Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ejekt (& άλλο ένα βραβείο)

PART I




Παρασκευή, αργά το απόγευμα, περπατάμε προς το γήπεδο ξιφασκίας για τη δεύτερη μέρα του EJEKT festival. Μου έρχεται flashback από τους Ολυμπιακούς του 2004, όταν λίγο πιο πέρα -στο γήπεδο του baseball- παρακολουθούσαμε τους αγώνες με συνοδεία μπύρας και hot dog. Επιστροφή στο τώρα, βλέπω ανακοινώσεις που γράφουν ότι απαγορεύεται -μεταξύ άλλων- το crowd surfing. Ο τραγουδιστής των Subways, που βρίσκονται ήδη στη σκηνή, δεν διαβάζει Ελληνικά, γι'αυτό και τελικά κάνει μια βουτιά και καταλήγει πάνω σε δεκάδες υψωμένα χέρια. Αναρωτιέμαι πως αντέχει η Charlotte, που χτυπιέται επί σκηνής παίζοντας μπάσο, να φοράει μαύρο καλσόν με τέτοια ζέστη. Τη θέση των Subways παίρνουν οι Klaxons και, αφού μας αποχαιρετίσουν με το "it's not over yet", μεταφερόμαστε στην indoor stage όπου ο Ian McCulloch μας υποδέχεται με μια γενναία δόση αυτοσαρκασμού: "Obviously, we are not Lauryn Hill!" λέει και γελάμε, καθώς οι Echo and the Bunnymen βρέθηκαν στο φεστιβάλ για να καλύψουν το κενό που άφησε με την ακύρωση της περιοδείας της η Hill. Παρακολουθώ αυτόν που στέκεται (λέμε τώρα!) μπροστά μου, θα μπορούσε να πάρει το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό air guitar. Ξανά έξω, για τον απίστευτο Jarvis Cocker και μετά αναμονή μέχρι να ετοιμαστεί η σκηνή για τους Royksopp. Και περιμένουμε... Και περιμένουμε...Αλλά είναι από τις φορές που η αναμονή αξίζει, καθώς μας αποζημιώνουν με την εμφάνισή τους. Χορός, μπύρες, πολύχρωμα ρούχα, πολύχρωμα μαλλιά, μεγάλα χαμόγελα συνθέτουν το πιο όμορφο παζλ που μπορείς να συναντήσεις σε αυτή την πόλη. Κάποιος σκοντάφτει σε ένα πεταμένο ποτήρι, το οποίο καταλήγει στα πόδια μου. Μου χαμογελάει και μου ζητάει χίλια συγγνώμη. Είναι περασμένες δυόμισι όταν προχωράμε προς το πάρκινγκ, με τους Royksopp να παίζουν το τελευταίο κομμάτι τους , πριν δώσουν τη σκυτάλη στους 2many djs. Σκέφτομαι ότι δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι που χορεύουν, που γελάνε, που ζητάνε συγγνώμη αν σε πατήσουν, δεν είναι δυνατόν να είναι οι ίδιοι που συναντάς το πρωί στο μετρό, που σπρώχνουν, που κυκλοφορούν κατσούφηδες και έτοιμοι για καβγά. Με τα μάτια να κλείνουν από τη νύστα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Αμμουδιάρης (aka Sandman), για τον οποίο έχουν γράψει από τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μέχρι και τους Metallica, μαζί με τη μαγική σκόνη που μας ρίχνει κάθε βράδυ για να δούμε όμορφα όνειρα, ρίχνει και μια γερή δόση γκρινιαρόσκονης. Και η δράση της εξασθενεί όσο περνάνε οι ώρες, γι'αυτό το πρωί που ξυπνάμε είμαστε τόσο γκρινιάρηδες και το βράδυ χαμογελαστοί και με διάθεση να περάσουμε καλά. Μέχρι το επόμενο ξύπνημα.


PART II



Η Δημιουργία, το Πλεκτό Εγκώμιο , η Βίκυ και η Dorothea, μου απένειμαν το βραβείο "ένα αξιαγάπητο blog"! Σας ευχαριστώ πολύ και τις τέσσερις!
Οι κανόνες λένε:
1. Δεχτείτε αυτό το βραβείο, αναρτήστε το στο blog σας, μαζί με το όνομα του ατόμου που σας βράβευσε, και το λινκ στο blog
2. Απονείμετε το βραβείο αυτό σε άλλα 15 αξιαγάπητα blogs. Θυμηθείτε να επικοινωνήσετε με τους bloggers και να τους ενημερώσετε ότι τους επιλέξατε για αυτό το βραβείο. Με τη σειρά μου, λοιπόν, το χαρίζω στους:
  1. Κοκκινοσκουφίτσα
  2. Το Χρυσό ΠιΠι
  3. Anastasia's Dolls
  4. Dorothea
  5. Margo
  6. Rubor Dolor Calor
  7. Liquid Days
  8. Eleni Dafnidi
  9. Ειρήνη
  10. Συνταγές της Καρδιάς
  11. Olive Tree Girl
  12. Πλεκτό Εγκώμιο
  13. Aspa online
  14. Kate loves Greg
  15. Δημιουργία
(Όσες μου έχετε δώσει κι εσείς βραβείο μη νομίζετε ότι σας το επιστρέφω! Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, εντάξει?)



