Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Αποφασιστικότις μηδέν!




Ακόμα και το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινά με ένα βήμα. Σωστά? Σωστά, αρκεί αυτός που ετοιμάζεται να ταξιδέψει να μην είναι αναποφάσιστος. Γιατί τότε, πριν από το πρώτο βήμα, πρέπει να λυθεί ένα άλλο σημαντικό ζήτημα: με ποιό πόδι θα γίνει αυτό το βήμα, με το δεξί ή με το αριστερό?

Ε ναι λοιπόν, είμαι αναποφάσιστη. Το περίεργο, όμως, είναι ότι η αναποφασιστικότητά μου εξαφανίζεται όταν πρέπει να πάρω μια πραγματικά σοβαρή απόφαση. Δεν είχα καμία αμφιβολία για το τι ήθελα να σπουδάσω, ξέρω τι θέλω σε ζητήματα επαγγελματικής και αισθηματικής φύσης, στις εκλογές δεν υπήρξα ποτέ αναποφάσιστη κι έχω αποφασίσει εδώ και καιρό ότι προτιμώ μια πίτα-κεμπάπ από μια πίτα-γύρο. Προχθές, όμως, που πήγα να αγοράσω βερνίκι για βάση στο γαλλικό μανικιούρ ξόδεψα κάμποση ώρα εξετάζοντας προσεκτικά ένα ροζ κι ένα λευκό του πάγου, τελικά πήρα το ροζ, το μανικιούρ έγινε τέλειο, αλλά ακόμα αναρωτιέμαι αν πήρα τη σωστή απόφαση. Και μετά άλλη φοβερή απόφαση: να βάλω και σχεδιάκια ή όχι? Άλλος χώρος που ξυπνά την αναποφάσιστη φύση μου είναι τα βιβλιοπωλεία: θέλω ό,τι υπάρχει στα ράφια, αλλά αυτό δεν γίνεται βέβαια κι έτσι πρέπει να αποφασίσω. Καμιά φορά καταφεύγω στη λύση του "α-μπε-μπα-μπλομ" ανάμεσα στα βιβλία-φιναλίστ, από μέσα μου βέβαια μη γίνω και ρεζίλι! Και εννοείται ότι δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ το σκηνικό με τη βάφλα: παραγγέλνω μια βάφλα με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας. Δεν προλαβαίνω να τελειώσω τη φράση μου και δέχομαι ένα βομβαρδισμό ερωτήσεων: "Σοκολάτα υγείας ή γάλακτος ή μπίτερ ή μπλα μπλα μπλά...?". Άντε να αποφασίσεις δηλαδή. Και που αποφάσισα , όμως, τι κατάλαβα? Ακολουθεί δεύτερος γύρος ερωτήσεων: " σος ή σιρόπι ή μπλα μπλα μπλα...?". "Εεεεεεε...." απαντώ και να σου και η τρίτη και φαρμακερή: " Θέλετε η σοκολατα να παραμένει υγρή ή να παγώνει πάνω στο παγωτό". Τουλάχιστον η βάφλα ήταν απίθανη και άξιζε η ταλαιπωρία. Γιατί ναι, για μια αναποφάσιστη ακόμα και η επιλογή σοκολατοσιροπακίου είναι ό,τι για άλλους η επιλογή αυτοκινήτου ή διαμερίσματος. Το μοναδικό αντίδοτο που έχω βρεί για την αναποφασιστικότητα είναι η αναβλητικότητα αλλά γι'αυτή θα μιλήσουμε σε άλλο post.

PS: Πάντως είναι γεγονός ότι η αναποφασιστικότητα έχει γίνει αφορμή για να γραφτούν χρυσές σελίδες στην τέχνη: κιθαρίστας ή ντράμερ? ... to be or not to be? ... should I stay or should I go?







22 σχόλια:

  1. Κι εγώ με ροζάκι λέ να το κάνω το γαλλικό!
    :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το κοιτάξεις..πίτα κεμπάμ?????
    ;)
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι απίστευτη!!Απολαυστική σε κάθε σου λέξη.Φιλιά πολλά Dorothaki μας.Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ok... δουλειά δεν είχε ο διάολος...
    Βερνίκι: Αφού το μανικιούρ έγινε τέλειο, προς τι η αμφιβολία;
    Βιβλία: Ποιό θέλεις να διαβάσεις ΤΩΡΑ; Αυτό να πάρεις...
    Βάφλα: Δύσκολη απόφαση, αλλά η σοκολάτα υγείας έχει σαφώς διαφορετική γεύση από τη γάλακτος... και πρέπει να παγώνει πάνω στο παγωτό...

