Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Λαέ της blogούπολης!



Λαέ της blogούπολης λέγω! Μετά από την τιμή που μου έκαναν οι αγαπητές Κοκκινοσκουφίτσα και Μαρία να με συμπεριλάβουν στις κυβερνήσεις τους (ε ναι λοιπόν, είμαι 1/3 υπουργός πολιτισμού και ολόκληρη υπουργός επικρατείας και κυβερνητική εκπρόσωπος), ήρθε η ώρα να σχηματίσω τη δική μου κυβέρνηση. Εννοείται ότι Πρωθυπουργός είμαι εγώ! Πάμε στα Υπουργεία:


Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θα το αναλάβει η Olive Tree Girl. Το κατάλληλο όνομα, στο κατάλληλο Υπουργείο!

Ανάπτυξης
Θα το δώσω στην Μαρία, σαν thank you που με έκανε υπουργό επικρατείας στην κυβέρνησή της. Να μην έχω και υποχρέωση!!!

Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Η Βίκυ, από το "Kate love Greg". Για την κοινωνική προστασία δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά σε αυτή τη χώρα, ας απασχοληθούμε τουλάχιστον δημιουργικά με τις φοβερές κατασκευές που μας δείχνει στο blog.

Δικαιοσύνης
Ε, η Κοκκινοσκουφίτσα! (Κανένας άλλος από το blog roll με πτυχίο Νομικής, για να αναλάβετε από κοινού? Όλοι οι καλοί χωράνε!)

Εθνικής Άμυνας
Η Freedom!

Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θα το αναλάβει ο Barel και θα εικονογραφήσει όοοοολα τα βιβλία. Τα μαθήματα θα γίνονται με σκίτσα, για να μην βαριούνται οι μαθητές!

Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Αυτό θα μπορούσα να το κρατήσω για πάρτη μου, γιατί γεννήθηκα στον Πειραιά, σπουδασα στο λιμάνι κλπ κλπ που τραγουδούσε και η αείμνηστη εθνική σταρ στην ταινία που έκανε την ταξιθέτρια-wannabe θεατρίνα, αλλά θα το αναλάβει η Margo!

Εξωτερικών
Η Μάτα. Νέα πατέντα είναι αυτή, το Υπουργείο Εξωτερικών θα μεταφερθεί στα εξωτερικά, όχι παίζουμε!


Εσωτερικών
Η Δημιουργία, για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε στενά. (Και μην ακούσω τίποτα περί νεποτισμού...)

Μακεδονίας, Θράκης
Η Ειρήνη!

Μεταφορών και Επικοινωνιών
Τις Επικοινωνίες θα τις κρατήσω εγώ (τσάμπα τα 'χουμε τα πτυχία?) και τις Μεταφορές θα τις δώσω σ'έναν γείτονα που έχει φορτηγό. Θα του φτιάξω κι ένα blog για να είμαστε τυπικοί.

Οικονομίας και Οικονομικών
Η Marietta, και παρέα θα ασχοληθούμε με τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα ορίσουμε και ειδικά κονδύλια για shopping therapy!

Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων
Ο Mahler76, νομίζω ότι ένας αρχιτέκτονας είναι η καλύτερη επιλογή γι' αυτό το υπουργείο.

Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Από κοινού η Maria Jose και η Carpe Diem. Ποιά θα αναλάβει την υγεία και ποια την κοινωνική αλληλεγγύη θα το αποφασίσετε μόνες σας, οκ?

Τουριστικής Ανάπτυξης
'Οσοι ενδιαφέρονται γι'αυτό το Υπουργείο μπορούν να στείλουν βιογραφικό σημείωμα, συνοδευόμενο από φωτογραφία από τις περσινές διακοπές. Όποιος δείχνει καλύτερα με χαβανέζικο πουκάμισο και σαγιονάρα θα γίνει Υπουργός.

Πολιτισμού
Roadartist, who else?

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Η Πουαντερί. Έχει αποκτήσει πείρα στο μπλα-μπλα, μετά από τόσα τηλεφωνικά πάρε δώσε με γνωστή εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας!


Όσοι δεν πήρατε υπουργείο μη μου στενοχωριέστε! Κάπου θα σας βολέψω κι εσάς (ξέρετε... διευθυντές, σύμβουλοι κλπ κλπ). Και στον επόμενο ανασχηματισμό μπορεί να είστε εσείς οι τυχεροί!