Καλή εβδομάδα σε όλους!

24 σχόλια:

  1. Έχω πολύ καιρό να παρεβρεθώ σε συναυλία! Σε ζήλεψα!!

    Το αξίζεις το βραβείο , σε ευχαρισώ πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Dorothy μου για το πραγματικά αξιαγάπητο blog σου και σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή που μας έκανες!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία πρέπει να ήταν στην συναυλία! Έχω πολύ καιρό να πάω σε μία συναυλία!
    Αυτό που είπες με την γκρινιαρόσκονη μου άρεσε πάρα πολύ... έτσι ακριβώς είναι! Ξυπνούμε όλοι με μία φάτσα άστα να πάνε!

    Ντόροθυ σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο σου!!!! Το παίρνω με ιδιαίτερη ευχαρίστηση αφού είναι από μία καλή φίλη σαν κι εσένα!
    Φιλιά πολλά πολλά! Καλό βράδυ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ!
    Αν και δεν είμαι τόσο πιστή όσο θα ήθελα με τις αναρτήσεις μου, το δέχομαι με χαρά!
    Μόνο κάνε μου μία χάρη και όταν τελειώσεις τον Επίμονο κηπουρό αν δεν θες να κάνεις ανάρτηση εδώ, στείλε ένα σχόλιο δίπλα, ή ένα μέιλ και πες μου δυο λόγια για το πως σου φάνηκε. Σκέφτομαι να το βάλω στην λίστα με τα καλοκαιρινά αλλά δώσε μου ένα στίγμα για το ύφος του να πάρω μία ιδέα στο περίπου.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλι το ξημερωσαμε βλεπω, αλλα απ'ο,τι βλεπω αξιζε.Σ'ευχαριστω για το βραβειο και για τη βοηθεια σου στο blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tρελαίνομαι όταν βλέπω την μαμά σου να σου αφήνει σχόλιο στο blog σου..είναι απίστευτη!
    Να μου την φιλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με έπιασε η γκρινιαρόσκονη! Καλά βρε παπουτσωμένη Ντόροθυ! Μιλ μερσί για το βραβείο αλλά είναι δυνατόν να είμαι κάτω από την από πάνω μου?
    Αισχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dorothy μου ευχαριστώ πολύ!

    Ζήλεψα για τη συναυλία το ομολογώ! Που να έχουμε εδώ τέτοια πράγματα; Λίγα πολύ λίγα τα καλά συγκροτήματα που κατεβαίνουν προς τα δω. Τι να κάνουμε.

    Φέτος ειδικά έχω τρομερή όρεξη για ροκ συναυλία. Να πάω να χτυπηθώ, να ουρλιάξω, να ξεσπάσω, να το φχαριστηθώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντόροθυ,
    σ'ευχαριστώ πολύ για το βραβείο. Με τιμά και με ευχαριστεί πολύ η προτίμησή σου. Προσπαθώ να βάλω το εικονίδιο, αλλά κάτι δεν δουλεύει. Θα το ξαναεπιχειρήσω.
    Όσο για μένα, δυσκολεύομαι να επιλέξω μπλογκς γενικά σε όλα αυτά τα βραβεία. Πάντως εσένα σε διαβάζω με την ίδια απόλαυση κάθε φορά!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ για το βραβείο! :)
    Το παραλαμβάνω με μεγάλη χαρά! Συγχαρητήρια και σε σένα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κοριτσάκι με τα αστραφτερά παπούτσια πέρασε όποτε θες για βραβείο κι από μενα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ντοροθάκι μου σ' ευχαριστώ πολύ πολύ, άργησα λίγο να περάσω όμως βρίσκομαι σε αργία:)
    Χαίρομαι αληθινά που σε διαβάζω και αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό.. Να μαστε καλά και ενωμένοι να συνεχίσουμε για καιρό αυτή τη τόσο διαφορετική επικοινωνία.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ τι ωραία που περασες από οτι φαίνεται..
    Κ εγώ θέλωωωω....
    Συγχαρητήρια για το βραβειάκι σου!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καιρό έχω να πάω σε συναυλία και σαν να ζήλεψα λιγάκι... Αυτό με την γκρινιαρόσκονη μου άρεσε πάρα πολύ, μέχρι τώρα ήξερα μόνο την καψουρόσκονη!!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο το οποίο αξίζεις πραγατικά και σ΄ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνεις να το απονήμεις και σ' εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα κοριτσάκι μου,ωραία πρέπει να ήταν στη συναυλία αν και κάτι τέτοια που διαβάζω με κάνουν να αισθάνομαι ..γιαγιά..γιατί αυτά τα ονόματα είναι άγνωστα για μένα.Φιλάκια χρυσό μου και να χαίρεσαι τη κάθε σου στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Πλεκτό Εγκώμιο
    Κι εγώ σ'ευχαριστώ για το βραβείο! Ηταν πολύ ωραία στο festival, αν εξαιρέσουμε τις καθυστερήσεις ανάμεσα στις εμφανίσεις των συγκροτημάτων!


