Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Ας όψεται η Iris*




Πως τα κατάφερα πάλι; Μέσα σ'ένα τεράστιο πολυκατάστημα, που πουλάει από καρφίτσες μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, εγώ στέκομαι -όπως κάθε φορά- μπροστά στα ράφια με τα βιβλία. Αδιόρθωτη. Χαζεύω παλιές και νέες κυκλοφορίες. Γεμάτη περιέργεια ξεφυλλίζω ένα βιβλίο με ξόρκια και μαγικά. Ανάμεσα σε συνταγές για ματζούνια, που μου υπόσχονται ότι θα κάνουν ακόμα και τις πέτρες να με ερωτευτούν, σκοντάφτω σε μια πρόταση, πως να επικοινωνήσετε με τον φύλακα-άγγελό σας ή κάτι τέτοιο. Φύλακας άγγελος...Θυμάμαι τον άγγελο που εμφανιζόταν στη "Γυναίκα", στο " Για να δει τη θάλασσα". Καλά, αυτό ήταν βιβλίο. Είχα δει κάτι παρόμοιο και σ'ένα επεισόδιο μιας σειράς μυστηρίου. Θυμάμαι όμως ένα TV show που είχα δει μικρή, ένας κύριος υποστήριζε ότι έβλεπε τους φύλακες-αγγέλους δίπλα στους ανθρώπους, έλεγε πχ. στον δύστυχο cameraman "Βλέπω δίπλα σου τον πατέρα σου, σε προσέχει". Τα ίδια περίπου κάνει και μια κυρία ονόματι Άλισον Ντιμπουά στην Αμερική, επικοινωνεί με αυτούς που έχουν φύγει και έχουν γίνει άγγελοι,λέει, και συνεργάζεται κατά κάποιο τρόπο μαζί τους για να βοηθήσει αυτούς που ζούν στο μάταιο τούτο κόσμο. Την έκαναν και σήριαλ. Ας πρόσεχε...

Μια σκέψη περνάει σαν φλασάκι απ' το μυαλό μου, εμένα ποιός με προσέχει; Ποιός ακολουθεί κάθε βήμα μου, με προσέχει και με προστατεύει; Πάντα είχα την απορία αν ο φύλακας- Άγγελος μπορεί να επιλέξει ή απλά του αναθέτουν υπηρεσία και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, ακόμα κι αν βρίσκει τον άνθρωπό του βαρετό, αφόρητα πληκτικό ή απλά αντιπαθητικό. Κι αν δεν μπορώ να γνωρίζω ποιός είναι αυτός που με φυλάει, μπορώ τουλάχιστον να δώσω εγώ τη μορφή που θέλω στον Άγγελό μου; Έχει αυτά τα μάτια, αυτά τα μαλλιά, αυτά τα λακκάκια στα μάγουλα, χαμογελά πολύ, χαμογελά ακόμα περισσότερο όταν ακούει ένα συγκεκριμένο τραγούδι...Μαζί με τις σκέψεις, ένας στίχος έρχεται να σφηνωθεί στο μυαλό μου: " when everything feels like the movies, yeah you bleed just to know you're alive...".Ένας στίχος και η φωνή του John Rzeznik, που μου θυμίζει τον Seth, την "Πόλη των Αγγέλων", τους Άγγελους ντυμένους στα μαύρα να ξεκουράζονται σκορπισμένοι σε κάποια παραλία του L.A... Ο δικός μου Άγγελος μάλλον προς Καστέλλα θα πηγαίνει για να ξαποστάσει. Θα είναι υπέροχο το θέαμα, μαυροντυμένοι άγγελοι με το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα, σαν σμήνος παράξενων πουλιών που προσγειώθηκε μόνο για λίγο, με τα φτερά ακουμπισμένα απαλά στα πλευρά τους. Ίσως να συζητάνε για το πώς πέρασαν τη μέρα τους παρέα με τους ανθρώπους τους: " Πάλι ξαγρύπνησε σήμερα, το παιδί της είχε πάλι πυρετό" ή " περιπλανιόταν στους δρόμους, είχε γίνει σκνίπα από το ποτό, όλη την Αθήνα γυρίσαμε έτσι..." ή " πήρε προαγωγή" ή " έμαθε να μετρά μέχρι το πέντε!". Θα μπορούσαν, βέβαια, να μαζεύονται και αλλού, στο Θησείο για παράδειγμα ή πάνω στο Βράχο της Ακρόπολης -σαν υπέροχο κινηματογραφικό πλάνο- ή και στο Λυκαβητό και να αγναντεύουν τη φωτισμένη πόλη. Μια πόλη τόσο αφιλόξενη για τους ανθρώπους, τους κοινούς θνητούς της, πόσω μάλλον για τους Αγγέλους της...




