Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Τι ακούς στο κομμωτήριο!


Απόγευμα Πέμπτης. Στο κομμωτήριο. Περιμένω να τελειώσουν με την προηγούμενη πελάτισσα. Τη χτενίζουν και τη βάφουν. Χαζεύω τα ψάρια στο ενυδρείο, κερνιέμαι σοκολατάκι και κάνω mental note να κλείνω συχνότερα ραντεβού, γιατί η φράντζα μου μοιάζει επικίνδυνα με αυτή του emo που φωνάζει "Save the parrots!" σε μια διαφήμιση. Όλη αυτή την ώρα στα αυτιά μου φτάνει ένα συνεχές μπλαμπλαμπλαμπλα. Κάθομαι και περιμένω, με τη σκέψη σταθερά στη φράντζα μου, και τότε η κυρία που σενιάρεται (και είναι η πηγή του μπλαμπλα) γυρίζει προς το μέρος μου και μου ανακοινώνει ότι φτιάχνεται γιατί θα πάει σε "κρεβάτι", αυτό που στρώνουν πριν το γάμο. Παντρεύει τον γιό της. Α, μάλιστα, καλά και μου το είπε. Γιατί αν έπρεπε να μαντέψω από την έκφραση του προσώπου της, θα έλεγα ότι α) θα πάει για εξαγωγή φρονιμήτη (χωρίς αναισθητικό) ή β) κάποιος της έδωσε να πιεί με το ζόρι μουρουνέλαιο. Τόση χαρά. Η μανταμίτσα λοιπόν (στο εξής "Μ") μιλάει ακατάπαυστα. Την ώρα που η έρμη η κομμώτρια προσπαθεί να της ισιώσει τη φράντζα, την ώρα που την παστώνει με κρέμες, πούδρες και στόκο ακρυλλικό. Την ώρα που της τραβάει γραμμή με το eyeliner, ώρα ιερή για αυτούς που ξέρουν από καλό μακιγιάζ! Μέσα στα 10, το πολύ 15, λεπτά που περίμενα έμαθα ότι:


  • Η Μ. είναι πλούσια. Πολύ πλούσια. Αηδιαστικά πλούσια. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά... είναι και πολύ πλούσια.


  • Η Μ. έχει μια κόρη. Η κόρη της είναι μια κούκλα, μια θεά. Εχει στο όνομά της ακίνητα, κινητά, πλεούμενα κοκ. Πριν λίγους μήνες η θεά παντρεύτηκε. Πήρε έναν που δεν είχε δεκάρα τσακιστή. Στο γάμο, πριν, μετά ή κατα τη διάρκεια του μυστηρίου δεν διευκρίνισε η μανταμίτσα, ο γαμπρός έκλαιγε από συγκίνηση και ευχαριστούσε τα πεθερικά για το καλό που του έκαναν. Που τον πήραν δηλαδή ξεβράκωτο (sic) και τον έβαλαν σε διαμέρισμα επιπλωμένο σούπερ ντούπερ λουξ. Ο γαμπρός εκτιμά τα πεθερικά και τα σέβεται. Ενίοτε τους κάνει και κωλοτούμπες. (Μεταξύ μας, εμένα αυτός γλύφτης και προικοθήρας μου φάνηκε.)


  • Η Μ. έχει κι ένα γιό. Ο γιός της είναι ένας κούκλος, ένας θεός (ήλιος καλοκαιρινός). Εχει πολλά λεφτά, αυτοκίνητα, σπίτια, εξοχικά, πλεούμενα κλπ. Ο γιός παντρεύεται. Η Μ. καλύτερα να κατάπινε ένα μαγκάλι κάρβουνα παρά να πάντρευε το γιό της με τη συγκεκριμένη νύφη. Η νύφη είναι άσχημη. Κάπου εδώ επεμβαίνει η κομμώτρια, η οποία υπερασπίζεται την άμοιρη νύφη, λέγοντας ότι είναι όμορφη. Η Μ. λέει "Εντάξει, καλή είναι. Αλλά είναι ξινή." Και αγέλαστη επίσης. Η νύφη είναι αγέλαστη, γιατί έχει στραβά δόντια και δεν θέλει να τα δείχνει (!). Η νύφη περιμένει να μπεί πρώτα στο "χρηματοκιβώτιο" (με πιάνννιιιιεις?) για να βάλει σιδεράκια. Η νύφη εκτος από ξινή και αγέλαστη είναι και άφραγκη. Το μόνο που της πήραν οι γονείς της είναι, άκουσον άκουσον, η ηλεκτρική κουζίνα. Επίσης, η νύφη δε γουστάρει να ανακατεύεται η πεθερά στη σχέση της με τον άνδρα της (Γιατί άραγε?). Η νύφη, λοιπόν, είναι και παλιοχαρακτήρας και αχάριστη. Η Μ. απείλησε τον γιό της ότι έτσι και της πάνε κόντρα (αυτός και η νύφη) θα τους διώξει από το σπίτι που τους παραχώρησε και θα τους στείλει να μείνουν στο νοίκι (μετάφραση: θα τον αποκληρώσει).


