Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Σκέφτομαι και γράφω (της Κυριακής)


  • Όχι, δεν το έκλεισα το μαγαζάκι, εδώ είμαι πάλι!
  • Αν υπάρχει ρεκόρ Γκίνες για τον πιο μακροχρόνιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης από μπλόγκερ, σίγουρα το έχω σπάσει... (κερδίζω τίποτα ή μόνο τη δόξα?)
  • Όπου και να κοιτάξω πέφτω πάνω σε καλλυντικά από... σαλιγκάρια: διαφημίσεις στην TV και σε περιοδικά, εκπομπές τηλεπωλήσεων, παντού σαλιγκάρια. Αναρωτιέμαι που βρίσκουν τόσα σαλιγκάρια. Αναρωτιέμαι που (ή μήπως "αν"?) βρίσκουν πελάτες. Μπλιαχ δηλαδή!
  • Δεν μου αρέσει αυτός ο καιρός - Σκωτσέζικο ντους. Μια ζέστη, μια κρύο και βροχή. Ας αποφασίσει επιτέλους! Ουφ!
  • Μου αρέσει, όμως, που τα Σαββατοκύριακα η κυρία του σπιτιού (aka η γάτα μας) αποφασίζει ότι πρέπει να γίνει το προσωπικό μου ξυπνητήρι. Εννοείται ότι αν κάνω το λάθος να την αγνοήσω (και απλά γυρίσω πλευρό και συνεχίσω τον ύπνο του δικαίου) μου κρατάει μούτρα!
  • Πρέπει να κλείσω ραντεβού στο κομμωτήριο και βαριέμαι να πάω... Θα ζητήσω να με βάλουν την ίδια μέρα με την παλιά μου γνώριμη μανδάμ. Τουλάχιστον, να μαζέψω υλικό για κανένα postάκι.
  • Εδώ και λίγο καιρό μου έχει (ξανά)κολλήσει ένα τραγουδάκι των Locomondo και πολύ μου αρέσει. Την είχα "πατήσει" και παλιότερα μαζί του και το έχω συνδιάσει μόνο με πολύ όμορφες αναμνήσεις και, γενικότερα, με μια φάση της ζωής μου από αυτές που όλα τα όμορφα έχουν μπροστά κι ένα "πολύ". Είναι κάτι σαν τον προσωπικό μου χορό της βροχής!



29 σχόλια:

  1. Σου εχει κολλήσει το τραγουδακι μαλλον γιατι θες απεγνωσμένα να ερθει καλοκαιρι,
    αχ ναι ρε συ φροντισε να την συναντησεις την "καλη κυρια" να μας πεις κανενα νεο;! και πες της κομμώτριας να της κανει ενα απο τα χτενισματα της "συνταγες της καρδιας", ειναι οτι πρεπει για αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διάβασα την ιστορία με τη μανδάμ!! οπωσδήποτε να σε βάλουν ξανά! άκους εκεί να πει τέτοιο πράγμα τον πειραιά... χαχαχα. πάντως η αλήθεια να λέγεται, στον πειραιά το κουτσομπολιό πάει σύννεφο. είναι λες και είμαστε χωριό, δεν ξέρω πως το καταφέρνουμε αυτό τόσο μεγάλη πόλη, από τη δραπετσώνα μέχρι την πειραική να μαθαίνονται όλα τα χοτ συμβάντα! :))) και εννοείται ότι τα κομμωτήρια την κάνουν τη ζημιά. αυτά τα συνοικιακά... τα ρημάδια. βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή όποτε πηγαίνω σε πειραιώτικο συνοικιακό κομμωτήριο. αλλά έχει και την πλάκα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόσφατα μου έφεραν δώρο δύο σαλιγκάρια από φυσητό γυαλί, τα οποία κάθονται πάνω στο τζάκι. Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά τώρα που το είπες θα αρχίσω κι εγώ να προσέχω αυτό το καινούριο ρεύμα...
    Καλή εβδομάδα, Ντοροθάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι,τι είναι αυτό το πράγμα με τα σαλιγκάρια?! μαζική υστερία...τα καημένα, που να ήξεραν σέρνοντας το σπιτάκι τους ότι θα γίνουν κρέμα για πρόσωπο κ όχι μόνο

