Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Και στα δικά μας!


Τέλος Αυγούστου, Σάββατο βράδυ, καθόμαστε στο τραπέζι μας και περιμένουμε την άφιξη των νεονυμφων. Απέναντί μου η συζήτηση έχει ανάψει. Τρεις γνωστές μου λένε για τον καημό τους: πότε θα παντρευτούν τα κορίτσια? Οι κόρες τους, γύρω στα 30, πολύ το έχουν καθυστερήσει το θέμα. Κι όλο "αχ" και "βαχ" και "τι θα γίνει"? "Αλλά βέβαια, οι δικές μας δεν είναι έξυπνες σαν κι αυτή..." σχολιάζει η μία από τις τρεις Χάριτες, μασουλώντας μια δίπλα. "Αυτή" είναι η νύφη και είναι έξυπνη -σύμφωνα με την μανταμ πάντα- γιατί υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι ευχές για καλούς απογόνους μάλλον έπιασαν τόπο πριν καν τις πουν οι καλεσμένοι και σύντομα θα ξαναφάμε κουφέτα, αυτή τη φορά από βαφτίσια. Τα "αχ" και τα "βαχ" συνεχίζονται, μαζί με το γαμήλιο γλέντι. Μόλις η ορχήστρα αρχίζει τα τσιφτετέλια, η μάνα- κουράγιο (αυτή με τη δίπλα) διατάζει την κόρη της να χορέψει τσιφτετέλι. Σχεδόν την πηγαίνει σηκωτή μέχρι την πίστα και μετά στέκεται και παρακολουθεί το καμάρι της να χορεύει, σκανάροντας συγχρόνως τους καλεσμένους μήν τύχει και υπάρχει κανένας υποψήφιος γαμπρός. Εξελίσσεται ο κόσμος! Πριν από πενήντα χρόνια η Βασιλειάδου στη "Θεία από το Σικάγο" μάθαινε τις ανιψιές της να ρίχνουν τους γαμπρούς με φιγούρες rock 'n' roll. Τώρα τη σκυτάλη πήρε το τσιφτετέλι και η Μάνα από το Σικάγο. Εννοείται ότι η συζήτηση διαρκεί για πολλές ώρες κι εγώ δίνω (από μέσα μου) συγχαρητήρια στην μαμά μου, που κάθεται δίπλα μου αλλά απέχει από τη συζήτηση επιπέδου-δαπέδου. Αυτό, βέβαια, είναι αναμενόμενο, καθώς δεν έχω ακούσει ποτέ από τους γονείς μου την ερώτηση "Πότε θα παντρευτείς?". Ισως γι'αυτό μου φαίνεται τόσο ξένη αυτή η συμπεριφορά των άλλων μαμάδων. Στην προσπάθειά της, μάλιστα, (η μαμά μου) να ελαφρύνει λίγο το κλίμα, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.
Μαμά Dorothy's: "Αφήστε τα κορίτσια, μικρές είναι! Οταν έρθει η ώρα η καλή..."
Μάνα από το Σικάγο: " Εσύ δεν έχεις πρόβλημα. Η Dorothy είναι ακόμα πολύ μικρή"
Dorothy: " Δηλαδή πόσο με κάνετε?" (τα θέλει κι εμένα ο αποτέτοιος μου!)
Μάνα από το Σικάγο: "Είσαι 25?"
Dorothy: "Τον Δεκέμβρη κλείνω τα 29" απαντώ και χαζοχαίρομαι. 4 χρόνια μείον είναι αυτά!

Κάπου εδώ το χαμόγελο της συνομιλήτριας μου παγώνει!

"ΕΙΚΟΣΙΕΝΝΕΑΑΑΑΑ????? Α, είσαι κι εσύ δηλαδή... Ε, τότε πρέπει να βιαστείς!"

Και ερωτώ μαντάμ: Τι είμαι κι εγώ? Ε? Τι είμαι? Γεροντοκόρη? Πες το χρυσή μου, μην ντρέπεσαι! Πές το! Για να σου απαντήσω κι εγώ με τη σειρά μου " Δεν μας &!@$&^$#(!# παρατάς ρε θείτσα?" Ή, όπως το έλεγε και η θεία από το Σικάγο:

"Πλιζ Χαρίλαεεεε! Λετ μι!"

Ακολουθεί εκπαιδευτικό βιντεάκι.