  • Η Μ. έχει ένα ανιψιό, ο οποίος τσακώθηκε με τον πατέρα του, γιατί αυτός τσακώθηκε με τη νύφη του και ο γιός μετά ξανατσακώθηκε με τον πατέρα που ήθελε να χτίσει μάντρα σένα οικόπεδο...(Ok, κάπου εδώ ομολογώ ότι το έχασα λίγο, αλλά δε βαριέσαι, καλή καρδιά!)


Κάπου εδώ τελειώνει το σοβάντισμα και η αναστήλωση (Με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Α, όλα κι όλα, το καλό να λέγεται!) και η θανάσιμη πεθερά ετοιμάζεται να φύγει. Αν νομίζετε ότι τα παραπάνω τα έλεγε απευθυνόμενη στην κομμώτρια, που στο κάτω κάτω της γραφής ήταν και γνωστή της, κάνετε λάθος. Τα έλεγε στην κομμώτρια, στη βοηθό της, σ'εμένα και στις υπόλοιπες πελάτισσες που περίμεναν, ζητώντας με το βλέμμα της τη συμπαράσταση στο δράμα που ζεί! Μπράβο, μανταμίτσα, δηλαδή, καλά κάνεις που είσαι ξινή, ψωνάρα και bitch. Φεύγοντας δε, γυρίζει και μου ρίχνει μια θανατηφόρα ματιά (βασικά, μάλλον είδε τα δοντάκια μου, που όσο να πεις μια ευθυγράμμιση τη χρειάζονται και θα της θύμισα τη νύφη της, δεν εξηγείται αλλιώς!) και πετάει την ατάκα (με υφος που θα ζήλευε η Ελίζαμπεθ Τέυλορ ως "Μάγκυ" στη "Λυσσασμένη Γάτα") : " Δεν με ξέρουν καλά εμένα! Ξέρεις τι είμαι εγώ? Εγώ είμαι κακό λουλούδι Πειραιώτικο!" (Τι της φταίει ο Πειραιάς? Ο Πειραιάς είναι γνωστό ότι βγάζει μάγκες, δε βγάζει ξινές και κουτσομπόλες! Αντε, γιατί τα πήρα με το συγκεκριμένο!) Και φεύγει η θανάσιμη πεθερά. Κάπου εκεί περίμενα να βγεί από καμιά γωνιά και η Βίκυ Σταυροπούλου, η αφηγήτρια των τηλεοπτικών θανάσιμων πεθερών, να της ρίξει κανένα φάσκελο!
Μου κάνει φοβερή εντύπωση η ευκολία με την οποία εκθέτουν ορισμένοι τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι εκθέτουν αποκλειστικά και μόνο τον (κακό) εαυτό τους. Α, ξέχασα! Η ενημέρωση έφτασε μέχρι και το γεγονός ότι της Μ. της βγήκε ξινός ο γάμος της κόρης της ("Στη σουίτα την έβγαλα!!!"), καθώς την έπιασαν...πως να το γράψω και κομψά...? Εντερικά προβλήματα! Μάλλον θα δάγκωσε τη γλώσσα της κι έπαθε δηλητηρίαση...

