Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Στον αέρα...




Από χθες μου είχε κολλήσει ένα τραγούδι. Το βρίσκω λίγο εκνευριστικό όταν συμβαίνει αυτό, να σε ακολουθεί μονάχα μια μελωδία και οι στίχοι εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και να μη λένε να βγουν από τη σκέψη σου. Έτσι, χωρίς λόγο.

Σήμερα ήταν η μέρα της εναέριας γέφυρας. Έπρεπε να περπατήσω σε κάμποσες από δαύτες. Είχα, βέβαια, και την επιλογή της υπόγειας διάβασης, αλλά ποιός διαλέγει μια σκοτεινή διάβαση όταν μπορεί να βρεθεί για λίγο πιο ψηλά, να δει τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους να μοιάζουν λίγο με παιδικά παιχνιδια, να δεχτεί μερικά φιλικά χαστουκάκια από το αεράκι και να πλησιάσει -λίγο, αλλά κάτι είναι κι αυτό- τον γαλάζιο ουρανό και να λουστεί από το φως; Όταν μπορεί να βγάλει την ψυχή του βόλτα, να πάρει λίγο αέρα βρε αδελφέ!Σίγουρα όχι εγώ. Όταν περπατάω σε εναέρια γέφυρα έχω την εντύπωση ότι για λίγο μπαίνω σε κάποιο παραμύθι, σαν τον Τζακ που ανεβαίνει πολύ ψηλά, πάνω από τα σύννεφα, παρέα με τη φασολιά του ή σαν τη Ντόροθυ που πετάει μακριά από το Κάνσας, χωρίς τον ανεμοστρόβιλο βέβαια. Διασχίζοντας την αερογέφυρα ένιωσα σαν κάτι να έδινε ρυθμό στα βήματά μου: το τραγουδάκι που μου είχε κολλήσει. Σιγοψιθυρίζοντας τους στίχους χαμογέλασα γιατί, ειδικά για σήμερα, φαίνεται ότι μου είχε κολλήσει το κατάλληλο τραγουδάκι:

"...χαράζει τ' όνειρο, χαράζει τ'όνειρο
και φώτισε η μέρα
είναι που βγήκε η ψυχή να πάρει αέρα..."



24 σχόλια:

  1. τι υπεροχη εικονα ειναι αυτη που εβαλες στην αναρτηση σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jesus Christ!!!!
    μη μου λες για εναέριες γέφυρες. με λούζει κρύος ιδρώτας, περνάω 23534 κρίσεις πανικού και είναι απορίας άξιο πως τις περνάω. μέχρι στιγμής πέρασα... 4? 5? κ αυτές αναγκαστικά. αλλιώς καλύτερα να με πατούσαν τα αυτοκίνητα. α πα πα πα πα.
    αλλα μ αρεσει που εσύ νιώθεις τόσο ωραία όταν περνάς.. μου δίνεις ελπίδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ! κι εγώ το παθαίνω αυτό σε σημείο να εκνευρίζομαι με τον εαυτό μου.Μου έχει συμβεί να μη μπορώ να κοιμηθώ γιατί ψιλοτραγουδώ ένα ρεφρεν με το ..μυαλό μου.Εμείς εδώ δεν έχουμε εναέριες γέφυρες εκτός απο μια μικρή που βρίσκεται στο δρόμο για το Σέιχ Σου .Όποτε πάμε εκεί τη Κλώντη βόλτα την περνάω μα είναι έρημο μέρος και λιγάκι..φοβάμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λατρεύω τις εναέριες γέφυρες.Σου δημιουργούν την αίσθηση ότι πετάς, ότι είσαι πάνω απ' όλα.Τις υπόγειες διαβάσεις τις συχαίνομαι.Μυρίζουν άσχημα, είναι βρώμικες και συναντάς και περίεργους ανθρώπους.Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα! Τι όμορφα συναισθήματα που μας περιγράφεις και τι μοναδικά που τα εκφράζεις! Να είσαι πάντα καλά!! Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα , αν είσαι εύκαιρη πέτα μέχρι το ιστολόγιο μου , έχω να σε κεράσω κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όμορφοι οι συλλογισμοί σου!
    Υπέροχο ιστολόγιο.
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @apinkdreamer
    Σ'ευχαριστώ! Κάπως έτσι αισθάνομαι όταν περνάω απο εναέρια γέφυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @maria
    Υψοφοβία ε? Φαντάζομαι ότι είναι πρόβλημα η γέφυρα σε αυτή την περίπτωση... Η αγαπημένη μου πάντως είναι στον Πειραιά, στο λιμάνι. Εχει υπέροχη θέα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @αχτίδα
    Ετσι ακριβώς με τα τραγούδια που μου κολλάνε... Από το πρωι μέχρι το βράδυ σιγοτραγουδάω τους στίχους! Σε ερημικές περιοχές κι εγώ αποφεύγω να περνάω γέφυρες, διαβάσεις κλπ, αλλά μεταξύ γέφυρας και υπογειας διάβασης, δεν το συζητώ! Γέφυρα και πάλι γέφυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @erifili
    Χρόνια πολλά και καλά! Τις υπόγειες διαβάσεις τις σιχαίνομαι για τους λόγους που γράφεις. Οταν πήγαινα στη σχολή μου περνούσα υποχρεωτικά από μια υπογεια διάβαση και, παρόλο που ήταν σε κεντρικό σημείο, η βρωμιά δεν περιγράφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Πλεκτο Εγκωμιο
    Σ'ευχαριστώ πολύ :) Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @MARILISE
    Ηρθα και σ'ευχαριστώ πολύ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Γειά σου Σκρουτζάκο! Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Aurangel
    Σ'ευχαριστώ Aurangel! Καλωσόρισες στην..."παπουτσοθήκη" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορεί να φοβάμαι τα ύψη αλλά όταν βρίσκομαι σε μια εναέρια γέφυρα έχω την αίσθηση ότι μπορώ να αγγίξω τα σύννεφα και αυτό με συνεπαίρνει.Πολλές καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΕΡΝΑΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ πανέμορφο τραγουδάκι σου κόλησε Ντοροθυ μου :)
    Εμένα συνήθως άμα μου κολήσει κανένα θα'ναι καμιά βλακεία που θα πασχίζω με νύχια και με δόντια να τη ξεκολήσω. Και μη νομίζεις ότι δε συμβαίνει συχνά. Συμβαίνει συχνά, συχνότερα απ'ότι θα ήθελα!

    Όσο για τις αερογέφυρες έχουν τις χάρες τους σίγουρα αλλά εγώ πρέπει να μην σκύψω κάτω όταν περνώ γιατί ζαλίζομαι. Όχι ότι φοβάμαι το ύψος αλλά με πιάνει ίλιγγος. Άρα αν περάσω από αερογέφυρα θα με δεις με το βλέμμα μπροστά ή ψηλά αγέρωχο :)))

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @συνvεφάκι
    Καλησπέρα συννεφάκι! Ευτυχώς δεν φοβάμαι τα υψη, αλλά το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Να είσαι καλά Σκρουτζάκο μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @DaisyCrazy
    Αστα να πάνε Daisoύλα με τα τραγούδια που μου κολλάνε κατά καιρούς: από Σάρα Μπράιτμαν (καλό!), μέχρι σκυλοποπ (κακό!). Και το μυστήριο με τα τελευταία είναι ότι θυμάμαι απέξω όοοολους τους στίχους... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?