Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη (ίσα που προλαβαίνω!)

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά κλπ κλπ. Εγώ είμαι πάλι. Η αγαπημένη φιλενάδα σου, η Ντόροθυ, που σου γράφω κάθε χρόνο τέτοιες μέρες (κι εσύ -συνήθως- με γράφεις. Εγώ σου γράφω, εσύ με γράφεις, δε βαριέσαι, αλισβερίσι να γίνεται).  

 

Που λες, αγαπημένε, δεν ξέρω για ποιό λόγο, φέτος ανυπομονώ να έρθει η καινούργια χρονιά. Να οφείλεται στο γεγονός ότι το 13 το θεωρώ γενικά αγαπημένο και τυχερό  αριθμό? Μήπως επειδή δεν καταστραφήκαμε στις 21 του Δεκέμβρη, αλλά μία τόση δα ανησυχία ("Ρε λες?") μέχρι το ρολόι να δείξει μία και έντεκα λεπτά την είχαμε - ιδιαιτέρως όσοι κάναμε το τρισμέγιστο λάθος να παρακολουθήσουμε την χολυγουντιανή πατάτα με τον ευφάνταστο τίτλο  2012 -  και τώρα αισθανόμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όσα έχει να μας προσφέρει η ζωή, αρκεί που δεν χρειάζεται, ξέρω γω, να πιλοτάρουμε αεροπλάνο ενώ την ίδια στιγμή ένα ηφαίστειο εκρήγνυται σε απόσταση αναπνοής ή να επιβιβαστούμε σε κιβωτό ή να κάνουμε κάτι για να σώσουμε τον κόσμο τέλος πάντων? Μήπως η αισιοδοξία μου δεν είναι παρά μια παραίσθηση που δημιουργείται από την αιθαλομίχλη και τα λοιπά σκατολοϊδια που αναπνέουμε? Δεν ξέρω...




Εκεί που καθόμουν, λοιπόν, σήμερα αγαπητέ  Άγιε Βασίλη και διάβαζα για τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις που μου έφερε το σωτήριον έτος 2012 (μπιιιπ τη δίψα μου για γνώση λέμε), τυλιγμένη σε ένα σύννεφο από ζάχαρη άχνη (από τους κουραμπιέδες) και κανέλλα (από τα μελομακάρονα) και Dsquared (από τον Ντιν και τον Νταν, duh!) σε θυμήθηκα και είπα να σου γράψω δυο γραμμές, για να σου ζητήσω να μου φέρεις αυτά που θέλω για την καινούργια χρονιά. Σε προειδοποιώ: κάποιες από τις  απαιτήσεις μου για αυτή τη χρονιά - τις οποίες θα  βρεις σε  αρχείο που επισυνάπτω στο παρόν μέηλ (συμπιεσμένο, μου βγήκε κάμποσα γκιγκαμπάιτς)- έχουν καθαρά ωφελιμιστικό χαρακτήρα. Πριν με κακοχαρακτηρίσεις, να σου υπενθυμίσω ότι κι εσύ κοροϊδεύεις τόσα χρόνια τα παιδάκια, ότι πρέπει τάχα μου να κάθονται φρόνιμα όλη τη χρονιά για να τους φέρεις δώρα, τα οποία δεν αγοράζεις εσύ εδώ που τα λέμε, γι'αυτό μη μου κολλάς και μου το παίζεις υπεράνω, γιατί θα πιαστούμε μαλλί με μαλλί μέρα που είναι σήμερα. Επιπροσθέτως, κάπου στη λίστα  θα δεις ότι γράφω "κατανόηση περιεχομένου βιβλίου 800 σελίδων (χωρίς να χρειαστεί να το διαβάσω)". Σε παρακαλώ αυτό  να το βάλεις σε προτεραιότητα, γιατί έχω και deadline. 




Αν, λέω αν, μέχρι το τέλος της χρονιάς  δεν μου έχεις φέρει ότι σου ζητάω, θα με αναγκάσεις να δημοσιεύσω τις - παπαρατσικές -  φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν ότι μέσα στην  κρίση και τα μνημόνια εσύ διακοπάρεις ασύστολα σε μέρη εξωτικά και ονειρεμένα, παρέα με το σκάφος σου  και το φιλαράκι σου τον Ρούντολφ.



Αυτά τα ολίγα. Με τις πιο θερμές ευχές μου για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, γεμάτη υγεία και χαρά. Ας ελπίσουμε, αγαπημένε, ότι το '13 θα πιάσουμε 13άρι!
Τα δέοντα στη σύζυγο.

Σε φιλώ
Ντόροθυ

6 σχόλια:

  1. αααααχαχαχαχαχ στο χέρι τον έχει, θα κάνει ό,τι ζητήσεις πιστεύω!!! χαχαχα! Καλή κι ευλογημένη χρονιά γλυκιά μου, εύχομαι να είσαι πάντα υγιής και εύθυμη! Ή μάλλον καλύτερα ευτυχισμένη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά του τα πες!
    Καλή χρονιά Dorothy μου!
    Υγεία, χαμόγελο, ευτυχία εύχομαι να σου φέρει η νέα χρονιά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά,εύχομαι να πραγματοποιηθούν τα όνειρα και οι ευχές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Χρονιά! Μακάρι να το πιάσουμε το 13 άρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χρόνια πολλά!!!καλή χρονιά!!πολλά γατοφιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?