52 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ τα κουτσομοπλιά και τα πολλά-πολλά λεφτά.Σιχαίνομαι αυτούς που έχουν τόσο ψηλά την μύτη και δεν σκέφτονται τι λένε.Αηδίασα με το ποστ σου αλλά τελικά το διάβασα όλο και κατάφερα να το τελειώσω.Αν κάνω ποτέ τέτοια πεθερά,καλύτερα να την σκοτώσω και να πάω φυλακή.
    Γλυκό φιλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Νένη
    Νενάκι μου, που να την έβλεπες και live! Εγώ είπα, καλύτερα ένα ευάερο και ευήλιο ραφάκι, παρά τέτοια πεθερά! Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχαχα...γέλασα πολύ!!!
    Υπάρχουν ακόμα αυτά μέχρι και στην εποχή που ζούμε;;;(να μου πείς γιατί τι το καλό έχει η εποχή που ζούμε).Δεν υπάρχει χαρακτηρισμός για την Μ. απλά απαράδεκτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάνα μου τι μας περιμένειε εμάς τις νέες και ελεύθερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντοροθάκι μου,
    σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να κάνεις χτένισμα (δηλαδή μισή ώρα στο σεσουάρ). Και πιο πολύ κρατάει το χτένισμα και δεν ακούς όλες αυτές τις μπαρούφες!...Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να αυτό είναι που δεν έχουν τα μπαρμπέρικα που πάω εγώ!
    Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και στο τσακίρ κέφι κανένα σχόλιο για την Μπεζαντάκου να ακούσεις.
    Ενώ εσύ μάζεψες τόσες πληροφορίες χρήσιμες και έφυγες γεμάτη και με το μαλλί στην τρίχα.
    Είναι απίστευτες κάτι κυρίες σαν αυτή οι οποίες (μετά από χρόνια μελέτης τους) γνωρίζω ότι οι περισσότερες αντίστοιχα στα 18 τους δεν είχαν βρακί να αλλάξουν (συγνώμη για την καθόλου καθώς πρέπει έκφραση)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά ΥΠΑΡΧΟΥΝ και είναι και πολλές!!! Το νου σας κορίτσια!!!
    Ντοροθάκι η αφήγηση σούπερ, γέλασα πολύ. Καλή Κυριακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα, δεν ξέρω, εσύ την είδες και μπορείς να ψυχολογήσεις καλυτερα. Αλλά να σου δώσω μια εκδοχή της πραγματικότητας:

    - Η κυρία έχει το 1/10 σε περιουσία από αυτά που λέει.

    - Και ο γιός της και η κόρη της είναι χάλια - και με το ζόρι βρήκαν τους αντίστοιχους χάλια να τους πάρουν.

    - Οι σχέσεις όλων μαζί της είναι άθλιες, διότι είναι ένα άξεστο και δεσποτικό πλάσμα.

    - Η ίδια έχει να δεχθεί (και να δώσει) ένα τρυφερό χάδι από την επόχή της Γαλλικής Επανάστασης (πόσο μάλλον για ερωτική εμπειρία με ουσία και βάθος)

    - Επικαλείται τον Πειραιά, διότι της έχουν πει οτι "η μαγκιά προκαλεί σεβασμό"

    - Ψηφίζει ότι χειρότερο υπάρχει - τους πιο δημαγωγούς, λαϊκιστές και χαμηλού επιπέδου πολιτικούς

    - Όλα της φταίνε - και κυρίως η Ελλάδα και οι Έλληνες, που είναι φτυστοί όπως αυτή...

    Ωραία αφήγηση. Έχεις διαβάσει το "Τρίτο Στεφάνι" του Ταχτσή, υποθέτω.. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αχαχα, πολυ αστεία η αφήγηση!!
    Τι να κάνεις, τυχερά είναι αυτα(αναφέρομαι στον γαμπρό και τη νύφη) :P
    Αν θυμηθείς όλους αυτούς που βγαίνουν στην τηλεόραση με παρόμοιου τύπου προβλήματα, είναι πολλοί με τον ίδιο χαρακτήρα.Αλλα συμφωνώ με τον Prokopi, μάλλον υπερβάλουν σε τέτοιες περιπτώσεις για να τραβήξουν την προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απολαυστικό! Το τι γέλια έκανα δε λέγεται.Το θέμα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι όντως παιδεύονται μ'αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aμαν Ντοροθυ μου αυτο δεν ηταν κομμωτήριο ...τα βασανιστηρια της χούντας ηταν!!!
    Παπαπα πως άντεξες κορίτσι μου?


