήγαινα για να κάνω καμάκι στους συγγενείς του απέναντι (αν μας καλούσε ο γαμπρος, στα ξαδέρφια της νύφης και τουμπαλιν) βέβαια. τώρα πλέον πάω για να κάνω μόστρα τον άντρα μου (ξέρεις στυλάκι "τώρα βρήκα άντρα, ενώ εσείς ακόμα μπακούρια..")
    ωραίο πράγμα οι κοινωνικές εκδηλώσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?