Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Στο δρόμο...




"Όλα είναι δρόμος...όλα είναι δρόμος..." όπως τραγουδούσαν οι "τρυπες" πριν από μια δεκαετία. Κι όταν ο δρόμος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, μια απλή, καθημερινή βόλτα δεν είναι ποτέ βαρετή...

Κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος. Περπατάμε σ'εναν πεζόδρομο και συζητάμε περί ανέμων και υδάτων, όταν ακούμε μια γυναικεία φωνή: "βοήθεια, το χέρι μου, το 'σπασα". Κάποιος που θεώρησε ότι ο πεζόδρομος δεν προορίζεται για τους πεζούς, αλλά για τη μηχανή του, έχει χτυπήσει μια γυναίκα. Αυτή είναι τώρα σωριασμένη στο έδαφος, φωνάζει και αυτός κάνει την πάπια. Αυτό που μου κάνει εντύπωση δεν είναι το ατύχημα ή η γαϊδουριά του μηχανόβιου , αλλά το ότι η τραυματίας δε λέει να βγάλει το τσιγάρο της από το στόμα. Επίσης, το γεγονός ότι φωνάζει "έσπασα το χέρι μου" αντί να αρχίσει τον οδηγό της μηχανής στα μπινελίκια. Sorry, εγώ αυτό θα έκανα...

Αιόλου. Ένας από τους πολλούς αλλοδαπούς πλανόδιους πωλητές που έχουν κατακλύσει τον πεζόδρομο μας κλείνει το δρόμο και μας δείχνει κάτι που μοιάζει με όπλο. Τελικά είναι αναπτήρας, νέο μοντέλο. Ενα μήνα πριν ένας συνάδελφός του, πάλι στην Αιόλου, μου είχε κλείσει το δρόμο και νόμιζα ότι ήθελε να με ψεκάσει με το μπουκάλι που κρατούσε. Τελικά κι εκείνο ήταν ένας αναπτήρας, σε συσκευασία που έμοιαζε με κολώνια Μυρτώ. Ανυπομονώ για το επόμενο μοντελάκι που θα κυκλοφορήσει...

Περικλέους. Περνάμε μπροστά από μια βιτρίνα με νυφικά. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα νυφικά πρέπει να θυμίζουν τούρτες ή λατέρνες. "Αν αποφασίσει να παντρευτεί καποια με εξαιρετικά λεπτό γούστο, εγώ για παράδειγμα, θα υποφέρει!" λέω και γελάμε. Χαχαχα!

Μετρό Μοναστηράκι. Στις κυλιόμενες της εισόδου από Αθηνάς. Ενας κύριος ανεβαίνει και συγχρόνως φωνάζει "Αντε στο διάολο!". Δεν καταλαβαίνουμε σε ποιόν το λέει. Οταν φτάνει στην κορυφή της σκάλας γυρίζει προς τα πίσω και φωνάζει ξανά "Αντε στο διάολο!" και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν αν απευθύνεται σε αυτούς...






28 σχόλια:

  1. H Αθήνα μας..:) Πάντως το σίγουρο είναι πως δεν την βαριέσαι ποτέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ακριβώς, δεν τη βαριέσαι ποτέ! Φιλιά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η βόλτα που δεν σε κάνει να πλήτεις.
    Τα παπούτσια σου να στροβιλίζονται, σε μαγικά ταξίδια.
    Φιλάκια, να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ τα λέω εγώ ότι δε παλεύεται η Αθήνα, με κοροϊδεύετε :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθήνα η πιο αντιφατική πολή:από τη μία την λατρέυεις και από την άλλη τη μισείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως η βόλτα σου έμεινε αξέχαστη!
    Λατρεύω την Αθήνα, δεν την αλλάζω με τίποτε, αλλά τα στραβά της τα έχει, τι να λέμε τώρα??
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματι έτσι είναι η Αθήνα... Αλλά εγώ την αγαπώ, με τα καλά και τα άσχημα της!!

