Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πλυθείτε γιατί χανόμαστε - the sequel!



Πάμε άλλη μια φορά: Έχει αποδειχθεί επιστημονικώς ότι το πλύσιμο βλάπτει σοβαρά την υγεία; Αν ναι, ας μου το πει κάποιος επιτέλους, να σταματήσω τα ντους και τα παρφουμαρίσματα! Αλλά θέλω μελέτες, έρευνες, στοιχεία, επιστημονικά πράγματα όχι αερολογίες! Το παραδέχομαι, έχω κόλλημα με τις όμορφες μυρωδιές , τρελαίνομαι για φρου-φρού και αρώματα και υποστηρίζω - σχεδόν με όσο πάθος υποστήριζε ο Γαλιλαίος ότι η γη γυρίζει- πως όταν λέμε "η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά" δεν εννοούμε ότι η άλλη μισή αρχοντιά κρύβεται στην απλυσιά και στη βρωμιά. Όμως, όσο υπερβολική κι αν είμαι, ένα δίκιο το έχω όταν αναρωτιέμαι αν για κάποιους η τελευταία φορά που ήρθαν σε επαφή με νερό ήταν στα βαφτίσια τους, n'est-ce pas; Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μαζί με τα κεράσια τα πεπόνια και τα μούσμουλα, κάνουν την εμφάνισή τους και κάποια άλλα καλοκαιρινά φρούτα, πολύ αρωματικά (not). Λίγο τα κοντομάνικα (οσονούπω και τα αμάνικα), λίγο τα πιπ τόου-σανδάλια-γουοτέβερ που προστάζει το καλοκαιρινό dress code, είναι αρκετά εύκολο, μπαίνοντας πχ στο μετρό, να καταλάβεις πολλά για τις συνήθειες προσωπικής υγιεινής του διπλανού σου. Περισσότερα από όσα θα ήθελες ποτέ να μάθεις. Όταν ο άλλος δεν το 'χει το θέμα με την καθαριότητα λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις, για την ακρίβεια μόνο δύο: υπομονή και να κρατήσεις την αναπνοή σου λες και ετοιμάζεσαι για μακροβούτι, μέχρι να βρεθείς σε απόσταση ασφαλείας από τον εκάστοτε βρωμύλο. Κι ενώ πιστεύω ότι γενικά το να κυκλοφορείς αναδύοντας διόλου ευχάριστες οσμές είναι μεγάλο faux pas, δύο είναι οι υποκατηγορίες βρωμιαρούληδων που με κάνουν έξαλλη και σε λίγο θα τυπώσω αυτοκόλλητα "είμαι μπίχλας και δεν πλένομαι" (με σήμα τον ασβό) για να τους τα κολλάω στο πέτο.

υποκατηγορία α

Αυτοί που, κρίνοντας από την εμφάνισή τους, μπορείς να υποθέσεις πως έχουν αφιερώσει χρόνο γι' αυτή. Τι να το κάνεις, όμως, το τρέντι ντύσιμο νεαρέ μου, τελευταία λέξη της μοδός, και το στάιλινγκ στο μαλλί, όταν βρωμάς; Κι εσύ κοπελιά, που ξόδεψες τουλάχιστον μισή ώρα για να απλώσεις στο πρόσωπό σου τα υλικά για το σοβάντισμα μιας μεζονέτας, δεν βρήκες πέντε λεπτά ακόμα για ένα ντους; Για να το πω πιο ποιητικά, όταν σενιάρεσαι χωρίς να έχει προηγηθεί γενική προσωπική καθαριότητα είναι σαν να είσαι καλλιτέχνης και να ζωγραφίζεις σε βρώμικο καμβά, για να το το πω πιο λαϊκά, θα έκανες ποτέ κυρά μου παρκέ σε βρώμικο πάτωμα; Ε;

υποκατηγορία βου

Αυτοί που εμ δεν πλένονται, εμ ψεκάζονται με δέκα τόνους άρωμα. Με μία λέξη: λιποθυμία! Το να είσαι δίπλα σε άτομο αυτής της κατηγορίας είναι μια εμπειρία που όμοιά της δεν υπάρχει. Πως είναι όταν πίνεις συμπλήρωμα σιδήρου (μπλιάχ) και για κλάσματα του δευτερολέπτου λες "μμμμμ, γεύση καραμέλα!" και μετά καταλαβαίνεις την πραγματική, γλοιώδη γεύση (μπλιάχ εις τη νιοστή) και είναι τόσο χάλια ο συνδυασμός που στο τέλος αναρωτιέσαι γιατί δεν άφηναν μόνο τη χάλια γεύση; Έτσι και με τους παρφουμαρισμένους ασβούς, μυρίζεις στην αρχή το άρωμα και μετά σε πιάνει η μπόχα και ο συνδυασμός είναι για τις ευαίσθητες μυτούλες ό,τι ο κρυπτονίτης για τον Σούπερμαν. Αίσχος κύριοι (και κυρίες)!