Σ'αυτή την αφιλόξενη πόλη στέκομαι -κοινή θνητή- μπροστά σ'ένα ράφι, κρατώντας το βιβλίο που θα με μάθει να επικοινωνώ με τον Άγγελό μου. Το κλείνω και το ξαναβάζω στη θέση του. Δε θέλω να μάθω. Γιατί είμαι σίγουρη ότι αν περάσω μια μέρα μαγειρεύοντας μυστήρια ματζούνια και επαναλαμβάνοντας περίεργα ξόρκια, το ίδιο κιόλας βράδυ κάπου, σε μια παραλία ή σ' έναν Ιερό Βράχο, μια ολόκληρη παρέα μαυροντυμένων Αγγέλων θα γελάει μαζί μου.

*Στο soundtrack, τί άλλο; Η "Iris" των "Goo Goo Dolls"...

31 σχόλια:

  1. Έκανες πολύ καλά και ξανάβαλες το βιβλίο στη θέση του. Φαντάζεσαι να προσπαθούσες να επικοινωνήσεις με τον Φύλακα-Άγγελό σου την ώρα που αυτός προσπαθεί να σε προστατέψει; Καταστροφή! Άστον να κάνει την δουλειά του ανενόχλητος!

    Η Καστέλλα πώς σου ήρθε;
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dorothy μου γλυκιά, φαντάζεσαι ο άγγελό σου να είναι σαν αυτόν που έχει ο George και κοιμάται ως blog;
    Πες μου το παίρνεις ή δεν το παίρνεις το βιβλίο με τα ματζούνια;
    Όνειρα γλυκά και αγγελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω ...

    Και δεν πάνε μαζί μας για ψώνια, για καφέ, ούτε τραβολογιούνται στα μπαράκια.

    Είναι εκεί ψηλά, και ίσως μας ρίχνουν καμιά ματιά, έτσι, όταν δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν.

    Σου την έσπασα;

    ρε συ κοριτσάκι, δεν δέχομαι ότι ο άγγελος μου ήταν εδώ κάτω και δεν με προστάτεψε ποτέ.
    τώρα βέβαια θα μου πεις ... τι να σου κάνει και ο άγγελος ρε ξυπόλητη άμα εσύ κάνεις τη μια μαλακία πίσω από την άλλη; έλα μου ντε;


