Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Διχασμένες προσωπικότητες

Σε μια συνάντηση επαγγελματικού χαρακτήρα βρέθηκα face to face με ένα κακέκτυπο της Κάθριν Πάρκερ, της super bitch διευθύντριας στο "εργαζόμενο κορίτσι". Αυστηρό ντύσιμο και ξινισμένο ύφος μερικών χιλιάδων καρδιναλίων και, φυσικά, συμπεριφορά ανάλογη με το περιτύλιγμα. Είναι πολύ διαδεδομένο αυτό το υφάκι της ψευτομπίτς, μπορεί να σε ψαρώσει και λίγο αν δεν είσαι υποψιασμένος/η, κι επίσης είναι ένας από τους λόγους που θεωρώ πως σε οτιδήποτε αφορά επαγγελματικά ζητήματα οι άντρες είναι πολύ καλύτεροι άνθρωποι από εμάς τις γυναίκες. Τέλοσπάντων, καθένας όπως τη βρίσκει. Η εν λόγω δεσποσύνη, λοιπόν, όση ώρα είχα τη χαρά (not!) να απολαμβάνω τη συντροφιά της, έκανε - ή μάλλον είπε- ό,τι μπορούσε για να μου δείξει πόσο σοβαρή, καλλιεργημένη, ανωτάτου επιπέδου ,σούπερ ουάου και εγώδιαβάζωμόνοκούντερακαιφαϊνάνσιαλτάιμς είναι. Εγώ γενικά έχω ένα θέμα με αυτούς που διαλαλούν την καλλιέργεια και το επίπεδό τους κλπ κλπ. Η καλλιέργεια φαίνεται από τη συμπεριφορά, και περισσότερο από τις φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες της κι εδώ η αλήθεια είναι ότι κάτι δεν μου καθόταν καλά. Τελείωσε η συνάντηση, χωρισαν οι δρόμοι μας και όλα οκ.

Περνάει λίγος καιρός και βρίσκομαι στην αίθουσα αναμονής ενός ντόκτορ. Μέχρι να έρθει η σειρά μου πιάνω να ξεφυλλίσω ένα περιοδικό. Είναι από αυτά που η θεματολογία τους περιορίζεται σε άρθρα τύπου "πως να αντιδράσεις αμα σου την πεσει ο κολλητός της τρίτης ξαδέρφης σου ενώ εσύ γουστάρεις τον μπατζανάκη της κουμπάρας σου" και "800 νέοι τρόποι για να κρεμαστείτε από τον πολυέλαιο" (σ.σ: το άρθρο δεν απευθύνεται σε wannabe αυτόχειρες). Σ' ένα άρθρο το μάτι μου πέφτει στο όνομα της υπογράφουσας και για τα επόμενα δέκα λεπτά προσπαθώ να πνίξω το νευρικό γέλιο που με πιάνει. Ω ναι! Είναι η αυστηρή και σοβαρή και ανωτάτου επιπέδου. Κάποιος μου πρότεινε να της τηλεφωνήσω και να την κράξω, κάποιος άλλος να της πάω το άρθρο και να ζητήσω αυτόγραφο. Δε σκοπεύω να κάνω τίποτα από τα δύο. Πιστεύω ότι πολύ καλά κάνει , κι εγώ θα γούσταρα τρελά να γράφω σάχλες ΚΑΙ να πληρώνομαι γι'αυτό. Άλλωστε κυκλοφορούν πολλές διχασμένες προσωπικότητες εκεί έξω, των οποίων τα λεγόμενα δε συμβαδίζουν με τις πράξεις τους. Το μόνο που θα της πρότεινα , έτσι φιλικά, είναι όταν διαφημίζει το υψηλό επίπεδο να διευκρινίζει ότι διαθέτει και ασανσέρ: ρετιρέ - υπόγειο σε χρόνο dt.

PS: Αγιε Βασίλη, φέτος εκτός από παγκόσμια ειρήνη και τους εναπομείναντες Pink Floyd στην Ελλάδα, θέλω να μου φέρεις κι ένα μαγικό ραβδάκι, σαν αυτό της φωτό, που η super δύναμη του θα είναι να μεταμορφώνει τους δήθεν σε γουρουνάκια. Στο λέω νωρίς για να προλάβεις να το βρεις. Merci!



__________________________________

Ευχαριστώ πολύ την μπλογκοφιλενάδα Marianna, για τα όμορφα δωράκια που μου χάρισε!



Καλό υπόλοιπο Σου-Κου!

22 σχόλια:

  1. Πολυ κυρια η κυρια μη χ...... Σε κανενα περιοδικο τυπου "σελιδα 25, πως να μην χασετε το αμορε" πρεπει να γραφει απ'ο,τι καταλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ πως με πιάνεις, πως με πιάνεις! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ Θ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΜΟΡΦΑ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ Ντοροθυ μου οι δηθεν είναι παντού και κράζουν δυνατά για να ακουστεί το επίπεδο τους.
    Εγώ συμφωνώ με αυτόν που σου είπε να της το πας το άρθρο-δάπεδο και να της ζητήσεις αυτόγραφο. Κοίταξε μόνο να πίνει καφέ εκείνη την ώρα μπας και της βγει απ'τη μύτη :))))))))))

    Φιλάκια

    υγ. ελπίζω ο άγιος Βασίλης να σου φέρει το δωράκι που ζήτησες, πολύ χρήσιμο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να της το πάς για αυτόγραφο ... αμ πως ...... χαχαχαχαχ

    Φιλιά
    Καλ΄ηεβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Dorothy!
    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώς μου τη δίνουν κάτι τέτοιες!!! Και τις βλέπεις παντού, και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιες νομίζουν ότι είναι. Ένα τέτοιο ύφος και μια τέτοια συμπεριφορά είναι ικανά να μου χαλάσουν τη διάθεση για όλη τη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπερα! εχεις απολυτο δικιο! δυστυχως κυκλοφορουν αρκετοι τετοιοι δηθεν! στο χερι μας ομως ειναι να μην τους αφηνουμε να εχουν το πανω χερι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς οι δήθεν είναι πολλοί.Εγώ απλώς αδιαφορώ.Δεν τους αφήνω να μου χαλάσουν την ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόνο που το μαγικό ραβδάκι σε κάθε κίνησή του να πετάει σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Dorothy,

    εγω τυχαία περνούσα
    τα παπούτσια είδα και μπήκα
    αλλα απ'ότι βλέπω θα μείνω...


    όσο για την κυρία...
    συ τα είπας όλα...

    καλημέρα

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Γειά σου Σκρουτζάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @DaisyCrazy
    Λες να ζητήσω αυτόγραφο? Πλάκα θα έχει! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Asteri
    Τελικά το αυτόγραφο φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση! ΦΙλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @olivetreegirl
    Δεν αξίζει να σου χαλάνε τη μέρα. Μάλλον για λύπηση είναι κάτι τέτοιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @apinkdreamer
    Ετσι ακριβώς! Σιγά μην κάτσουμε να σκάσουμε για τους δήθεν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @συνvεφάκι
    Την καλύτερη δουλειά κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Να σαι καλά Σκρουτζάκο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ναύτης
    Καλωσόρισες στην παπουτσοθήκη Ναύτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?