Με τόσα που έχω δει μυρίσει τις τελευταίες μέρες, δεν τρέφω αυταπάτες βέβαια πως θα αλλάξει η κατάσταση. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια λέμε και μόλις ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία βγαίνουν τσάρκα οι βρωμιαρούληδες, σαν σαλιγκάρια μετά από βροχή .
Κι όσο σκέφτομαι ότι ακόμα δεν έχει μπει για τα καλά το καλοκαίρι... Αααααχ!

14 σχόλια:

  1. Μου έχει τύχει σε αυτοκίνητο να μυρίζει το δέρμα μιας κοπέλας ανακατεμένο με άρωμα γνωστό που με ανάγκασε να σηκωθώ και να πάω στην άλλη άκρη.Γειάσου γλυκιά μου, δ'ώσε φιλάκι στην Κατερινούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη εβδομαδα να εχουμε απο αυριο και ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
    Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)Ευχαριστω που περνας.
    Μια χαρα η αναρτηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μερικοι ανθρωποι πραγματι δεν αντεχονται με τιποτα!
    ενας γνωστος μου φοραει δυο-δυο τις φανελες για να «απορροφουν τον ιδρωτα» λεει... πραγματικα ειναι ο πιο αηδιας που εχω γνωρισει ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει που τους χώρισες και σε υποκατηγορίες! Η υποκατηγορία βου, εδώ που τα λέμε, είναι κάπως χειρότερη από την α, γιατί ενισχύει τη μυρωδιά με τρόπο ανυπόφορο. Ευτυχώς που δεν μπαίνω ποτέ σε λεωφορεία! Τι να σου πω; Κουράγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντόροθυ μου χίλια δίκια σου δίνω. Μου προκαλεί αναγούλα η κατηγορία α και η βου. Και όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά.
    Όμως ξέρεις κάτι; Ο ιδρώτας δε μυρίζει συνήθως εκτός κι αν κάποιος είναι άπλυτος ή (αυτό το ή έχει μεγάλη σημασία) αγχωμένος. Το άγχος κάνει τον κατ'αλλα πλυμένο και καθαρό όταν βγήκε απ'το σπίτι του να βρωμάει σαν ασβός όπως λες. Και η μυρωδιά του άγχους δεν ξεπλένεται με τίποτα όταν κυκλοφορείς στην πόλη ε; :)
    Όταν είσαι έτοιμη να πέσεις κάτω απ'τις μυρωδιές λοιπόν, να'χεις υπόψη σου ότι πολλοί απ'τους ασβούς είναι απλά αγχωμένοι και γι'αυτό μυρωδάτοι not LOL
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αχ δεν την μπορώ την απλυσιά και την μπίχλα. Και τώρα που καλοκαιριάζει γάμησε τα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πες τα και ξανα πες τα, αλλά δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα επειδή τα λες.
    Η καθαριότητα είναι θέμα αγωγής και συνήθειας, αν δεν το χει κάποιος, δύσκολα να το ξεκινήσει, κι αν το κάνει, θα ... επανέλθει δριμύτερος!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @αχτίδα
    Η χειρότερη μυρωδιά είναι αυτή, δεν την αντέχω με τίποτα. Φιλιά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Καλή εβδομάδα Σκρουτζάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Thunder
    Μου θύμισες μια παλιά συνάδελφο, η οποία πλενόταν μεν (έτσι έλεγε τουλάχιστον), φορούσε κάθε μέρα το ίδιο βρωμερό σακάκι δε, μέσα στο κατακαλόκαιρο με 40 βαθμούς. Βάλε καμιά μπουγάδα χρυσή μου! Να της γνωρίσουμε τον γνωστό σου, μια χαρά θα τα βρουν μεταξύ τους :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @simonmad
    Ναι, η υποκατηγορία βου είναι η χειρότερη! Να ήταν μόνο τα λεωφορεία το πρόβλημα, καλά θα ήταν... Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @DaisyCrazy
    Μα, τέλοσπάντων, όλοι οι αγχωμένοι στο ίδιο βαγόνι του μετρό μ' εμένα μπαίνουν? :)))) Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που μυρίζουν χωρίς να είναι βρωμιαρούληδες, γνωρίζω κάποια που έχει τέτοιο θέμα (και βέβαια είναι απόλυτα σεβαστό το οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να έχει κάποιος) αλλά ο άνθρωπος που έχει τσακωθεί με το σαπούνι φαίνεται βρε παιδί μου! Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @mahler76
    Με νιώθεις, καλό μου γατί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ΕΛΕΝΑ
    Δεν αλλάζει Έλενά μου! Αλλά τα γράφω κάθε χρόνο, να πω κι εγώ τον πόνο μου! Φιλιά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?