    @ΕΛΕΝΑ
    Σ'ευχαριστώ πολύ Ελενα! Αν και δεν σκαμπάζω και πολλά από μαγειρική, μου αρέσει πολύ το blog σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @eirini
    Μα δεν εξηγείται διαφορετικά, παντου γκρινιάρηδες βρε παιδί μου! Σε συναυλία είχα να πάω από το περασμένο καλοκαίρι, γενικά μου αρέσουν πολύ το καλοκαίρι οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις στα ανοιχτά θέατρα. Οσο για το βραβείο, το αξίζεις και με το παραπάνω :) Φιλάκια πολλά!



    @Eleni Dafnidi
    Εχω διαβάσει γύρω στις 150 σελίδες από τον "κηπουρό" και ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν μου αρέσει ή όχι. Ενώ το story είναι πολύ ενδιαφέρον (ειδικά αν είσαι φαν μυστηρίου , καθώς εξιχνιάζουν μια δολοφονία, μπλέκονται κατάσκοποι κλπ τέτοια), αλλά... για να το πώ κομψά είναι κάπως αργό και βαρετό. Κι έχω την αίσθηση ότι αυτά που διάβασα σε 150 σελίδες θα μπορούσαν να είχαν χωρέσει σε 50. Ελπίζω να αλλάζει κάτι στην πορεία! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Δημιουργία
    Παρακαλώ! :) Ε, το ξημερώσαμε γιατί είχαν οι άνθρωποι τεχνικά προβλήματα και μεσολαβούσε μια ώρα ανάμεσα σε κάθε καλλιτέχνη :p



    @neni
    Είμαστε βλέπεις χάι τεκ οικογένεια, χαχαχα! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Το χρυσό ΠιΠι
    Γιατί καλό μου Χρυσό ΠιΠι? Εχετε καμια κόντρα με την αποπάνω σας? Για να σοβαρευτούμε παρακαλώ πολύ, λίστα με τα λάβλυ μπλογκς είναι, όχι η μαρκίζα του "Ρομέο"! :p



    @Dorothea
    Αψογες οι ροκ συναυλίες, όντως! Θυμάμαι ακόμα την πρώτη συναυλία που είχα πάει,στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου! Ελπίζω να μπορεσεις να δείς κανένα καλό συγκρότημα αυτό το καλοκαίρι :) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Maria Jose
    Σ'ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά είναι δύσκολο να διαλέξεις σε αυτά τα βραβεία. Αλλωστε, για μένα, τα blogs που υπάρχουν στο blog roll είναι όλα διαλεγμένα και αγαπημένα :) Φιλιά!



    @Aspa
    Σ'ευχαριστώ πολύ Ασπα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Σ'ευχαριστώ Σκρουτζακο, να΄σαι καλά!



    @Dorothea
    Σ'ευχαριστω πολύ! Μισό λεπτό να φορέσω τα καλά μου παπουτσάκια κι ερχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Margo
    Σ'ευχαριστώ που πέρασες, αν και σε αργία, για να το παραλάβεις! Να είμαστε καλά και να συνεχίσουμε να τα λέμε (οκ, να τα γράφουμε!). Φιλιά πολλά!



    @Spider!
    Αν εξαιρεσεις κάποιες καθυστερήσεις, λόγω τεχνικών προβλημάτων απ'ό,τι λένε, ήταν τέλεια! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @olivetreegirl
    Καψουρόσκονη? χαχαχα! Δεν το είχα ξανακούσει αυτό! Εμπνευσμένο! Το αξίζεις και με το παραπάνω το βραβείο :)



    @αχτίδα
    Κανένας λόγος να αισθάνεσαι γιαγιά, είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλοί συνομήλικοί μου που δεν αναγνωρίζουν τα ονόματα. Ανάλογως τι μουσική ακούει καθένας! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?