    καλη Κυριακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απαπα!!! Το χειρότερο μου!!
    Δεν αντέχω τα κουτσομπολιά και ίσως για αυτό αντιπαθώ τα κομμωτήρια με τις...συζητήσεις επί παντός επιστητού!! Μακρυά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χαχαχαχα!!!!!!!! Τα γράφεις πάρα πολύ όμορφα! Μπράβο σου!
    Κορότσι μου γλυκό, άμα είναι ξινός ο άνθρωπος από τα πάντα πιάνεται! Είναι να μην σε τρώει η κακιούλα μέσα σου... όλα και όλοι είναι στραβά εκτός από την οικογένειά της! Ξέρεις πόσοι άνθρωποι έχουν αυτό το σύνδρομο; ουουουου!!!!
    Πίστεψέ με δεν θα μπορούσα να ανεχτώ ποτέ μια τέτοια πεθερά όσα λεφτά κι αν είχε! Αυτη είναι τύρρανος... και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνει ότι μ'αυτόν τον τρόπο κάνει κακό όχι μόνο στα παιδιά της αλλά και στον εαυτό της! Τί σ'ενδιαφέρει κυρά μου πώς είναι η νύφη σου;;; Άλλος την παντρεύεται, δεν την παίρνεις εσύ!
    Πολύ συγχίζομαι με τέτοιους ανθρώπους... κατιναριό!
    Α! ρε καημένες κομμώτριες τί τραβάτε!!!

    Καλησπέρα! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @di-ne-tou
    Καλώς ήρθες! Υπάρχουν, υπάρχουν! Αν και δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο υπάρχουν άνθρωποι που τα ανέχονται! Καλό σου απόγευμα!

    @lena_zip
    Οπως έγραψα και στη Neni, καλύτερα ραφάκι παρά τέτοια πεθερά! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Maria Jose
    Είναι κι αυτό μια λύση , αν και η συγκεκριμένη κυρία μάλλον θα έκανε αναμετάδοση και στη νοηματική, για να βεβαιωθεί ότι έμαθαν όλοι -ακόμα και αυτοί που βρίσκονται κάτω από τα σεσουάρ- τι δραμα ζεί! Καλό απόγευμα, φιλιά!



    @George
    Γιώργο, αν ο μπαρμπέρης σου έχει κανένα κρυφό ταλέντο και πετυχαίνει τις ανταύγειες, πες μου διέυθυνση και παίρνω το πρώτο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη! Καλύτερα ν'ακούω για τη Στελλίτσα, παρά τις βλακείες της κάθε ψωριάρας. Μια χαρά τα λές για τις κυρίες του είδους της,πολύ καλή μελέτη θα έχεις κάνει! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Margo
    Οτι υπάρχουν, υπάρχουν! Κατάλαβες δηλαδή? Σα να μην μας έφτανε το casting για το γαμπρό, να αγχωνόμαστε και για την πεθερά! Χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλιά!

    @Prokopis Doukas
    Καταρχήν καλώς ήρθες!
    Αν και δεν την είδες, νομίζω ότι η περιγραφή σου ανταποκρίνεται -αν όχι 100%- τουλάχιστον...99.9% στην πραγματικότητα της κυρίας! Ισως τελικά να έπρεπε να τη ρωτήσω: Μια κυρία του πλούτου και της κοινωνικής θέσης της, τί στο καλό γύρευε στο ταπεινό συνοικιακό κομμωτήριο? Θα είχε ενδιαφερον η απάντηση της.

    Το "Τρίτο στεφάνι" το είχα διαβάσει πριν από χρόνια, την εποχή που το είχε μεταφέρει και στην τηλεόραση ο Δαλιανίδης!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Marietta
    Τυχερά, άτυχα...όπως το βλέπει κανείς! Πάντως το θεωρώ τουλάχιστον βλακεία να ανέχεται κανείς τέτοια συμπεριφορά (από γονείς, πεθερές, συμπέθερους...), ειδικά αν το κάνει για θέμα χρημάτων. Καλό απόγευμα!

    @carpe diem
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Οντως, γίνονται διάφορα μέσα σε οικογένειες και ταλαιπωρείται πολύς κόσμος. Μια γνωστή μου δικηγόρος, όταν ήταν ασκούμενη, είχε τρελαθεί με αυτά που έβλεπε, να διαλύονται οικογένειες για τέτοιες βλακείες. Πολλά φιλιά, καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @faraona
    Αχ, Faraona μου! Στο τσακ ήμουν να φωνάξω "Οχι άλλο κάρβουνο!!!". Και όλα αυτά πρόλαβε να τα πεί μέσα σε 10 λεπτά! Λυπάμαι όποιον την πετύχει όταν πάει για βαφή και αντάυγειες! Φιλάκια πολλά!


