Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Άντε πάλι...



Περιμένω, που λες, στη σειρά για το ταμείο γνωστού καταστήματος κεφτεδακίων επίπλων, περνάει από δίπλα μου ένας νεαρός κύριος και, ξαφνικά, νιώθω λιποθυμικές τάσεις. Αν ζούσα μέσα σε μια ρομαντική κομεντί της Νόρα Έφρον, αυτό θα συνέβαινε γιατί ο κύριος θα ήτο ψηλός, ξανθός και θα διέθετε αδιαμφισβήτητη ομοιότητα με τον Έντουαρντ Νόρτον, αλλά εδώ δεν είναι Χόλλυγουντ και - δυστυχώς- η μοναδική αιτία που ο εν λόγω κύριος μου έκοψε την ανάσα, στην κυριολεξία, ήταν γιατί μάλλον η σχέση  του με νερό και σαπούνι περνάει, εδώ και καιρό, σοβαρή κρίση. Αυτός ήταν ο εκλεκτός της φετινής χρονιάς, διότι κάθε χρόνο υπάρχει ένας βρωμιάρης που με κάνει να συνειδητοποιήσω - με κάπως απότομο τρόπο - πως το καλοκαίρι έφτασε ( παλαιότερα, τον ίδιο ρόλο είχαν αναλάβει, πιο κομψά αλλά με τεράστια επιτυχία, οι επαναλήψεις του "Ρετιρέ", αλλά τώρα δεν έχει, κλαψ).  Φωνάζω κάθε χρόνο η δόλια η Dorothy, πλυθείτε! Πλυθείτε γιατί χανόμαστε! Και δεν μιλάω για καλλωπισμούς και φρουφρού και αρώματα, οκ, το έχω το βίτσιο αλλά μόνο για τον εαυτό μου. Δηλαδή, εντάξει, αν μυρίζεις ωραία σου δίνω έξτρα πόιντς, αλλά γενικότερα δε νομίζω ότι είναι καμιά φοβερή απαίτηση να έχει ο άλλος καλές σχέσεις με νερό και σαπούνι. Και απορώ, δεν το καταλαβαίνουν; Στον εαυτό τους δε βρωμάνε; 'Ενας δικός τους άνθρωπος δε βρίσκεται να τους ψεκάσει με ρεξόνα πει, διακριτικά, "φιλαράκι, βρωμάς"; Ή μήπως θα έπρεπε, με κάποιο μαγικό τρικ, κάθε φορά που κοιτάζονται στο καθρέφτη να βλέπουν το παρακάτω σκίτσο;

Το "πριν"

Δεν ξέρω ρε παιδί μου, μπορεί να είμαι εγώ η παράξενη της υπόθεσης, αλλά μου φαίνεται αδιανόητο, στη σημερινή εποχή ( που δεν περιμένουμε δα να βρέξει για να μαζέψουμε νερό στη στέρνα...) να προκαλεί κανείς λιποθυμίες, για όλους τους λάθος λόγους. Και είναι μεγάλο βάσανο να είσαι υποχρεωμένος/η να συνεργάζεσαι με βρωμιαρούληδες, ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες. Θυμάμαι ακόμα μια παλιά συνάδελφο, τη Μ. Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που δουλεύαμε μαζί και, αν με ρωτήσεις τις εντυπώσεις μου από αυτή θα σου πω καλή κοπέλα, φοβερή στη δουλειά της, αλλά ... μη την πετύχεις Αύγουστο, δίπλα σου στο μετρό. (Επίσης, η ίδια κοπελιά, κάθε φορά που συζητούσαμε με τις υπόλοιπες συναδέλφους για γκόμενους και τα τοιαύτα, σταυροκοπιόταν ασύστολα, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που απαιτεί μια ολόδική του, ξεχωριστή ανάρτηση). Και, πιο πρόσφατος, ο Γ. , ο οποίος ήταν πάρα πολύ ωραίος, αλλά βρωμιαρούλης, και σα να μην έφτανε αυτό, παράγγελνε κάθε τρεις και λίγο πιτόγυρα με μπόλικο τζατζίκι (κίνηση την οποία, γενικά, επικροτώ, αλλά όταν στις καλές σου δεν μυρίζεις ροδοπέταλα και βρίσκεσαι σε κλειστό χώρο, καλό είναι να αποφεύγεις τις έξτρα οσμές που σε μετατρέπουν από απλώς βρομύλο σε too much of a σίχαμα). Και ερωτώ, αφού είσαι ωραίος και καλός, φίλε άπλυτε, γιατί  αφήνεις την απλυσιά να σου χαλάει το ίματζ;

