Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Κάτι με σπρώχνει να σου ρίξω μια μπουνιά...


Dorothy (στα δεξιά) και μαμά (με σούπερ γυαλί) πίνουν καφέ λίγο μετά το περιστατικό και συζητούν για τον Ρόκυ της Πανεπιστημίου.

Ανεβαίνω την Πανεπιστημίου, παρέα με την μάνα-μητέρα-μαμά. Είμαστε κάπου στο ύψος της "έκθεσης". Παρένθεση: στο χωριό της γιαγιάς και του παππού έκθεση λένε τη συγκέντρωση που κάνουν λίγες μέρες πριν από το γάμο και στολίζουν ένα γύρο τα προικιά, για να έρθουν να τα δουν οι συγγενείς, οι φίλοι και να σκάσουν από το κακό τους που αυτοί δεν έχουν τόσα σεμεδάκια και σεντόνια με μονόγραμμα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σ'ένα σημείο της Πανεπιστημίου , όπου πέντε - έξι πλανόδιοι πωλητές στέκονται κρατώντας ένα τραπεζομάντηλο ο ένας, ένα σεμέν με πετσετάκια ο διπλανός, μια κουβέρτα ο παραδιπλανός. Είναι μαζί τους κι ένας που πουλάει ένα γκατζετάκι που φτιάχνει σαπουνόφουσκες και κάνει συνεχως επίδειξη, δημιουργώντας χιλιάδες σαπουνόφουσκες που σκάνε είτε μέσα στα μάτια των περαστικών (και τσούζουν) είτε πάνω στα ρούχα τους (και λεκιάζουν). Κλείνει η παρένθεση. Στο ύψος της έκθεσης λοιπόν, ανάμεσα σε εκατοντάδες περαστικούς, κάνει την εμφάνισή του αυτός. Έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Νέος, γύρω στα 30, καλοντυμένος. Μια μικρή λεπτομέρεια κάνει αυτόν να ξεχωρίζει από το πλήθος και το πλήθος να κάνει σαστισμένα βήματα δεξιά - αριστερά για να τον αποφύγει: ρίχνει μπουνιές στον αέρα. Σαν τον Ρόκυ Μπαλμπόα, όσο κι αν ψάξαμε όμως δεν διακρίναμε κανέναν Απόλλο Κριντ εκεί γύρω. Χωρίς να υπολογίζει αν θα χτυπήσει κάποιον, συνεχίζει απτόητος την προπόνηση, παραλίγο να σβουρίξει μια και στη μάδερ, η οποία ευτυχώς έχει καλά αντανακλαστικά και τη γλίτωσε.

Συμπέρασμα: και που να σφίξουν οι ζέστες!

12 σχόλια:

  1. Καλά που την γλύτωσε η δόλια μάνα!
    Από δευτέρα που θα χτυπήσει 40άρι να δούμε τι θα γίνει!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχ!!!
    έχει ξεφύγει ο κοσμος!
    Μπράβο στην μητέρα για τα αντακλαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και που να σφίξουν οι ζέστες δε λες τίποτα!

    εγώ πάντως νόμιζα ότι ήσουν έτοιμη να αγοράσεις τα προικιά σου απ'την έκθεση :))

    όσο για τη μανούλα σου πάλι καλά που γλύτωσε απ'το τρελό. γιατί δεν το συζητώ καθόλου τρελός ήταν! τρελός για δέσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αύριο χτυπάει σαραντάρι οπότε θα έχω τον νου μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το θυμάσαι το έργο με τον Γκιωνάκη, " τι έχει το αυτοκίνητο αρρώστησε μήπως έχει σκουλικουιδίτη ? Πορτοκαλάδα απο πορτουκάλι ?

    και που είσαι ακόμη φιλενάδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Γιαγιά Αντιγόνη
    Αυτοί οι τύποι είναι παντός καιρού ;) Ευτυχώς τη γλίτωσε η μάνα. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανεράιδα
    Αιντε χάιντε και αλίμονο σε αυτόν που θα περπατάει αμέριμνος και δεν θα ξέρει από που του ήρθε η μπουνιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @next_day
    Ναι, έχει πολύ καλά αντανακλαστικά η μητέρα! Αν έχει ξεφύγει ο κόσμος λέει...! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @DaisyCrazy
    Η έκθεση έχει ό,τι χρειάζεται κανείς για να ανοίξει σπίτι. ολα τα καλά! Καλύτερη και από πολυκατάστημα! Ο τύπος ήταν εντελώς γιούχου, δεν το συζητώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @the elf at bay
    Να προσέχεις τώρα με τα σαραντάρια. Μπορεί ο τύπος στον καύσωνα από Ρόκυ να γίνεται Τσακ Νόρις και ν' αρχίζει τις στριφογυριστές κλωτσιές! Όλοι πρέπει να προσέχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @marilise
    Μα πραγματικά, τι άλλο θα δω πια στο δρόμο? Ο Γκιωνάκης είναι τέλειος σε αυτή την ταινία, αλλά εμένα μου αρέσει και ο Σταυρίδης (πάλι στα "κίτρινα γάντια") που του λέει μια κυριούλα τον πόνο της και αυτός απαντάει με το χαρακτηριστικό του ύφος "Αχου! Και δε με νοιάααααζειιιιιιι!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?