    @roadartist
    Κι εγώ μια από τα ίδια! Δεν μου αρέσουν τα κομμωτήρια (και τα κουτσομπολιά) και απορώ με κάποιες φίλες μου που πηγαίνουν κάθε τρείς και λίγο και το θεωρούν χαλαρωτική εμπειρία! Πρέπει να έχω φτάσει στο αμήν, να μη στρώνει το μαλλί με τίποτα, για να το αποφασίσω να πάω. Το θεωρώ και χάσιμο χρόνου. Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @eirini
    Ειρήνη μου, το "ξινή" είναι understatement! Θυμάσαι την αδελφή του φαρμακοποιού και την μάνα του ηλεκτρολόγου στο "Ρετιρέ" (τι πάω και θυμάμαι!)? Αυτή ήταν τρισχειρότερη και από τις δύο μαζί! Συμφωνώ πάντως με αυτό που λές, ότι δεν θα ανεχόσουν τέτοια συμπεριφορά. Κι όσο για τις κομμώτριες, νομίζω ότι χρειάζεται πολύ γερά νεύρα για να συγκρατηθούν και να μην κόψουν κανένα αυτί από καμιά γλωσσοκοπάνα σαν αυτή που συνάντησα! Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. den katalava re paidia?ti kako eixe ayti i kali kyrioula??? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @nek
    Τώρα που το λές, την αδίκησα! Εχει υπάρξει και χειρότερη πεθερά: η Τασώ Καβαδία στην "Αμαρτία της ομορφιάς". Μπροστά της η κυριούλα του post ήταν ψυχούλα!χαχα! Καλώς ήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εχεις παντως εναν μοναδικο τροπο να περιγραφεις τα γεγονοτα που με κανεις και γελαω..καλλιστα θα μπορουσες να γινεις σεναριογραφος...

    στο διαταυτα θα πρεπει η κομμωτρια να εχει μαζι της ωτοασπιδες και να της μοιραζει οταν θα ερχεται η εν λογω κυρια χαχα!!πωπω πεθεραααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χαχαχαχαχαχα κορίτσι μου!
    η αφήγηση ήταν απολαυστικότατη! τύφλα να έχουν αυτές από τα κουσκούς!

    κ όσο για μερικές μερικές που λένε ότι είναι κατά του κουτσομπολιού, να σας ενημερώσω πως οι επιστήμονες κ οι ερευνητές μετά από ψάξιμο ανακάλυψαν πως το κουτσομπολιό κάνει τη ζωή μας καλύτερη! βεβαίως... μας κάνει πιο κοινωνικούς, έστω κ με τον λάθος τρόπο...

    έτσι λοιπόν να μην στεναχωριέστε αν σχολιάσετε κάποτε τη γειτόνισσα, θεια, ξαδερφη, φίλη της φίλης, μ ένα αθώο πείραγμα, άλλωστε γίνεστε και κοινωνικοί βρε παιδί μου!

    σ ευχαριστώ πολύ για το βραβείο κορίτσι μου... θα ξαναρθω για πιο αναλυτικά! τωρα βιάζομαι ως συνήθως...

    φιλάκια άπειρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι να πεις για αυτή τη γυναίκα; Ούτε ψύλλος στον κόρφο της καημένης της νύφης… Αναρωτιέμαι αν θα κρατήσει ο γάμος με τόσο δηλητήριο να εκτοξεύεται…
    Άντε καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φανταζεσαι να κανεις μια τετοια πεσεθερα? Εκει σε θελω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @παπαρουνα
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Παπαρουνίτσα μου. Χαίρομαι που σου άρεσε το post. Μου αρέσει πολύ να γράφω,στο πανεπιστήμιο το μάθημα της δημιουργικής γραφής ήταν από τα αγαπημένα μου (ευτυχώς, γιατί ήταν παρόν στα περισσότερα εξάμηνα!). Οσο για τις ωτοασπίδες, στο εξής εγώ θα παίρνω μαζί μου στο κομμωτήριο ένα ζευγάρι, για παν ενδεχόμενο! Φιλιά, καλό βράδυ!


    @maria
    Η συγκεκριμένη κυρία, Μαρία μου, θα πάθει σε λίγο overdose κοινωνικότητας! Α, ξέχασα! Το βραβείο το παίρνεις μισό-μισό με τον Φούντα, έτσι? Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Aspa
    Εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ακόμα και για το αν τελικά έγινε ο γάμος! Μπαίνω στον πειρασμό να τηλεφωνήσω στην κομμώτρια για να μάθω... Καλή εβδομάδα και σ'εσένα!