    Σε φιλώ γλυκά μικρο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες να υπάρχουν άγγελοι;;; και πόσο μάλλον φύλακες-άγγελοι...
    Μπορεί βαθιά μέσα μου να το πιστεύω αλλά δε θέλω να το βγάλω στην επιφάνεια γιατί εκεί που θα κάθομαι θα φωνάζω ξαφνικά 'μπου' μπας και τρομάξει κανείς (άγγελος έτσι), παραπατήσει και ακούσω ένα μικρό χτύπο να μου δείχνει ότι είναι στο δωμάτιο...και επειδή δε θέλω να με φωνάζουν τρελή...το αφήνω...χαχαχαχαχα
    μπορεί να υπάρχουν, μπορεί και όχι!!!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. terastio thema ayto pou thigeis..
    sigoura tha yparxei kati anwtero pou mas prostateyei, alla den epemvainei stin voulisi mas.. kalo einai na min prospathoume na ton "doume", alla kai oute na pisteyoume pws mporei kapoios na mas kanei na ton doume. otan thelisei ekeinos, apla tha symvei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαντάζεσαι να μπορούσαμε να συναντήσουμε το φύλακα-αγγελό μας για καφέ; Πόσα πράγματα θα είχαμε να πούμε;
    Πολύ όμορφη ανάρτηση, Ντόροθυ.
    Καλημέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ίσως ακουστώ παράλογη αλλά πιστεύω πως κάθε άνθρωπος έχει τον φύλακα άγγελό του. Μερικοί τον γνωρίζουν, μερικοί όχι. Φαντάσου ένα παιδί που έχει χάσει την μητέρα του... αυτό το παιδί δεν θα έχει πάντα τον φύλακα-άγγελό του;
    Είναι δίπλα μας απλά δεν μπορούμε να τους δούμε. Αν όμως τους γνωρίζουμε μπορούμε να τους νιώσουμε... είμαι σίγουρη γι'αυτό.
    Τον δικό μου φύλακα-άγγελο τον ξέρω, μπορώ να τον νιώσω όποτε τον χρειάζομαι δίπλα μου.
    Πολύ όμορφο θέμα Ντόροθύ μου!
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ μαζί σου! Φαντάζεσαι λέει να είναι ο άγγελός σου σαν αυτόν από την ταινία "Μάϊκλ" με τον Τζον Τραβόλτα;
    Ο άγγελος μας είναι όπως τον θέλουμε εμείς να είναι γιατί ζει στην καρδιά μας και από κει μας προστατεύει.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολοι έχουμε το φύλακα-άγγελο μας (τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε), αλλά να σε δώ να κάνεις και ματζούνια και ξόρκια...δε θα γελάσει μόνο ο άγγελος σου, αλλά και κάθε πικραμένο χείλι!χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί να προσπαθούμε να δούμε και να νιώσουμε τους "αόρατους και άπιαστους αγγέλους" και να μην δεχθούμε ότι αυτοί βρίσκονται δίπλα μας καθημερινά και είναι μέρος της ζωής μας; Οι στίχοι της Ελένης Ζιώγα και η ερμηνεία του Κότσιρα το λένε καλύτερα :
    "Όταν θα νιώθεις μοναξιά όταν το σπίτι θα 'ναι άδειο θα 'χεις εμένα συντροφιά και θα σου δίνω εγώ κουράγιο" να και το link με το τραγούδι http://www.youtube.com/watch?v=eojxssdyNVg
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι όμορφες οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση! Πολύ μου άρεσαν κι εμένα οι σειρές και τα έργα με τους αγγέλους… Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο σε καταλαβαίνω όμως.. :))
    Τα βιβλία κρύβουν μια μαγεία, όχι όλα βέβαια, τα καλά βιβλία.. τα αισθάνομαι όπως η φωτο δίπλα να ξεπηδούν από μέσα τους μαγικές λέξεις.. Καλημέρα σου :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Lena_zip
    Αυτό ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί! Η Καστέλλα είναι μια από τις περιοχές του Πειραιά που θεωρώ ιδανικές για όποιον θέλει να ξεκουραστεί κοιτάζοντας τη θάλασσα! (Ετσι είμαστε οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες, μην τυχει και δεν παινέψουμε το σπίτι μας...!)Φιλιά!


    @Margo
    Και το βιβλίο πάιρνεις σε αυτή την περίπτωση και σε μάγισσες και χαρτορίχτρες θα τρέξεις!χαχαχα! Πολλά φιλια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ξυπόλυτη
    Κι εγώ πάντως έχω σκεφτεί αρκετές φορές ότι αν υπάρχουν φύλακες-άγγελοι, ο δικός μου δεν πρέπει να'ναι και πολύ επαγγελματίας... Ολο άδειες από τη σημαία παίρνει και εγκαταλειπει την υπηρεσία του, χαχαχα!Φιλάκια πολλά!


    @di-ne-tou
    Χμμμμμ...Το κόλπο με το "μπου" μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Ο,τι πρέπει για μια επιστημονική μελέτη! (Οσα "μπου" και να φωνάξω δεν με νοιάζει, αυτό που θα με προβληματίσει ιδιαίτερα θα είναι να κάθομαι μόνη μου και να ακούσω εγώ κανένα "μπου",χαχα!) Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @nek
    Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις. Πάντως κυκλοφορούν κάμποσα τέτοια βιβλία και αναρωτιέμαι τί πωλήσεις κάνουν (οπως αναρωτιέμαι κι αν υπάρχουν άνθρωποι που τηλεφωνούν στα 090 για να μάθουν την τύχη τους και να τους ρίξουν τα χαρτιά, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα!)Καλό απόγευμα!