    Καλή εβδομάδα παπουτσάκια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρισκόμαστε με τον πατέρα μου στην Ακαδημίας, στο ύψος της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής. Προς το μέρος μας κατηφορίζει μια νέα γυναίκα, με μπλε ρούχα, η οποία μιλάει μόνη της και χειρονομεί στο κενό. Πέρασε από δίπλα μας και ήταν στον κόσμο της. Και το θέμα είναι ότι βλέπεις τέτοιους ανθρώπους κάθε μέρα. Οι μικροπωλητές με τα μπλιμπλίκια τους έχουν αρχίσει να μ' εκνευρίζουν, έτσι που πετάγονται μπροστά σου και σου κοτσάρουν κάθε είδους μακακία. Χαιρετώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποτε δε ξέρεις τι θα αντικρίσεις στους δρόμους της Αθήνας!!! Σίγουρα όλοι μας έχουμε κατι να πούμε!! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα κατάλαβες γιατί οι εξωγήινοι αρνούνται πεισματικά να πιάσουν φιλίες με τους γήινους; (Αν και πιο πολύ απ’ όλα πιστεύω πως τους τρομάζουν τα νυφικά…) Τους νιώθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dorothy μου γι'αυτό αγαπώ την Αθήνα τόσο πολύ, γιατί έχει πολυχρωμία και ποτέ μια βόλτα σε οποιαδήποτε γειτονιά δεν μπορεί να είναι βαρετή. Πάντα κάποιο περιστατικό θα γίνει και θα σε κάνει να γελάσεις, να κλάψεις, να αγανακτήσεις, να νευριάσεις. Πάντως ποτέ δε θα είναι το σκηνικό κι ο κόσμος αδιάφοροι.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπώ την Αθήνα,είναι το μέρος στο οποίο γεννήθηκα και μεγάλωσα.Αποφεύγω το κέντρο (Ομόνοια-Κάνιγγος-Πλ. Βάθης)γιατί εκνευρίζομαι από όλους τους αλλοδαπούς που κυκλοφορούν και πληγώνομαι να βλέπω νέα παιδιά να σέρνονται στην κυριολεξία απο τα ναρκωτικά και το κράτος να αδιαφορεί παντελώς.Δεν σας κρύβω ότι δεν κυκλοφορώ μόνη μου σε αυτές τις περιοχές γιατί ακόμα και την ημέρα φοβάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όποιος έχει καταλάβει σε τί ακριβώς εξυπηρετούν αυτοί οι τεράστιοι αναπτήρες ας μου το πει κι εμένα γιατί με την απορία θα πάω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι αλλα αν δεν ηταν και οι "καλογουστες" βιτρινες -και οχι μονο με νυφικα- εσυ πως θα εκανες κριτικη, ημπορεις να μου πεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ώστε ο κόσμος είναι γεμάτος εικόνες λες;
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Γιαγιά Αντιγόνη
    Σε τέτοιες βόλτες ποτέ δεν πλήττω! Πάντα κάτι ενδιαφέρον θα συναντήσω :) Φιλιά πολλά, καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @maria
    Α,εγώ δεν είπα ότι δεν παλεύεται! Κοίτα, είναι αδύνατο να κλειστούμε μέσα και να μην περπατάμε στο δρόμο, επομένως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το διασκεδάζουμε και λίγο ;) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @συνvεφάκι
    Ναι, η αλήθεια είναι ότι μας δίνει αμέτρητες αιτίες και αφορμές και για τις δυο περιπτώσεις :) Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ΕΛΕΝΑ
    Αν τα έχει λέει? Πάντως ναι, η βόλτα μου έμεινε αξέχαστη... ειδικά η βιτρίνα με τα νυφικά! Φιλιά πολλά Ελενα, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Olga
    Κι εγώ! (Μετά τον Πειραιά βέβαια!). Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Pink_Fish
    Εγώ όταν βλέπω ανθρώπους να μιλάνε μόνοι τους, να χειρονομούν και να είναι στον κόσμο τους, όπως περιγράφεις, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι μήπως έχουν στο αυτί τους κανένα μπλουτούθ! Πραγματικά, έχω δει παρα πολλούς που νόμιζα ότι παραμιλούσαν και αυτοί είχαν απλά τηλεφωνική συνομιλία... Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Πλεκτο Εγκωμιο
    Σε κάθε γωνία που στρίβουμε μας περιμένει και μια έκπληξη. Ετσι, για να μη βαριόμαστε :) Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Eleni Dafnidi
    Μα γιατί το λές αυτό? Κάποια από τα μοντελάκια που βλέπω κατα καιρούς στις βιτρίνες με τα νυφικά θα έδειχναν στο στοιχείο τους φορεμένα μέσα στο εντερπράιζ :p Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @DaisyCrazy
    Συμφωνώ απόλυτα μαζι σου! Ποτέ δε βαριέσαι σ'αυτή την πόλη :) Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @erifili
    Γειά σου Εριφύλη! Αυτά που γράφεις είναι η άσχημη πλευρά, που -δυστυχώς- υπάρχει και αυτή. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ αποφεύγω να πηγαίνω μόνη μου. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @olivetreegirl
    Χμμμμ...Κι εγώ την έχω την απορια. Δεν ξέρω, για να ανάβεις πούρα ίσως... για οικονομία (κάνουν 2 ευρώ νομίζω, αγοράζεις έναν και βγάζεις το εξάμηνο)...τους βάzεις και μια αλυσίδα και τους κρεμάς αντί για τσαντάκι... :p Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Δημιουργία
    Οχι, δεν ημπορώ! Δίκιο έχεις... Και μπράβο σου που με επαναφέρεις στην τάξη :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Yannis Petsas
    Γεμάτος εικόνες, γεμάτος χρώματα και σχήματα... Αν έχεις μάτια να τα δείς, όπως λέει κι ενας αγαπημένος μου στίχος. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?