    @Δημιουργία
    Αν η πεθερά μου βγεί "κακό λουλούδι Πειραιώτικο", εγώ θα γίνω κακός μπαξές (Πειραιώτικος πάντα!) και θα δούμε ποια θα σπάσει τα νεύρα της άλλης!χα! (Οχι παίζουμε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ καλό !!!!!
    Πωπω τι γλωσσοκοπάνα ήταν αυτή !!
    Τις βαριεμαι αφόρητα, γι αυτό και δεν πηγαίνω συχνά στο κομμωτήριο !!

    Πάντως ο τρόπος που τα περιέγραψες ήταν απίθανος , με τα δικά σου σχόλια και τις παρενθέσεις !!!!
    Να σαι καλά , καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Από κάτι τέτοιες έβγαλαν οι κακιές πεθερές το όνομα!
    Μην σε τρομάζουν όμως γιατί τον άντρα παντρεύεσαι κι όχι την πεθερά και αν σε αγαπάει αυτός όλα τα υπόλοιπα διορθώνονται!(Μιλάω εκ πείρας...)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πώ πω!!!
    Τέτοια θα τραβάω?? Μιλάω και ως μέλουσα νύφη και ως μέλουσα κομμώτρια!
    Η αλήθεια είναι οτι στο κομμωτήριο ακούς ότι να'ναι...
    Και μετά λένε για της κομμώτριες οτι είναι κουτσομπόλες...
    Οι πελάτισσες είναι χειρότερες!΄
    χιχιχιχι!!!!
    Φιλιά πολλά!! Τέλεια αναρτησούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πώ πω!!!
    Τέτοια θα τραβάω?? Μιλάω και ως μέλουσα νύφη και ως μέλουσα κομμώτρια!
    Η αλήθεια είναι οτι στο κομμωτήριο ακούς ότι να'ναι...
    Και μετά λένε για της κομμώτριες οτι είναι κουτσομπόλες...
    Οι πελάτισσες είναι χειρότερες!΄
    χιχιχιχι!!!!
    Φιλιά πολλά!! Τέλεια αναρτησούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πώ πω!!!
    Τέτοια θα τραβάω?? Μιλάω και ως μέλουσα νύφη και ως μέλουσα κομμώτρια!
    Η αλήθεια είναι οτι στο κομμωτήριο ακούς ότι να'ναι...
    Και μετά λένε για της κομμώτριες οτι είναι κουτσομπόλες...
    Οι πελάτισσες είναι χειρότερες!΄
    χιχιχιχι!!!!
    Φιλιά πολλά!! Τέλεια αναρτησούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πω πω η φαρμακογλωσσα ! Παντως δεν νομιζω να υπαρχουν πολλες απο δαυτες !Και ευτυχως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να ακούσει κανείς σε ένα μαγαζί ακόμα και σαν το δικό μου, λες και πάνε σε εξομολόγο.Μου είναι αδύνατο να σου πω δημοσίως κάτι που μου συνέβει κάποτε πρίν πολλά χρόνια στο μαγαζί μου με μια κυρία που είχε τότε τη σημερινή μου ηλικεία.Μου εξομολογήθηκε χωρίς να με γνωρίζει ένα τόσο σοβαρό μυστικό της που στη κυριολεξία σοκαρίστηκα .Θυμάμαιπου περίμενα να έρθει ο Δημήτρης για να του το πω και μου το έβγαλε με το ..τσιγκέλι γιατί ήθελα να του το πω μα..ντρεπόμουνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολύ γέλιο! Είναι από τις φορές που "λυπάμαι" γιατί η δική μου επίσκεψη στο κομμωτήριο δεν έχει την απαραίτητη διάρκεια για να ακούσω τέτοιες τραγελαφικές συζητήσεις :
    "Γεια σας κα Εύη!
    Καλώς τον! Κάτσε Βασίλη μου.
    5 λεπτά μετά :Έτοιμος! Με γειά σου!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. η ελληνίδα Alexis Carrington Colby στα μεγαλεία της! Την επόμενη φορά, αν αργήσει τόσο να ξαναπάς, θα μας έχεις νεα για τη βάφτιση του υψηλού μικρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μωρέ γι' αυτό πάω κι εγώ στα Χετεώνια στο Μοναστηράκι και γλυτώνω τα πολλά πολλά! πάντως αν ήθελα να διασκεδάσω σε τέτοια περίπτωση όπως αυτή που τόσο τέλεια περιγράφεις, θα την έκοβα και θα της έλεγα τι τραβάω από τη βλαχάρα την άξεστη την πεθερά μου που μπαινει στο τεσσάρι διαμέρισμα σε ιδιόκτητη πολυκατοικία που ζω με τον ανεπρόκοπο το γιο της που πήγα και παντρεύτηκα την τύχη μου τη γκαβή που τον προίκισα κι όλας και τον έκανα και άνθρωπο και τώρα έχει το θράσος να μου κουβαλάει τη μάνα του κάθε τρις και λίγο να μου λερώνει τα μαρμάρινα πατώματα η απολίτιστη και .......... και...............και...............
    και θα περίμενα να δω την έκφρασή της για να γελάσω λίγο. φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πω πω, κάτι τέτοια ακούω και θέλω να πάρω τη μέλλουσα πεθερά μου στο τηλέφωνο να την ευχαριστήσω που είναι τόσο καλή! Δεν έχω παράπονο, σ'αυτό τον τομέα στάθηκα τυχερή! Πώς μπορούν ρε παδί μου κάποιοι άνθρωποι να ξεμπροστιάζονται μ'αυτό τον τρόπο? Στο κάτω κάτω κι εμείς είμαστε ζάμπλουτοι και κούκλοι, άλλα δεν το κάνουμε θέμα :) Η αφήγηση απολαυστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @Αθηνά
    Είπα να κρατήσω χαρακτήρα και τα σχόλια να μην τα πω εκείνη την ώρα, αλλά να τα κρατήσω για τις παρενθέσεις. Βλέπω είμαστε αρκετές που δεν συμπαθούμε τα κομμωτήρια. Φιλιά, καλό βράδυ!