    @Maria Jose
    Αυτό, αν μπορούσε να γίνει,θα ηταν κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον! Πολλά φιλιά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ειρήνη
    Είναι πολύ όμορφο (και ,για μένα, καθόλου παράλογο) αυτό που γράφεις! Αυτό που γράφω στο post για τη μορφή που έχει ένας άγγελος το εννοώ, θα ήθελα πάρα πολύ κάποιοι (πολύ συγκεκριμένοι) άνθρωποι -που δεν είναι πια εδώ- να με νοιάζονται από εκεί που βρίσκονται. Φιλάκια πολλά Ειρήνη μου και καλό μήνα :)



    @Μάτα
    Τη θυμάμαι αυτή την ταινία :) Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που γράφεις, στην καρδιά μας υπάρχει και γι'αυτό δεν χρειαζόμαστε ούτε μαγικά, ούτε ματζούνια για να τον "προσεγγίσουμε" (τα χρειάζονται όμως κάποιοι "συγγραφείς", εκδότες κλπ. κλπ για να βγάλουν κανένα ευρωπουλάκι!) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ενώ σε διαβάζω οι κόρες μου βλέπουν ενα dvd με τον μάγο του Οζ.Θυμάσαι το κοριτσάκι με τα κόκκινα παπούτσια από το οποίο φαντάζομαι πως πήρες και τον τίτλο σου; Ε, λοιπόν, ξέρεις ποιός νομίζω πως ήταν ο φύλακας άγγελος του; Οι φίλοι του...Καληνύχτα παπουτσάκια της Dorothy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Δημιουργία
    Ωστε το βρίσκεις αστείο? Αυτό να υποθέσω ότι σημαίνει πως δε θα μου παραχωρήσεις την κουζίνα για να βράσω κάτι ποδαράκια σαύρας και αυγά πελεκάνου για τα ματζούνια μου?!? χαχαχα!



    @Vassilis
    Δεν έχεις άδικο, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να χαρακτηριστούν αγγελοι, χωρίς ο χαρακτηρισμός να κρύβει καμία υπερβολή.Καμιά φορά μάλιστα μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή μας και να μην τους έχουμε γνωρίσει ποτέ απο κοντά. Το τραγουδάκι πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα που έχει γράψει η Ζιώγα. Καλό μήνα και καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Aspa
    Καλό μήνα! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι φωτογραφιες, η πρώτη είναι από τις αγαπημένες μου. Φιλιά!


    @Roadartist
    Τα λατρεύω τα (καλά) βιβλία, πραγματικά κρύβουν μαγεία. Μου αρέσουν πολύ και οι παλιές εκδόσεις, τα βιβλία με τα δερμάτινα εξώφυλλα... Ισως γι'αυτό τρελαίνομαι για το "παζάρι βιβλίου", όπου βρίσκω πολλά τέτοια. Οταν ήμουν φοιτήτρια, επειδή ήταν στο δρόμο μου, πήγαινα κάθε μέρα μετά το μάθημα κι έψαχνα τις στοίβες με τα βιβλία μήπως μου έχει ξεφύγει κάποιο καλό! Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Carpe diem
    Το αγαπημένο μου παραμύθι! Συμφωνώ με αυτό που γράφεις, καθένας από την παρέα των ηρώων ήταν φύλακας-άγγελος για τους υπόλοιπους. Αυτή η φιλία που περιγράφεται στο παραμύθι εχει μεγαλύτερη δύναμη από πολλά πολλά ζευγάρια μαγικά παπουτσάκια (και είναι τυχεροί όσοι τη βιώνουν και στην πραγματική ζωή) :) Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ γλυκιά ανάρτηση... μακάρι να σκεφτόμασταν πιο συχνά τον φύλακα άγγελό μας κ να πράττουμε έτσι ώστε να τον απογοητεύουμε όσο το δυνατόν λιγότερο...
    ο φύλακας άγγελός μας, θέλω να πιστεύω πως είναι όπως εμείς, μας αγαπάει χωρίς αντάλαγμα κ μας προσέχει πάντα... έτσι νιώθω ώρες ώρες.. μεγάλη υπόθεση η εμπιστοσύνη στο Θεό κ στον άγγελό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα ήθελα να έχω κ εγώ έναν Άγγελο, κάποιον να με προσέχει...
    Ίσως και να έχω, και να μην έχω καταλάβει..
    Αλλά στο λέω να το ξέρεις, σε περίπτωση που πάρεις κανένα βιβλίο που να λέει πώς φτιάχνουμε τους δικούς μας Αγγέλους, τον δικό μου τον θέλω ψηλό, μελαχρινό με πράσινα μάτια!
    Είπαμε να μας προσέχει, αλλά να είναι και μαναράκι!
    Πέρα από την πλάκα, πολύ ωραίο το κείμενο σου, μ'άρεσε πολύ!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν ξέρω αν υπάρχουν φύλακες Άγγελοι. Εννοώ αυτοί οι αόρατοι, που δεν μπορούμε να τους δούμε. Γιατί ορατούς είχα την τύχη να έχω, και μάλιστα δύο. Τον καλό μου, που πιάνει στον αέρα και την παραμικρή μου ανησυχία, που είναι πάντα δίπλα μου για να ξορκίζει τους κακούς μου δαίμονες. Και τη μάνα μου, που ενώ είναι τόσα χιλιόμετρα μακριά, όταν εγώ είμαι χάλια το νιώθει μ'εναν τρόπο μαγικό και με παίρνει στο τηλέφωνο να μου πει ότι με είδε σε άσχημο όνειρο... Ά ρε μάνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πιστεύω πως αγγελοι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Ορατοί και αόρατοι.
    Αυτοί που μας νοιάζονται πραγματικά και μας αγαπάνε με μια τελείως ανιδιοτελή αγάπη, οι δικοί μας άνθρωποι, είτε είναι στην ζωή είτε όχι.
    Εχασα πολύ νωρίς τον πατέρα μου, τον οποίον λάτρευα. Σε κάθε δυσκολία μου τον νοιώθω δίπλα μου να μου κρατάει το χέρι και παίρνω απίστευτο κουράγιο, Ισως και να είναι η ιδέα μου, επειδή έτσι θέλω να το νοιώθω, ποιος ξέρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολυ ομορφη αναρτηση μικρη μου !Πιστευω οτι φυλακες αγγελοι ειναι ολοι οσοι μας αγαπουν !Εγω αισθανομαι φυλακας αγγελος των παιδιων μου (πιστευω ετσι να με βλεπουν και αυτα χαχαχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΕΡΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Μαρία
    Λες να φερομασταν καλύτερα αν γνωρίζαμε οτι όντως κάποιος μας παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο? Για ορισμένα άτομα που ξέρω διατηρώ τις επιφυλάξεις μου! χαχαχα! Φιλάκια πολλά!