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε Dorothy μου το καταφχαριστήθηκα το κομμάτι. Είχα χρόνια να το ακούσω. Το έβαλα δυνατά και το τραγούδουσα! Να'σαι καλά που μου το θύμισες!

    Should I stay or Should I go?
    GO-GO-GO-GO!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξερω τι λες εσυ, η βαφλα ηταν σπεσιαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μη με κολάζεισ βραδιάτικα με βάφλες και σιρόπια και παγώτα! Όχι τίποτε άλλο ειμαι σε δίαιτα!! χα χα χα καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άστα να πάνε. κ εγώ μια απ τα ίδια. είμαι απίστευτα αναποφάσιστη. κ ο Άκης το ίδιο, οπότε φαντάζεσαι τι γίνεται όταν θέλουμε να παραγγείλουμε από κανένα ντελίβερι ή να πάρουμε απορρυπαντικό πλυντηρίου, μακαρόνια ορ σάμθινγκ τόσο απλό..
    όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα τα σοβαρά, σε 5 λεπτά τα έχουμε λύσει όλα..
    καλά για τις βάφλες και τα βιβλία, μη τα συζητάς.
    ενώ στο κωτσόβολο "μια σιλκ επιλ αδιάβροχη παρακαλώ" και τελειώσαμε. να μη σχολιάσω για την αναβλητικότητα..

    ένα το καλό, είμαστε άνθρωποι κ αυτό δικαιολογεί κατά κάποιο τρόπο τα κουσούρια μας!!
    πότε θα σε δώωωω?Ω??ΩΩ? είμαι αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγγνώμη...μήπως θα μπορούσες να μας πεις σε ποιά βαφλερί-πατισερί-κονφισερί κανουν τόσες πολλές ερωτήσεις? Αν το αποτέλεσμα είναι καλό δεν εχω πρόβλημα να γράψω και διαγώνισμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @lena_zip
    Ναι, η αλήθεια είναι ότι το ροζάκι είναι πιο ωραίο. Αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου είναι ένα εντελώς μπλε λουλακί που βάζουν στο γαλλικό, μια ξαδέλφη μου το λέει "το look μόλις-βγήκα-από-το ψυγείο" :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @next_day
    Ναι, ναι, πίτα κεμπάπ! Μπιφτεκάκι forever :) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @CARPE DIEM
    Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ :) Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Εγκλω
    Καλωσόρισες στην παπουτσοθήκη Εγκλω! Λοιπόοοον:
    Βερνίκι: Μα γιατί ο εχθρός του τέλειου είναι το ακόμα πιο τέλειο! Επίσης, τα σχεδιάκια μπορούν να απογειώσουν ή να ρίξουν στον βούρκο του κιτς ένα μανικιούρ.
    Βιβλία: Μα το θέμα είναι ότι τα θέλω όλα ΤΩΡΑ.
    Βάφλα: Εγώ διάλεξα τη ρευστή. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω αυτή που παγώνει και θα βγάλω τα συμπεράσματά μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Me_To_aSeToN_STo_XeRi
    Να απαντήσω ή να μην απαντήσω... χιχιχι, πλάκα έχει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Dorothea
    "The Clash" είναι από τις αδυναμίες μου! Και εννοείται ότι τραγουδάω κι εγώ μαζί τους όταν ακούω τα τραγούδια τους! :) Φιλιά πολλά Dorothea!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Δημιουργία
    Μόνο σπέσιαλ? Μιλάμε για σο-κόλασηηηη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Πλεκτο Εγκωμιο
    Ααααχ, κι εγώ σε δίαιτα είμαι... Και θυμάμαι τη βάφλα και κολάζομαι... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @maria
    Καλέ ναι, σιγά μην το βάλουμε και μαράζι. Ανθρωποι είμαστε. Αυτές τις μέρες είμαι λίγο στο τρέξιμο, μόλις ξεμπερδέψω κανονίζουμε οπωσδήποτε συνάντηση :) Φιλιάααα!

    PS: Καλή η σιλκ επίλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @One Happy Dot
    Οφ κορς μάι ντίαρ: στο cafe του νοτος home, στην πλατεία Κοτζιά. Και bonus η θέα στην Ακρόπολη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Το χρυσό ΠιΠι
    Τοξότης... με ωροσκόπο στους Διδύμους (αυτός ο ωροσκόπος μου κάνει όλη τη ζημιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?