25 σχόλια:

  1. χαχαχα σούπερ η κυβέρνηση! μαρεσει! και ξερεις βρε, δε χρειαζόταν να με βάλεις υπουργό από υποχρέωση.. και σε μια θεσούλα διευθυντά θα βολευόμουν βρε..
    σ ευχαριστώ! φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ότι θα αναλάβω και υπουργείο δεν το περίμενα
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ είμαι τριπλοθεσίτισσα υπουργός. οπότε μετά από τόση πείρα ένα θα πω! ka(yaks)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για το Υπουργείο. Νομίζω ότι και η Carpe diem θα συμφωνήσει ότι οι δύο τομείς από μόνοι τους φωνάζουν για τις υπουργίνες τους. Η Carpe diem θα είναι η πιο κατάλληλη για την κοινωνική αλληλεγγύη, καθότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στις αποχρώσεις των κοινωνικών δομών, είναι δυναμική και έχει χειρουργικό τρόπο σκέψης και εκτέλεσης, κάτι που έχει ανάγκη ο τόσο ταλαιπωρημένος τομέας της κοινωνικής αλληλεγγύης.
    Εγώ από την άλλη θα αναλάβω τον τομέα Υγείας. Θα διορίσω 20.000 νοσηλευτές και 5.000 γιατρούς μέσα στην επόμενη χρονιά, θα οργανώσω τα τμήματα επειγόντων, θα ανοίξω τουλάχιστον 500 κλίνες ΜΕΘ, θα αυξήσω τους μισθούς των γιατρών και των νοσηλευτών, θα γεμίσω με υλικό τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν ερημώσει και θα οργανώσω την επιστημονική έρευνα. Θα φοράω πάντα ατσαλάκωτο ταγέρ, θα κυκλοφορώ σε όλα τα γκαλά και τις δεξιώσεις εντός και εκτός Μεγάρου Μουσικής και θα αλλάξω το όνομά μου από Μαρία σε Δήμητρα. Αυτά για την πρώτη χρονιά...Μετά θα βάλω πλώρη για την πρωθυπουργία της μπλογκούπολης.
    Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Σ δεν ξέρω πώς μπήκε! Είναι προφανώς από τα βύσματα που μπαίνουν από την πίσω πόρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xaax είμαι σε μια τρελά δύσκολη περίοδο..και σε ευχαριστώ γιατί μου χάρισες γέλιο.. που μα το θεό το χρειάζομαι πολύ.. Ένα μεγάλο ευχαριστώ κ για τη σκέψη σου.. αν και τώρα ...σοβαρά ποιος να συγκριθεί με τον Λιάπη??ΟΕΟ?? Μετά τον Λιάπη κ τον βοηθό του (ζαχόπουλο) νομίζω πως 'κλείσαμε' :))))) Φιλάκια πολλά, πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχα.... πολύ γελάω μ'αυτό το παιχνίδι με τις κυβερνήσεις!!!
    Πολύ ωραίο υπουργείο μου δώσατε κυρία πρωθυπουργέ!!!! Ναι, ναι... το παίρνω άνετα στην διοίκησή μου! Το κατέχω το ζήτημα...χαχα!
    Ευχαριστώ πολύ! Φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρίσκω το κυβερνητικό σχήμα μικρό και ευέλικτο, άρα αποδοτικό!!
    Εύχομαι καλή τύχη σε όλους, αν και με τόσα άξια στελέχη η επιτυχία είναι δεδομένη.
    Αν θέλουν δηλαδή ας κάνουν και αλλιώς, με τον πέλεκυ του ανασχηματισμού πάνω από το κεφάλι τους χα χα χα!
    Καλό βράδυ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ δε θέλω υπουργείο...μόνο τις μίζες παρακαλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aα τέλεια, το υπουργείο των ονείρων μου:))
    Και βέβαια δρομολόγια πολλά και φθηνά, με έμφαση στην άγονη γραμμή.. θα δρομολογήσω και τη βάρκα του μπαμπά, όλο και κάποια επιδότηση θα δικαιούται:)
    Ευχαριστώ για το υπουργείο τιμή μου!
    Τα σέβη μου Πρωθυπουργέ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύυυυ πρώτη Κυβέρνηση Dorothy! Άξια, άξια! Συγνώμη που σε έβαλα Υπουργό μαζί με άλλους δύο φίλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει όπως υπέθεσες ότι είσαι κατά 1/3 μόνο. Όχι, όπως λέμε στη Νομική, είστε όλοι Υπουργοί, έκαστος εις ολόκληρον. Μάλιστα μάλιστα! Ευχαριστώ για το Υπουργείο μου! Θα ξεκινήσω το έργο μου γκρεμίζοντας το κτίριο του Εφετείου στην Αλεξάνδρας που είναι σαν λαβύρινθος και κάθε φορά που πάω εκεί χάνομαι! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιτέλους θα χτίσω!!!!
    χαχαχαχα