    @Spider
    Εννοείται, θα το έχω υπόψη μου για τον πρασινομάτη ;) Χαίρομαι που σου άρεσε, πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @olivetreegirl
    Αυτό με την μαμά-άγγελο οφείλω να πώ ότι το γνωρίζω από πρώτο χέρι :) Πολύ όμορφο και το "δέσιμο" που υπάρχει ανάμεσα σ'εσένα και τον καλό σου! Φιλιά, καλό απόγευμα!


    @ΕΛΕΝΑ
    Είτε είναι έτσι στην πραγματικότητα, είτε απλά το αισθάνεσαι, το σημαντικό είναι ότι παίρνεις δύναμη :) Καμιά φορά και μόνο η ιδέα ότι κάποιος, που μας αγαπάει ανιδιοτελώς, μας προσέχει είναι αρκετή για να αισθανθούμε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Anastasia's dolls
    Κι εγώ το ίδιο πιστεύω για την μαμά μου, φύλακας άγγελος! Αναρωτιέμαι καμιά φορά αν όλες οι μαμάδες είναι έτσι ή αν απλά είμαι πολύ τυχερή :)
    Πολλά φιλιά, καλό απόγευμα!



    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Πολύ σωστός! ορισμένα πράγματα είναι καλό να μην τα πολυζορίζουμε (γι'αυτό και δεν το αγόρασα το βιβλίο άλλωστε!χαχαχα). Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. η γιαγιά μου από την πλευρά του πατέρα,όταν πέθαινε και πονούσε,παρακαλούσε τον άγγελό της να μην αργήσει και να ρθει να την πάρει.Την άκουσε και ήρθε έναν Αύγουστο.Πολύ σημαντικό να πιστεύουμε στους αγγέλους.Έχω την εντύπωση ότι ο δικός μου λέγεται Δημήτρης και αυτό δεν έχει να κάνει - μη βιαστείς να συμπεράνεις - με κάποιον άντρα της ζωής μου.Είναι κάτι άλλο.
    Να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ολα θα πανε καλα...
    Μεγάλη υπόθεση να μπορείς να πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος (ή κάτι, δεν ξέρω...) που σε προστατεύει. Στα δύσκολα είναι παρηγοριά και πηγή δύναμης συγχρόνως. Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?