    @Μάτα
    Ελπίζω να είναι όπως τα λές! Η συγκεκριμένη θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει επεισόδιο στις "7 θανάσιμες πεθερές"! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γέλασα πολύ με το post σου! Απίστευτο, αυτό το είδος της πεθεράς δεν έχει εκλείψει ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Spider!
    Αραχνούλα, χρειάζεται απίστευτη υπομονή! Παρακολουθούσα την κοπέλα που έχει το κομμωτήριο, η οποία κάποια στιγμή δεν άντεξε και προσπάθησε με πολύ τακτ να την επαναφέρει στην τάξη, αλλά η άλλη... Νομίζω ότι αν ήμουν στη θέση της θα είχα καταπιεί οξυζενέ για ντεκαπάζ, να γλιτώσω από το μαρτύριο! Φιλάκια πολλά!


    @Anastasia's dolls
    Τέτοια πεθερά είναι σαν το Τζόκερ: Λίγες οι πιθανότητες να πιάσεις το τζακ-ποτ, αλλά αν σου κάτσει!!! Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @αχτίδα
    Καταλαβαίνω αυτό που λες, ότι ντρεπόσουν να το πεις. Εγώ αισθάνομαι πολύ άβολα, ακόμα και όταν μου λένε πολύ προσωπικά κάποιες γνωστές μου. Πριν λίγες μέρες, μέσα σ' ένα μπαράκι γεμάτο από κόσμο, μια φίλη μου περιέγραφε απίστευτα δυνατά κάποια πολύ προσωπικά της θέματα, όλη η Αθήνα πρέπει να τα έμαθε δηλαδή! Τι νομίζουν ότι καταφέρνουν δεν καταλαβαίνω!



    @Vassilis
    Βασίλη καλώς ήρθες! Είναι να μην σου τύχει. Εγώ όλα αυτά τα άκουσα μέσα σε δέκα λεπτά. Φαντάζομαι το έχει κάνει πρόβα σε πολλές διαφορετικές βερσιον κι επιλέγει ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @One happy dot
    Εγώ έχω αμφιβολίες για το αν έγινε τελικά ο γάμος! Μπορεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η νύφη να συνειδητοποίησε τι πάει να κάνει! (Τι μου θύμισες τώρα με την Αλέξις, τον Ντεξ Ντέξτερ! Αχ, έρως!)


    @Κοκκινοσκουφίτσα
    Καταρχήν σκόνταψα σε άγνωστη λέξη! Explain "Χετεώνια" s'il vous plait! Οσο για την αντίδραση που περιγράφεις, όντως θα είχε πλάκα, αλλά ήταν αρκετές γνωστές μου εντός του κομμωτηρίου και θα πέταγαν κανένα αυθόρμητο "καλέ πότε παντρεύτηκες?!?" και θα χάλαγε η δουλειά! Σε άγνωστο περιβάλλον θα ήταν super! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @olive tree girl
    Ε, δεν το κάνουμε θέμα γιατί, εκτός από ζάμπλουτοι και κούκλοι,είμαστε και μετριόφρονες! χαχα! Ελπίζω όταν αποκτήσω πεθερά να είναι σαν τη δικη σου και όχι σαν την κυρια του post. Φιλιά!