    τέλειο! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλη επιλογη, δεν λεω, αλλα εχει καλες μιζες? Μην πεινασουμε κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφού σ΄ευχαριστήσουμε διπλά για την τιμή, σου ανακοινώνουμε με ύφος περισπούδαστο και συστολή πολύ ότι:Το υπουργείο υγείας πάει ασυζητητί στην Μαρία γιατί εδώ ισχύει αυτό που λένε :ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη δουλειά και το υπουργείο κοινωνικής αλληλεγγύης με περισσή περηφάνεια το αναλαμβάνω εγώ..Αντε και εις ανώτερα..
    Υ.Γ.Πολλά- πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρωθυπουργέ μου! Καταρχήν τα σέβη μου, κατά δεύτερον τις απολογίες μου που ενώ είμαι υπουργός εδώ και τόσες μέρες τώρα το πήρα είδηση και σπεύδω να παραλάβω το υπουργείο μου (άραγε πόσες μίζες να έχω χάσει από αυτή τη μικρή καθυστέρηση?)! Πρώτο μου έργο θα είναι το φύτεμα ελιών σε κάθε ελεύθερο σημείο της Αθήνας (γνωστή η πετριά μου)και μετά θα παλέψω για την πάταξη των καρτέλ. Δεν είναι δυνατόν να αγοράζουμε τη φέτα πιο ακριβά από ότι στη Γερμανία! Και πάλι τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @maria
    Οχι, επιμένω! Θα πάρεις υπουργείο :p Φιλάκια!



    @ΒΙΚΥ
    Γιατί όχι? Καλύτεροι είναι αυτοί που τα αναλαμβάνουν στην πραγματικότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Το χρυσό ΠιΠι
    Τριπλοθεσίτισσα? (Ααααχ, να οι βίλες, να τα κότερα....) :)



    @Maria Jose
    Πολύ ωραία, χαίρομαι που τα συμφωνήσατε οι δύο υπουργίνες! Η αλλαγη ονόματος δε νομίζω ότι χρειάζεται, το ατσαλάκωτο ταγεράκι αρκεί, χαχαχα!

    ΥΓ: Υπάρχουν στην Ελλάδα βύσματα και μπαίνουν από την πίσω πόρτα? Πέφτω από τα σύννεφα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Roadartist
    Θα είναι δύσκολο το έργο σου στο συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις! Φιλιά και καλή δύναμη!



    @eirini
    Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ΕΛΕΝΑ
    Οχι, θα τους αφήσω να αλωνίζουν και να δημιουργούν σκάνδαλα! Ανασχηματισμός και πάλι ανασχηματισμός, χαχαχα! Φιλιά!



    @lena_zip
    Αυτό είναι το καλύτερο! Κι εγώ αυτό θα ήθελα, μην κοιτάς που δέχτηκα να θυσιαστώ και να αναλάβω το πρωθυπουργιλίκι για να σώσω τη χώρα :p Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Margo
    Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σας Υπουργέ μου, χαίρομαι που μπήκατε αμέσως στο κλίμα! Φιλιά πολλά!



    @Κοκκινοσκουφίτσα
    Εκαστος εις ολόκληρον? Ωραία, γιατί το υπουργείο που μου έδωσε η Μαρία είναι "ανευ χαρτοφυλακίου" (έτσι δεν το λένε?) και ήθελα να έχω ένα κεραμίδι πάνω από το κεφαλάκι μου! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @mahler76
    Ναι, βέβαια, μπορείς να χτίζεις κιόλας αν θέλεις...εναλλακτικά μπορείς απλά να αράζεις στο γραφείο σου και να διαπραγματεύεσαι για μίζες κλπ :p




    @Δημιουργία
    Για την μανούλα...? Το καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @CARPE DIEM
    Μπράβο υπουργίνες μου που δίνετε το καλό παράδειγμα και διαχωρίζετε τις αρμοδιότητές σας με πολιτισμένο τρόπο! Ξέρω να διαλέγω τα στελέχη μου τελικά! Πολλά φιλιά!



    @olivetreegirl
    Πολύ ωραία η ιδέα για τις ελιές. Αυτό με τη φέτα είναι πραγματικά σκάνδαλο! Να φροντίσετε να τακτοποιηθούν αυτά τα ζητήματα υπουργέ μου! (Και μην ανησυχείς καθόλου για τις μίζες, θα φροντίσω να τις πάρεις αναδρομικά!) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να δηλώσω, επίσης, ότι όπου αναφέρεται η λέξη "μίζα", εννοούμε την μίζα του αυτοκινήτου! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιατί,τώρα που είναι το υπουργείο εξωτερικών στην Ελλάδα είναι καλύτερα; Φέρτο παιδί μου εδώ σε μένα να του αλλάξω τα φώτα που του έχουν καεί από καιρό και δεν λέει να δει η Ελλαδίτσα μιά άσπρη μέρα!
    Φχαριστώ για την τιμή!!!!

    Φιλιά και καληνύχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Μάτα
    Εεεετσι! Πάρε το υπουργείο και άλλαξέ του τα φώτα! Φιλιά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?