    να μας πεις πώς πήγε η κουπ!
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έλεγα και γω που χάθηκε η Dorothy μας :)
    τι θα κάνεις στο κομμωτήριο; βάψιμο ή κούρεμα;
    όσο για τα σαλιγκάρια μάλλον πέρνουν το υγρό που βγάζουν και όχι τα ίδια για τα προϊόντα. τρέλα είναι θα περάσει κι αυτή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλώς την, καλώς την! Ό,τι λέγαμε να αναθέσουμε στη Νικολούλη τον εντοπισμό σου Ντοροθάκι! Με το ποστ σου μου ξύπνησε η επιθυμία να βγω στον κήπο μου μετά τη βροχή να μαζέψω σαλιγκάρια για να φτιάξω τη δική μου σπιτική κρεμούλα.!))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάνω που είχα αρχίσει να ανησυχώ.. Αν θες θέμα να σου γνωρίσω τη πεθερά μου:))))
    Ωραίο το Locomondoτράγουδο!
    Καλή βδομάδα, καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω μία αγωνία να μάθω τα νέα της κυρίας Μ… Το έκλεισες καλέ το ραντεβού στο κομμωτήριο; Μην αργείς και αμέσως μετά, ποστάκι!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που είσαι καλό μου και ανησυχήσαμε??
    Βραβείο δυστυχώς δεν κερδίζεις, αρκέσου στην δόξα:PPP
    Για κομμωτήριο είδες πως φρόντισα στο blog μας, έτσι??
    Και όχι ένα χτένισμα, διαθέτουμε ποικιλία από κουπ!!!!
    Καλή βδομάδααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. την ίδια απορία έχω κ εγώ για τα σκευάσματα από τα σαλιγκάρια.. μπλιαξ δηλαδής. δε αυτοφτύνομαι καλύτερα να μη ματιαστώ κιόλας..
    κι εγώ πρέπει να πάω κομμωτήριο αλλά φοβάμαι το ψαλίδι της κομμώτριας!
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κομμωτήριο άκουσα και ήρθα!
    Χαχαχ.. Μακάρι να σε βαλουν κοντά με την κυρία, πολύ γέλιο είχε!!
    Αυτό με τα σαλιγκάρια, το βλέπω παντού τελικά..
    οσο για το τραγουδάκι, είναι πολύ ανεβαστικό, μπορεί γι'αυτό να σου έχει κολλήσει!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ιδιο ξυπνητηρι εχουμε ! Μονο που το δικο μου περναει απο ολα τα κρεββατια και ετσι εχουμε ομαδικο εγερτηριο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο σκωτζέζικος καιρός μου την δίνει κι εμένα αφάνταστα...
    Αυτό με τα σαλιγκάρια πρώτη φορά το ακούω.Εδώ κάνουν θρύση τα προϊόντα με χαβιάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΣΟΥ.ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σήμερα έφαγα σαλιγκάρια στιφάδο! Ξέρεις τί νόστιμα είναι;... μμμ... τέλεια! Σε καλλυντικό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αν και λένε ότι κάνει θαύματα!

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @πουαντερι
    Τα είδα τα χτενίσματα, έχουν πολύ πλάκα! Και, αν κατάλαβα καλά, θέλεις να πείς ότι η φιλεναδίτσα μου (χαχαχα!) είναι σκύλα ή γουρούνα ή κατσίκα?!?


    @Flonsavardu
    Οτι την έχει την πλάκα του, την έχει...Να ακούς πχ. τη διπλανή να ζητάει επίμονα από τον κομμωτή να της βρεί γαμπρό(!),ε! Δεν είναι κάτι που σου τυχαίνει κάθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Maria Jose
    Εχει γεμίσει ο τόπος με σαλιγκαροματζούνια... Να δούμε πότε θα περάσει και αυτή η μόδα! Καλό απόγευμα :)



    @mermyblue
    Τα λυπάμαι τα κακόμοιρα τα σαλιγκαράκια... Όσο για το μαλλί, οι επισκέψεις μου στο κομμωτήριο είναι πάντα επεισοδιακές, αρα μάλλον θα έχω να γράψω και για άλλα, πιο ενδιαφέροντα από την κουπ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Dorothea
    Γεια σου Dorothea :) Τη φράντζα μου θέλω να κοντύνω, γιατί έχει γίνει πάλι τύπου emo και λιγο τις άκρες. Σε κανένα μήνα θα πρέπει να ανανεώσω και τις ανταύγειές μου και δε θέλω να το σκέφτομαι κα-θό-λου! Απορώ πως κάποιες φίλες μου βρίσκουν το κομμωτήριο χαλαρωτική εμπειρία :)


    @Κοκκινοσκουφίτσα
    Φαντάζεσαι αναζήτηση? "Χάθηκε μπλόγκερ μετρίου αναστήματος, με φράντζα που χρειάζεται άμεση βοήθεια από κομμώτρια..." χεχεχε! Βγαίνουν και στην αυλή μας σαλιγκάρια, αλλά είναι αυτά που μοιάζουν με κάμπιες, τα εντελώς μπλιάχ!