    @Τινα
    Οχι, δεν έχει εκλείψει! Αλλά και να εκλείψει, δε νομίζω ότι θα ενδιαφερθεί κανείς να ιδρύσει σύλλογο προστασίας, όπως έχουν κάνει με την καρέτα-καρέτα και την μονάχους-μονάχους!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αρχίζω να πιστεύω οτι οι κομμώτρις πρέπει να κολλάνε βαραία και ανθυγειεινά ένσημα με τέτοια Μ εις τη ν που ακούνε...Καλημέρα Dorothy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. χαχαχαχαχαχα
    πολυ καλη η αφηγηση του περιστατικου
    Ντοροθακι μου.
    εχεις πεννα..!!!!

    και το κακο θα ειναι οτι πληρωσες φευγοντας ε?

    σμουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @barel
    Μ εις τη ν!!! χαχα! Μια χαρά το ταίριαξες στο post! Οσο για τις κομμώτριες, ειλικρινά θαυμάζω την υπομονή τους. Καλό απόγευμα :)


    @Αλίκη
    Πλήρωσα Αλίκη μου, δεν πλήρωσα?!? Της θανάσιμης πεθεράς της ήρθε οικονομικά: πλήρωσε μονο το χτένισμα και το μακιγιάζ και έκανε τσάμπα ψυχοθεραπεία. Τα είπε και ξεθύμανε! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλά απίθανο περιγραφή!! Πέθανα στο γέλιο!! Α, τέτοιες φαρμακόγλωσσες κυκλοφορούν συχνά στα κομμωτήρια.. Μία είναι η λύση...ipod...!Εγώ το κάνω συχνά αυτό..αλλά πραγματικά δεν αντέχω αυτές τις κακιασμένες κυριούλες που νομίζουν ότι επειδή εχουν χρήματα όλοι ειναι υποδεέστεροι τους!! Έλεος..καλύτερα ipod παρά να ανοίξω το στοματάκι μου

    Φιλάκιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. xaxaxaaa... telika exei fash na phgaineis kommothrio!
    Euge Dorothy, polu wraia perigrafh, gelasa polu!

    kalws se vrhka
    ta filia mou ek viennis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @Olga
    Καλή φάση το ipod! (θα ανησυχώ βέβαια μήπως μου ψαλιδίσει κανένα καλώδιο!) Για καλό και για κακό, την επόμενη φορά θα πάω στο κομμωτήριο εξοπλισμένη! Φιλάκια πολλά πολλά!


    @atithasopneuma
    Καλώς ήρθες Ατίθασο πνεύμα! Χαίρομαι που σου άρεσε. Οτι έχει την πλάκα του το κομμωτήριο, την έχει! Μια άλλη φορά, σε διαφορετικό κομμωτήριο, είχα πετύχει μια τύπισσα που ζητούσε από τον κομμωτή να της βρεί γαμπρό! Εκεί να δείς πλάκα!
    Φιλιά στη Βιεννη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. yparxei pethera pou na sybathei gabrous k nyfes? elaxistes. welcome stin elliniki pragmatikotita. ps.den ta boro ta koutsobolia sto komotirio...to teleftaio sok pou epatha itan otan akouga epi mia ora mia typissa na leei oti i kori tis tha ginei megali tragoudistria k oti to moraki tis einai megalo taledo k kouklara k ksafnika eida ena koritsaki 15 xronon, me tin saka apo to sxoleio, sxetika asximo ( e sorry!) na bainei k na tis leei geia sou mama....merikes einai gia desimo. kommotirio rulez

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @gomena tu xuzuri
    Ακου εκεί, σταρ το δεκαπεντάχρονο! Θα ζήλεψε την Μπρίτνεϋ! Δεν τις πάω με τίποτα αυτές που όπου σταθούν κι όπου βρεθούν πετάνε τέτοιες κοτσάνες! Να έχει γίνει ήδη σταρ μαντάμ, το καταλαβαίνω...να ζητήσω και αυτόγραφο δηλαδή! Παντως για τις πεθερές, εντάξει, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Εχουμε ελπίδες! Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?