Το "ενδιάμεσα"


Κάθε χρόνο ελπίζω ότι θα έχουν αλλάξει οι συνήθειες των απλύτων, αλλά φευ... Το μόνο που μένει, είναι να αρχίσω να μονολογώ (δυνατά!) "Βρώμα, βρώμα, πω πω βρώμα!", σαν το διακοσμητικό κήπου που πρωταγωνιστεί σε μια διαφήμιση. Υπάρχει, βέβαια, και η λύση με τα αρωματικά δεντράκια. Ή  το μανταλάκι στη μύτη, σαν αυτό που έχουν οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης...

Το "μετά"!

10 σχόλια:

  1. Πόσο δίκιο έχεις!! Το καλοκαίρι, είναι να μην μπεις σε αστικές συγκοινωνίες ή δημόσιες υπηρεσίες!! Πρέπει να έχεις και ένα αρωματικό μαντηλάκι ανά χείρας, για άμεση προστασία της μύτης σου!! Κάποιοι ιδρώνουν πολύ, αλλά το αυτάκι τους δεν ιδρώνει, όταν τους προτείνουν να κάνουν ένα μπανάκι!!! Εμείς τι φταίμε, δεν ξέρω.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πόσο διασκεδαστική μου φάνηκε η ανάρτηση σου!! Έχεις όλα τα δίκια του κόσμου!! Σε καταλαβαίνω, το 'χω νιώσει αρκετές φορές. Δεν αντέχεται αυτή η μυρωδιά!! Ειδικά στα μέσα μεταφοράς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε καλοκαίρι περιμένω την συγκεκριμμένη σου ανάρτηση χα χα χαα!
    Αστα να πάνε, η κατάσταση αδιόρθωτη, κάποιοι δεν αλλάζουν ότι και να τους πεις.
    Φιλιά, καλό και δροσερό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχα φοβερή, μα βρε παιδάκι μου ας μην πλυθούν ολόκληροι αν φοβούνται, ας πλύνουν έστω λίγο μασχάλες έτσι στον νιπτήρα, μα καμία συναίσθηση πια, χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχαχα...πολύ γέλιο έριξα!!!
    Η βρώμα αγάπη μου δεν παλεύεται με τίποτα!!!! Δεν πα να 'ναι Μπραντ Πιτ ο άλλος... πώς να τον ανεχτείς;;;;
    Καλέ πες με σε παρακαλώ γι'αυτήν που ξινιζόταν όταν άκουγε για άντρες!!! Άλλο και πάλι τούτο!!!!

    Φιλιά πολλά Ντοροθύ μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ειρήνη Ε.
    Οντως Ειρήνη, το αυτάκι τους δεν ιδρώνει με τίποτα! Αυτό με το αρωματικό μαντηλάκι είναι δοκιμασμένο και άκρως αποτελεσματικό κόλπο για την προστασία της μύτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Angelique
    Αχ δεν αντέχεται με τίποτα Angelique! Και να ήταν μόνο στα μέσα μεταφοράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ΕΛΕΝΑ
    Κάθε χρόνο ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που θα κάνω τη συγκεκριμένη ανάρτηση, αλλά δεν με αφήνουν ν'αγιάσω Έλενά μου, χαχαχα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @astakoulis
    Καλέ ας μην πλυθούν με νερό αν το φοβούνται τόσο πολύ, ας χρησιμοποιήσουν αρωματικά μαντηλάκια Χόντος :p Λύσεις υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @eirini
    Μμμμμμ, δεν μου αρέσει ο Μπραντ Πιτ! :p
    Αυτή η κοπελιά, Ειρήνη μου, ήταν 35άρα με εμφάνιση και συμπεριφορά σεμνότυφης 60άρας (χωρίς υπερβολές). Αστα να πάνε σου λέω!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?