Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Καλό καλοκαίρι! (χωρίς "ρετιρέ" γίνεται?)


Από: Ντόροθυ
Προς: Μέγκα
Θέμα: Που είναι το "Ρετιρέ"? Οέο?


Αγαπητό Μέγκα,
Σου γράφω για να εκφράσω την ειλικρινή και βαθύτατη απογοήτευσή μου. Με λύπη διαπιστώνω ότι ενώ φέτος -με αφορμή τα εικοστά γενέθλιά σου, να τα εκατοστήσεις μπάι δε γουέι- έχεις ξεθάψει τις περισσότερες σειρές που έχουν προβληθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια (βλ. "Φρούτα Εποχής", "Καρέ της Ντάμας", "Μάνα είναι μόνο μία" και απ'ό,τι βλέπω στο site σου οσονούπω έρχεται και ο "ιος του πατέρα") δε βρήκες έστω μισή ωρίτσα για το "Ρετιρέ". Χρόνια τώρα το ρετιρέ είναι για τον τηλεθεατή κάτι παραπάνω από ένα σήριαλ: είναι σύμβολο, είναι η επίσημη ανακοίνωση ότι μπήκε το καλοκαίρι. Καλοκαίρι χωρίς "ρετιρέ" είναι κολοκυθόπιτα χωρίς κολοκύθι, πιτόγυρο χωρίς γύρο και, για να μην τα πολυλογώ, δεν είναι καλοκαίρι! Εκτός από τη συναισθηματική πλευρά του θέματος, ο λόγος που επιθυμώ την επανάληψη της λατρεμένης σειράς είναι ότι έχω κάποια κενά, τα οποία θα ήθελα να συμπληρώσω. Ενδεικτικά:
  • Δεν θυμάμαι πόσα ήταν τα σίδερα ατμού που πήγαν οι καλεσμένοι στον γάμο της Κατερίνας και του Χρήστου. ( Η απάντηση είναι όσα και οι καλεσμένοι, αλλά έλα που δε θυμάμαι ούτε πόσους είχαν καλέσει...)
  • Ο ομορφονιός που είχε ξελογιάσει την Ειρήνη( και τη Χαρούλα και την ανιψιά του φαρμακοποιού) και τους έκλεβε τις τηλεοράσεις , τα στερεοφωνικά και ό,τι άλλο διέθεταν σε ηλεκτρική συσκευή, λέγοντας ότι τάχα μου- τάχα μου τα πάει για επισκευή, λεγόταν Δημήτρης ή Θάνος ή...? Ποιό ήταν το τρίτο όνομα?
  • Ποιά ήταν η αντίδραση της Κατερίνας όταν η ανιψιά της είπε ότι η σούπα περιέχει "αυτιά γάτας"? Έφτυσε τη σούπα ή καπέλωσε με το πιάτο την ανιψιά?
  • Μια φιλιππινέζα οικιακή βοηθός που είχε εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο, τί απέγινε?
  • Ο πρώην σύζυγος της Κατερίνας λεγόταν Παπαράς ή Παπάρας?
  • Υπάρχει έστω κι ένα επεισόδιο που να τηλεφώνησαν στην Χαρούλα και να μη ζητούσαν γραφείο τελετών/καφενείο/ οδοντιατρειο κλπ κλπ? Υπάρχει έστω κι ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια του οποίου η Χαρούλα δεν είπε ούτε μια φορά "Αι πάενε ρε!"?
  • Οι κουρτίνες που κοσμούσαν το λίβινγκ ρουμ ήταν μπλέ ρουά ή μπλέ ελεκτρίκ?

Αυτά και άλλα πολλά κενά έχω και θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν φρόντιζες να καλυφθούν. Θα ήθελα, επίσης, να σε παρακαλέσω αν τελικά αποφασίσεις να εντάξεις στο πρόγραμμά σου ξανά (και ξανά και ξανά...) το λατρεμένο σήριαλ, να μην το βάλεις πριν τις 9 το βράδυ (γιατί είμαι στον κήπο και δροσίζομαι) ούτε μετά τις 11 (γιατί τότε βλέπω τον Αστυνόμο Μπέκα). Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση
Ντόροθυ

ΥΓ: Θα ήταν too much να ζητήσω να ξαναβάλεις και "το μυστικό του Α. Μπονσαλέντη"?





Να περάσετε όλοι όμορφα τον Αύγουστο
(έστω και χωρίς "Ρετιρέ", χαχαχα!)