25 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.Γι αυτό ακριβώς το λογό αποφέυγω τους γάμους.Βαρέθηκα να μου λένε όλες οι θείες από το σικαγό και στα δικά σου με οίκτο.Το ότι περνάω κάλα και ότι δεν είμαι παντρεμένη από επιλογή ούτε καν τους περνάει από το μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχα, πλιζ, πλιιιζ (με χαρακτηριστική κίνηση προς τα έξω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου φίλη μου, πόσο δίκιο έχεις. Τα ίδια έλεγε και μένα η δική μου πριν τόσα χρόνια. Πριν ένα μήνα παντρεύτηκε μία φίλη μου στα 47 της( μπράβο της!!!) και στο γάμο της, όλοι έλεγαν στο κοριτσάκι μου( 19 χρονών) και στα δικά σου, εγώ απαντούσα σε καμμιά 15ριά χρόνια όμως και με κοιτούσαν περίεργα.
    Α πα πα , αυτό δεν αλλάζει τα κορίτσια να παντρεύονται μέχρι τα 30 γιατί αλλιώς γεροντοκόρες, ενώ οι άντρες να γίνουν 35 και βλέπουμε.
    Μια χαρά είσαι κοπελλιά και στο λέω εγώ που παντρεύτηκα στα 27 και ζω μια ευτυχισμένη ζωή. Ζήσε την ζωή σου όπως εσυ θέλεις και εξ' αλλου, τώρα πιά υπάρχει και το συμβόλαιο συμβίωσης για τα τυπικά, κληρονομικά και γονεικα δικαιώματα, άρα ΖΗΣΕ και άστους τους άλλους να λένε.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα δεν τον είδαμε,Γιάννη τον βαπτίσαμε.
    Μετά λέμε γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι κομπλεξικοί,
    μα αφού είναι οι γονείς τους,πως να μην είναι αυτοί;
    Μπράβο στην μαμά σου για την στάση της.
    Μπράβο και σε σένα που ξέρεις τι πραγματικά θέλεις.
    Κ άσε τους άλλους απ΄έξω να λένε.'Ολα στην ώρα τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή μου Dorothy ξέρεις τι είναι να σε οικτίρει η γειτόνισσα επειδή έχεις μεν τρία παιδιά επιστήμονες αλλά κανένα εγγόνι; Συνέβη πρόσφατα στη μητέρα μου και μας χάρισε μεγάλες στιγμές γέλιου
    (Πάντως τρελή κατινιά αυτό με το τσιφτετέλι, πραγματικά γραφικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχαχαχα ωραία ντοκουμέντα. πόσο μαρέσουνε οι μετά του γάμου δεξιώσεις.. έχει υλικό εκεί, ουυυ..
    εγώ στον τελευταίο που πήγα, δε χρειάστηκε η Μάνα απ το Σικάγο να κάνει κίνηση, έκανε η θυγατέρα. κ δεν ήταν και μεγάλη, 19 ήτανε.. αλλά μάλλον δεν είχε σκοπό το γάμο :Ρ
    εγώ θα παντρευτώ στα 28. καλά είναι? ε τι να κάνω, και γω έξυπνη νύφη είμαι, βρήκα μικρή το γαμπρό και τον καπάρωσα.. :Ρ

    όταν είναι να έρθει η σειρά σας, θα έρθει.. πάντα η μαμά μου έλεγε,όποιος θέλει, μένει μόνος κ όποιος θέλει να παντρευτεί, παντρεύεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πλάκα είχαν οι θείτσες χα χα χα!
    Ορίστε, παρακολούθησες και ελληνική ταινία ... δωρεάν, τι άλλο θέλεις??
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μα τι μανία αρρωστημένη είν’ αυτή να μας εξαναγκασουν να πιστέψουμε ότι ζούμε δεκαετία του 50 που οι γυναίκεςα απ’τα 20 έπιαναν ράφι;! αυτές είναι γυναίκες που παιδεύουν τα παιδιά τους και ποτέ με τίποτα δεν είναι ευχαριστημένες. ακόμα κι αν παντρέψουν τις κόρες τους θα αρχίσουν "πότε θα γίνω γιαγία;" "πότε θα γίνω γιαγία για δεύτερη φορά;" κ.ο.κ.

    να’σαι ευχαριστημένη Ντόροθυ μου που η μανούλα σου δεν έχει τα ίδια μυαλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βέβαια, πρέπει να βιαστείς να παντρευτείς για να προλάβεις να χωρίσεις!!!
    Αθάνατη ελληνίδα μάνα ...