    PS: Αν φτιάξεις σπιτικό σαλιγκαροματζούνι θέλω και 'γω... Πληρώνω όσο όσο!!! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Margo
    Να υποθέσω ότι η πεθερά σου φέρνει λίγο στην μανταμίτσα? Δηλαδή είναι γλυκομίλητη και πάντα με μια καλή κουβέντα για όλους? χαχαχα! Το τραγουδάκι είναι το αγαπημένο μου από τους Locomondo. Φιλιά, καλό βράδυ :)



    @Aspa
    Το καθυστερώ όσο μπορώ! Πάντως κι εγώ την έχω μια αγωνία, αν έγινε τελικά ο γάμος ή αν κατάλαβε η νύφη που πάει να μπλέξει και την έκανε πριν να είναι αργά! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ΕΛΕΝΑ
    Τα είδα τα χτενίσματα και διάλεξα κιόλας, ένα απλό, λιτό και κομψό :p Τι να την κάνω τη δόξα? Εγώ θέλω βραβείοοοοοοο, σνιφ-κλαψ! Φιλιά!


    @maria
    Τη συγκεκριμένη κομμώτρια δεν τη φοβάμαι (είναι η μοναδική που δε φοβάμαι μη με κουρέψει σαν το γίδι, για να είμαι ειλικρινής. Της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη) αλλά έχω κάμποσες τραυματικές εμπειρίες. Θα κάνω ένα σχετικό ποστ κάποια στιγμή. Η πλάκα με τις σαλιγκαροδιαφημίσεις είναι όταν δείχνουν το πριν και το μετά και κάνει μπαμ ότι είναι οι ίδιες φωτογραφίες με τρελλό photoshop: Ιδια ρούχα, ίδια πόζα, ίδια σκουλαρίκια, ίδιο τσουλούφι να πετάει...Πολύ γέλιο! Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Roadartist
    Ο,τι πρέπει για να ανεβαίνει η διάθεση οι Locomondo :) Καλό βράδυ!


    @Spider!
    Μα πρέπει να μάθουμε, να ενημερωθούμε...Μπορεί να υπάρχουν συνταρακτικές εξελίξεις στη ζωή της κυριούλας, δεν πρέπει να μένουμς στο σκοτάδι!!! :p Φιλάκια Αραχνούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Anastasia's dolls
    Α, όχι! Το καμάρι μου, μου δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση...δεν είναι συγκινητικό :p Φιλιά!



    @Μάτα
    Και από αυτά με το χαβιάρι έχουμε! Αν και αυτά μου φαίνονται λιγότερο σιχαμερά :) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Καλησπέρα Σκρουτζάκο! Χαίρομαι που σου αρέσει το τραγουδάκι :)



    @eirini
    Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σαλιγκάρια...έτσι που τα βλέπω με τα κερατάκια τους, τα λυπάμαι λίγο! Το ίδιο και τα ορτύκια. Πάντως είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης :) Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά που δεν μου μοιάζει, η μανδάμ! :)

    Όλα να ειναι "πολύ" στη ζωή σου, αξίζει μερικές φορές...

    Μadame de la luna...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό με τα σαλιγκάρια είναι η μόδα της εποχής που λίγο ακόμα να συνεχιστεί θα ρωτάνε τα παιδάκια "τι είναι σαλιγκάρι" και 'μεις θα τους δείχνουμε βαζάκια με κρέμα ημέρας. Λίγο σεβασμό στα σαλιγκάρια λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Tι μετρίου αναστήματος κοπελιά, μας δουλεύεις; Ξεχνάς ότι σε έχω δει από κοντά; Όσο για τη σαλιγκαρόκρεμα, μη το συζητάς, δώρο θα σου την κάνω, τη φτιάχνω παραδοσιακά, τα χτυπάω στο γουδί (ωραία εικόνα ε;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Μadame de la luna
    Αν η μανδάμ είχε blog θα την έκαναν όλοι ban! Ήταν απίστευτη, δεν μοιάζει με καμία :) Το "πολύ", σε συνδιασμό με τα όμορφα,είναι πάντα ευπροσδεκτο. Καλό βράδυ!


    @Eleni Dafnidi
    Σαν τη διαφήμιση με τον πιτσιρίκο που γράφει έκθεση για τα ψάρια και λέει: "είναι μακρόστενα και δεν έχουν κόκκαλα" γιατι στο μυαλό του ψάρια= fish sticks! Αχχχχ! Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Κοκκινοσκουφίτσα
    Μπλιααααχχχχχ!!! Μαγική εικόνα! χαχαχα! Οσο για το ύψος, έχω μεγαλώσει με έναν αδελφό που μου ρίχνει μερικά κεφάλια (ζωή να 'χει) και πάντα θεωρούσα ότι με έχουν ρίξει στη μοιρασιά του ύψους :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?