Θα τα ξαναπούμε τον Σεπτέμβρη!



13 σχόλια:

  1. χαχαχα... μην το στείλεις βρε κούκλα μου το γράμμα και βρεθεί το "ρετιρέ" μπροστά μας γιατί δεν θα το αντέξω!!! Αν γίνει αυτό το τί έχω να σου ψάλλω δεν λέγεται... να το ξέρεις!!!

    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @eirini
    χαχαχαχα! Ειρήνη μου μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να το στείλω!!! Το ίδιο ακριβώς είπε και η μαμά μου, μην τύχει και πετύχει πουθενά το "ρετιρέ", την έβαψα! Δηλώνω λοιπόν ότι για τυχόν επανάληψη του σήριαλ ΔΕΝ ευθύνομαι εγώ!!! Φιλάκια πολλά, καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα...απίστευτο...έριξα τρελό γέλιο!!!

    Καλές διακοπούλες κοριτσάρα!!

    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλές διακοπές, να περάσεις σούπερ!!!
    Σε περιμένουμε ανανεωμένη και μαυρισμένη!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ντοροθυ μου σε βρισκω εντελως ρετιροπληκτη. κι εγω το έβλεπα καποια καλοκαιρια αλλα εσυ δεν αφησες καλοκαιρι για καλοκαιρι μου φαινεται!

    καλά να περάσεις κι άσε το ρετιρε να κοιμηθει στο χρονοντουλαπο..

    υγ.τι καημενη την ελντα πανοπουλου. εχει τοσα χρονια να βγει στη τηλεοραση και μας δεν μας εχει ληψει ακομα.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οχι άλλο ρετιρέ!!! Με το Δημήτρη ή Θανάση ή Θάνο και την κουλή Ξυνή!!!! Καλό καλοκαίρι κορίτσι και τα λέμε από Σεπτέμβριο με...νέες σειρές! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nα' σαι καλά όμορφη, πέθανα στο γέλιο!
    Αν θέλεις, μπορώ να σου απαντήσω σε μια δύο από τις απορίες σου, καθότι τυγχάνω πολύ γηραιότερή σου, συνεπώς έχω δει την επανάληψη του Ρετιρέ περισσότερες φορές:
    1. Το φίλο της Ειρήνης τον έλεγαν Δημήτρη ή θανάση ή Θάνο ή Αλέξη
    2. Τη σούπα με τα αυτιά γάτας η Κατερίνα την έφτυσε και μετά υποχρέωσε μάνα και ανηψιά να καθίσουν να φάνε από ένα ολόκληρο πιάτο
    3. Ο πρώην σύζυγος της Κατερίνας λεγόταν Παπάρας. Σκεφτόταν να το κάνει Παπαράς για επαγγελματικούς λόγους.
    4. Οι κουρτίνες ήταν σίγουρα μπλε ρουά. Είμαι κάθετη.
    Αυτά και να περάσεις ένα ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέρνα για παραλαβή σε παρακαλώ!!!

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. άχαχαχα είσαι καταπληκτική!!! καλά και οι φωτό με τις γατούλες στο τέλος εντελώς καταπληκτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γειτόνισσα, τι αλλαγές καταιγιστικές ήταν αυτές; Τι όμορφο φόντο πρασινί; Λοιπόν, μπήκα καταχαρούμενη να πιούμε καφέ, να πούμε σάχλες και να απαντήσω στα ερωτήματά σου αλλά είδα 1. ότι λείπεις εδώ και μια βδομάδα
    2. ότι δεν θα πούμε σάχλες αφού λείπεις
    3. ότι τα παιδιά απάντησαν ήδη στις απορίες σου
    Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε πληροφόρηση σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής σου, οπότε και αυτή μπλοκαρίστηκε στα ΕΛΤΑ, ανοίχτηκε ξεδιάντροπα και φού διαβάστηκε, έπεσε θύμα κακοποίησης και εμπρησμού. Υπομονή για του χρόνου, φιλενάδα...
    Να περνάς όμορφα όπου κι αν βρίσκεσαι!Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΣΑ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οπου νάναι πρέπει να γυρίσεις... ελπίζω να πέρασες και να περνάς καλά για να μας χαρίζεις πάντα τόσο γέλιο με τα ποστ σου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά, τσάμπα το μελάνι που χάλασα... Μέχρι και οι "Τρεις Χάριτες" επανήλθαν. Η Κατερίνα, ο Χρήστος και το σόι τους πουθενά :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?