    Εγώ βέβαια δεν πρέπει να μιλαώ, καθώς είμαι στρογγυλά 30 και περιμένω παιδάκι...αλλά γάμο δεν έχω κάνει. Αλήθεια τι θα λέγανε οι θείες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @συνvεφάκι
    Καλή εβδομάδα! Εννοείται οτι με το λίγο μυαλό που διαθέτουν δεν μπορούν να σκεφτούν ότι υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν να παντρευτούν! Οχι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Flonsavardu
    Έτσι! Πλιζ, πλιιιιζ! Και πώς το λέτε εσείς εδώ, γιατί ξεχνάω πως το λέμε εμείς εκεί? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @KATERINA
    Γειά σου Κατερίνα! Να δεις περίεργα βλέμματα που έχει εισπράξει η μαμά μου, επειδή δεν μας πιέζει να παντρευτούμε. Οτι δηλαδή αδιαφορεί για τα παιδιά της! Οταν ήμουν στο πρώτο έτος της σχολής είχαμε συναντήσει τυχαία την μητέρα μιας συμμαθήτριάς μου από το δημοτικό. Με ρώτησε αν παντρεύτηκα, της απάντησα όχι, κούνησε με οίκτο το κεφάλι και όταν τη ρώτησα τι έκανε η κόρη της, αν σπουδάζει κάτι πχ, μου απάντησε με υπερηφάνεια "Οχι! Αλλά αρραβωνιάστηκε!". 18 χρονών! Με τέτοια μυαλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @AΓΑΠΗ
    Γι'αυτή τη στάση της η μαμά μου έχει θεωρηθεί από πολλές άλλες μαμάδες παράξενη! Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί της :p Καλή εβδομάδα, φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Freedom
    Αμέ, ξέρω! Τα ίδια ακούει και η μαμά μου! Ισως κάτι λιγότερα βέβαια, γιατί έχει μόνο δύο επιστήμονες (και κανένα εγγόνι βεβαίως-βεβαίως :p ). Φαντάζομαι τι θα λένε για 3! Φιλιά πολλά ιστογειτόνισσα, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @maria
    Αυτό ακριβώς! Οποιος θέλει παντρεύεται, όποιος δεν θέλει δεν παντρεύεται! Τόσο απλό! Στην επόμενη δεξίωση γάμου θα το τυπώσω σε flyers και θα το μοιράζω στους καλεσμένους :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ΕΛΕΝΑ
    Και τι ταινία! Δεσποινίς ετών 29, χαχαχα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Dorothea
    Απ'ό,τι κατάλαβα οι κόρες τους τις έχουν γραμμένες κανονικότατα και κάνουν ό,τι θέλουν (εκτός από τα υποχρεωτικά τσιφτετέλια, χαχαχα!). Και καλά κάνουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @rainyday
    Ολο και κάτι θα έβρισκαν να πούν :p Αλλά τα σχόλια καλό είναι από το ένα αυτί να μπαίνουν, απο το άλλο να βγαίνουν! Με το καλό να έρθει το παιδάκι σου :) Πάντως όταν λένε περί γάμου κλπ στον αδελφό μου εκείνος παίρνει το πιο αθώο ύφος και απαντά ότι δεν μπορεί να παντρευτεί αν δεν παντρέψει πρώτα την μικρή του αδελφούλα...δηλαδή εμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλύτερα μιας ωρας ελευθερη ζωή παρα σαράντα χρόνια...μπουγάδα και.....φαϊ....χαχα...ο γαμος η συμβίωση στην εποχή μας και ψάξιμο θέλει αλλά μεγάλη προσοχή...αλλο πέρνεις και απο μεσα άλλο βγαίνει...εκ πείρας..μιλώ...
    ο χρόνος δε τα έχει γράψει...οτι ειναι νάρθει θε ναρθει αν ουχί θα προσπεράσει...να περνάς ομορφα...29 χρονη θεά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @homemade
    χαχαχα! Τέλειο το στιχάκι! Καλύτερα μιας ώρα ελεύθερη ζωή βέβαια! Να'σαι καλά, καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ δεν πάω σε γάμους...Εχω αλλεργία, εκτός αν και παντρευονται κολλητές φίλες/φίλοι.. Εχω βαρεθεί το αντε και στα δικά σου, ώρα σου είναι και τέτοια κλισέ..
    Εικοσιεννια χρονών κοριτσάκι είμαι...Ελεος!

    Μάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @mahler76
    Καλά, μετά τα τριάντα θα με φωνάζουν κυρία Κοκοβικου ( ή απλά "η αστεφάνωτη") και θα μου πετάνε βρωμόνερα στην μπουγάδα. Η ζωή αντιγράφει την τέχνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Olga
    Welcome back Ολγα :)
    Κι εγώ είχα να πάω σε γάμο 4 χρόνια, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω στον συγκεκριμένο, γιατί τον γαμπρό τον ξέρω από μωρό. Για τις θείτσες που με πρήζουν υπάρχει ένα τραγουδάκι που λέει "vamos αλάνια, vamos, δεν μας φτουράει ο γάμος!" Κάνω από τώρα πρόβες για την επόμενη φορά που θα τις συναντήσω, χεχεχε! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?