Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πάει κι αυτή η Γιουροβίζιον...




 (μουσική απο λυπημένα βιολιά)

 Φέτος δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω τον τελικό του διαγωνισμού :(   

Είδα, όμως, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας - με ντουζ πουάν, ανεξέλεγκτο γλύψιμο προς τους παρουσιαστές κλπ :)

 Και, ναι, δεν το κρύβω ότι -όπως κάθε χρόνο- σχολίασα αρνητικά τους παλιοτσιγκούνηδΟΙ που δεν μας έδωσαν βαθμούς, καθώς επίσης και την κατάπτυστη συνήθεια των λοιπών διαγωνιζόμενων να ψηφίζουν τους γείτονές τους, τς τς τς, αν είναι δυνατόν... 

Το βιντεάκι της συμμετοχής μας στον τελικό το παρακολούθησα σήμερα, για να έχω ολοκληρωμένη άποψη (μήπως άλλαξε κάτι από τον ημιτελικό και έχασα το θέαμα).Οι παρατηρήσεις μου:


 1. Το ντεσέν στο φορεματάκι της τραγουδίστριας έμοιαζε ανησυχητικά με τα χρωματιστά σχεδιάκια που μου είχε δείξει προ αμνημονεύτων ετών ο οφθαλμίατρος για να βεβαιωθεί ότι δεν πάσχω από αχρωματοψία, όταν  συγκέντρωνα τα δικαιολογητικά για το δίπλωμα οδήγησης.

2. Αφού η φωνή της βασίλισσας των μπάκιν' βόκαλς ακουγόταν πιο δυνατά από της τραγουδίστριας που μας εκπροσωπούσε, γιατί δεν τη στείλαμε μόνη της; Εμ έκανε τη χαμαλοδουλειά, εμ την είχανε σε μια ακρούλα της σκηνής. Δεν είναι δίκαιο, πως να το κάνουμε. 

3. Αφού άρεσαν οι γιαγιάδες από τη Ρωσία, να στείλουμε κι εμείς του χρόνου. Για παν ενδεχόμενο, από αύριο η γιαγιά Dorothy αρχίζει μαθήματα σολφέζ.

4.Το νικητήριο άσμα δεν με ενθουσίασε. Το μαύρο jumpsuit της τραγουδίστριας του νικητήριου άσματος με ενθουσίασε. Το θέλω, το θέλω, το θέλω.


 Η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα ο διαγωνισμός είχε άλλη αίγλη ρε παιδί μου! Έμπαινε ο μαέστρος, υποκλινόταν, έπαιζε λάιβ ολόκληρη ορχήστρα (νταξ, αυτό δεν ήταν πάντα καλό, θυμήσου τον παππού με το σαξόφωνο που μας έκαψε όταν διαγωνιζόμασταν με την "Άνοιξη"), ένας λυγμός έσπαγε τη φωνή του Τζόνι Λόγκαν και την ίδια στιγμή  οι απανταχού φρεσκοχωρισμένες   υπάρξεις της Ευρώπης έπεφταν στα πατώματα με μουσική υπόκρουση το "hold me now"... Είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα:  άκουγες τραγούδια σε γλώσσες που δεν καταλάβαινες και εξηγούσε το νόημα των στίχων η κυρία Δάφνη. Ωραίες εποχές!


Αν ψήφιζα την κορυφαία στιγμή της φετινής Eurovision θα ήταν η εξής: την ώρα που ο αοιδός της Εσθονίας τραγουδούσε "Κούουουουλα", η Καίτη Φίνου έγραψε στο τουίτερ: "ελα μικρέ, σε άκουσα". Θεά!


12 σχόλια:

  1. άσε κι εγώ αυτό σκεφτόμουν όταν άκουγα το Κούλαααα χαχα. Κάθε πέρσι και καλύτερα πάντως ο διαγωνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μου άρεσε πολύ το τραγουδάκι μας, αλλά εγώ δεν φημίζομαι και για την φοβερή μουσική μου παιδεία, άρα μην μου δίνετε και πολλή σημασία;-)
    Πάντως οι ανάγωγες χώρες που δεν μας έδωσαν καθόλου πουάν με κατασύγχισαν, διότι τέλος πάντων κάτι τις καλύτερο αξίζαμε από την 16η θέση.
    Αυτάαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όντως παλιά ήταν αλλιώς η γιουροβίζιον. αν και τον τζόνυ τον λόγκαν τον είχα σκυλοβαρεθεί προσωπικά και χάρηκα που έφυγε. νισάφι πια! πόσες φορές να κερδίσει; χαχαχαχαχα
    η γιαγιά σου στο διαγωνισμό θα είχε τους ντουζ πουαν απο μένα σίγουρους!
    φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νορβηγία και δαγκωτό 12άρι μόνο και μόνο για τον τραγουδιστή της!!! Δες το και άμα διαφωνείς το ξανασυζητάμε φιλενάδα!!!!
    Φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΤΩΣ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΗΣΥΧΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν το είδα φέτος, αλλά κάτι πήρε το αυτί μου ότι το τραγούδι που κέρδισε λεγόταν Εφορία. Παντού μας κυνηγάει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @mahler76
    Τί άλλο να σκεφτείς? Αφού το "Βασικά καλησπέρα σας" έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ΕΛΕΝΑ
    Εμένα, Ελενά μου, δεν με ενθουσίασε. Νομίζω ότι το έχουμε κουράσει λίγο το ζήτημα, από τότε που κέρδισε η Παπαρίζου οι περισσότερες συμμετοχές είναι στο ίδιο στιλ. Αλλά εννοείται πως έπρεπε να μας δώσουν κάτι παραπάνω. Οι άλλοι καλύτεροι ήταν δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @DaisyCrazy
    Ιδέα! Να στείλουμε εμείς τον Τζόνι του χρόνου! Αυτόν ξέρουμε (ότι κερδίζει), αυτόν εμπιστευόμαστε! Αμέ!
    Φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @eirini
    Επειδή δεν τον πρόσεξα τον εν λόγω κύριο, τι ακριβώς ψηφίζουμε? Φωνή - ταλέντο ή ... εσωτερικό κόσμο? Για να ξέρω δηλαδη που (και αν) θα δωσω δωδεκάρι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Γεια σου Σκρουτζάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @astakoulis
    Ο μαι γκοντ, δηλαδή! Ακόμα και στη Γιουροβιζιόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?