Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Literal και ξερό ψωμί!

Σκοπός ενός video clip είναι να δίνει εικόνα στους στίχους του τραγουδιού (για παράδειγμα, αν ο στίχος μιλάει για χωρισμό ο αοιδός κλαίει- χτυπιέται- πίνει- καπνίζει, ενώ του έρχονται απανωτά flashbacks από παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές με την άπιστη). Αυτό, όμως, είναι so last year, διότι η νέα τάση προστάζει ο στίχος να υποτάσσεται στην εικόνα και το αποτέλεσμα είναι η literal εκδοχή των βιντεακίων πολλών γνωστών και αγαπημένων (ή όχι) τραγουδιών. Απολαύστε!







12 σχόλια:

  1. Τί μου θύμησες τώρα!!! Αυτό το τραγούδι έκανε πάταγο κάποτε! Ήταν από τα αγαπημένα μου! Είχα την τύχη να δω από κοντά την Bonnie Tyler και την Joan Jet όταν είχαν έρθει για συναυλία στην θεσσαλονίκη! Σούπερ μεγάλο γεγονός τότε!!!!
    Πολύ καλό!

    Φιλιά πολλά Ντόροθυ! Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι μια ευκαιρια να ταιριαξουν οι στιχοι με την εικονα, γιατι στα περισσοτερα τραγουδια τα βιντεοκλιπ ειναι ασχετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραγούδι που κάποτε το άκουγα συνέχεια, πραγματικά το απόλαυσα και τώρα!
    Καλό βράδυ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή επιλογη σου....νάσαι καλά..πολυ ωραία ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dorothy μες το μυαλό μου είσαι; Αυτό εδώ που είναι για γέλια, οι δικοί μας οι εγχώριοι είπαν να το εφαρμόσουν στην κυριολεξία και με το παραπάνω. Η γνωστή υπερβολή του Έλληνα καλλιτέχνη. Βλέπω που λες χτες ένα video clip κάποιου τραγουδιού με την Παπαρίζου και τον Αλιάγα. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ο Αλιάγας λέει τον ψαγμένο στίχο "δως μου φτερά" και τι λες να δείχνει ο σκηνοθέτης; Ξεκινά με ένα γκρο πλαν ενός αεροπλάνου, δείχνει πόντο πόντο το φτερό και ύστερα το πλάνο γεμίζει με τα πόδια του Αλιάγα ο οποιος ... που στέκεται...; Ναι! Σωστά κατάλαβες! Πάνω στο φτερό!!!!!! Δηλαδή έλεος!
    Ένα πράμα έχω να πω: Η παλιά υπαινιχτική σχολή ήταν σαφώς ανώτερη. Αν και δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα πολύ να δω μία τέτοια μεταφορά του υπέροχου άσματος "Κάθε βράδυ κόβω φλέβες και ξηλώνω καναπέδες..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @eirini
    Τζοαν Τζετ?!? Αυτή μου αρέσει πολύ!!! Φαντάζομαι, φοβερό γεγονός η συναυλία! Φιλάκια πολλά, καλό βράδυ!



    @Δημιουργία
    Σωστήηηηη!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΕΛΕΝΑ
    Καλησπέρα Ελενα! Μεγάλο σουξέ το συγκεκριμένο, όντως! Φιλιά!



    @homemade
    Σ'ευχαριστώ πολύ! Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Eleni Dafnidi
    Φοβερή η ιδέα για το άσμα του ΛΕ-ΠΑ, θα γινόταν ένα καταπληκτικό splatter βιντεάκι. Για αυτό που περιγράφεις, προσπερνάω τα εμπνευσμένα πλάνα του σκηνοθέτη και ερωτώ: ο Αλιάγας τώρα και τραγουδιστής? Φιλιά!


    @barel
    Καλησπέρα Barel! Χαίρομαι που σου άρεσε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατάφερα επιτέλους να το δω ολόκληρο και έριξα τρελλό γέλιο!!! Αλλά δεν κατάλαβα, τραγουδάει η ίδια? Γιατί μιάζει πολύ η φωνή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @olivetreegirl
    Πραγματικά μοιάζει πολύ, αλλά δεν είναι η Μπονυ Τάιλερ. Γράφει κάπου το όνομα της, αλλά δεν το συγκράτησα!



    @Ασπα
    Πολύ πλάκα έχει και η literal version του "You're beautiful", του James Blunt. Απίστευτο γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?