Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Πλυθείτε γιατί χανόμαστε!


Με βασανίζει εδώ και κάμποσες μέρες (από τότε που έπιασαν οι ζέστες , για την ακρίβεια) μια απορία: έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το πλύσιμο βλάπτει σοβαρά την υγεία? Τι κακό είναι αυτό πια, κάθε χρόνο και χειρότερα! Στα μέσα μαζικής μεταφοράς κυρίως, αλλά και μέσα σε καταστήματα (πας να κάνεις τα ψώνια σου και σου έρχεται η μπόχα από τον διπλανό άπλυτο), ακόμα και στο δρόμο που περπατάς μπορεί να σου έρθει η εσάνς από τα αιθέρια βρωμέλαια! Και το κακό είναι ότι δεν ξέρεις από που θα σου'ρθει... βλέπεις μερικούς και μερικές ντυμένους στην τρίχα, με εξαιρετικά προσεγμένη εμφάνιση και μόλις πλησιάσεις δεν μπορείς να σταθείς από τη μυρωδιά που αναδύεται, σαν μια διαφήμιση αποσμητικού που έδειχνε μια "θεά" μέσα σ'ένα λεωφορείο και μόλις σήκωνε το χέρι της εμφανιζόταν ένα γουρουνάκι και έπεφταν όλοι ξεροί. 'Η -ακόμα χειρότερα- μερικοί νομίζουν ότι με το να παρφουμαρίζονται καλύπτουν την απλυσιά τους. Λυπάμαι πολύ, αλλά Σανέλ vs απλυσιά 5 ημερών, σημειώσατε 2! Πόσο δύσκολο είναι να φροντίσει κάποιος την προσωπική του υγιεινή? Δεν μιλάω για πολυτελή αφρόλουτρα και μυρωδάτες λοσιόν σώματος. Ενα σαπουνάκι, που στοιχίζει λιγότερο από ένα ευρώ και νεράκι του Θεούλη! Τέλος πάντων, σταματάω εδώ την γκρίνια, άλλωστε με το θέμα έχουν ασχοληθεί και άλλοι bloggers (ενδεικτική βιβλιογραφία: "Δύσκολοι αποχαιρετισμοί- το σαπούνι μου" by Κοκκινοσκουφίτσα) . Άλλωστε όσα και να γράψω, το αυτάκι αυτών που έχουν αλλεργία στο σαπούνι δεν ιδρώνει! Σκέφτομαι, όμως, να αρχίσω να κουβαλάω μέσα στην τσάντα μου αυτά τα πράσινα αρωματικά δεντράκια που κρεμάνε στα αυτοκίνητα και την επόμενη φορά που κάποιος βρωμύλος θα καθίσει δίπλα μου, θα του το κρεμάσω στο αυτί για παραδειγματισμό και συμμόρφωση!

PS: Μήπως και τα αρωματικά μαντηλάκια που μοιράζει αβέρτα το γνωστό (κι αγαπημένο!) πολυκατάστημα, ξεκίνησαν σαν κίνηση διαμαρτυρίας από κάποιον αγανακτισμένο εργαζόμενο?

15 σχόλια:

  1. Αστα, κάθε χρόνο και χειρότερα!!
    Θέμα αγωγής πιστεύω είναι, αν έτσι έχουν συνηθίσει, δεν τους αλλάζεις με τίποτα.
    Η ιδέα για το κρέμασμα στο αυτί του αρωματικού με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγουρα σε εχω ικανη να μοιραζεις αρωματικα μαντηλακια στους απλυτους.Αυτοι να δω πως θα το παρουνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμα ο άλλος είναι μαλωμένος με το νερό αγάπη μου, ότι κι αν πεις, όσα μαντιλάκια κι αν μοιράσεις τίποτα δεν γίνεται! Να μην μιλήσουμε για την κατάσταση μέσα στα αστικά... δράμα σου λέω! Το ζω καθημερινά για πολλά χρόνια!
    Στην δουλειά μου να δεις τί γίνεται με τους ιδρωμένους πελάτες! Φεύγουν και μετά πρέπει να ανοίξουμε όλες τις μπαλκονόπορτες και να βάλουμε ένα τόνο αποσμητικό!
    Μεγάλο θέμα έπιασες...

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και βέβαια η απλυσιά κάνει καλό! δημιουργεί μάκα την οποία δεν διαπερνάει τίποτα! ενδείκνυται για τους επίφοβους καιρούς που ζούμε βλ. γρίπη χοίρων, πτηνών κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ;

    ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΕΛΕΝΑ
    Γειά σου Ελενα! Ακριβώς όπως το γράφεις, θέμα αγωγής, αλλά την έχω την απορία βρε παιδί μου...τους άλλους τους έχουν γραμμένους, στον εαυτό τους δεν μυρίζουν? Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Δημιουργία
    Πως θα το πάρουνε? Με τα (βρωμο)χεράκια τους, θα τα ανοίξουν και θα αρωματιστούν! Αααααχχχχχ, δροσιές! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @eirini
    Καλά, στα λεωφορεία δεν παλεύεται η κατασταση. Μια φορά είχε βγάλει μια γιαγιά από την τσάντα της μια κολώνια και ψέκαζε στον αέρα για να αρωματίσει τον χώρο(και εννοείται ότι δεν μπορούσες να σταθείς από το συνδυασμό βρωμιάς και αρώματος!). Φιλάκια πολλά Ειρήνη, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Το χρυσό ΠιΠι
    Σωστόοοο! Μη σου πώ ότι οποιοδήποτε μικρόβιο, ιός κλπ ακουμπήσει πάνω στους βρωμιαρούληδες ψοφάει αμέσως! Μήπως η λύση στο θέμα της γρίπης των χοίρων είναι τόσο απλή τελικά? Καληνύχτες επιστημονικές! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Δίκιο έχεις Σκρουτζάκο, αν ο άλλος φοβάται το νερό, ό,τι και να κάνεις... Σ'ευχαριστώ πολύ, κι εσύ να περάσεις όμορφα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αχ ναι οι άπλυτοι έχουν μάστιγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έχουν γίνει μάστιγα ήθελα να πώ χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...ακόμα γελάω με το θέμα της ανάρτησης!Αλλά...δεν έχεις και άδικο!Μιλάμε για βρώμα και αναρωτιέται κανείς:καλά,αυτοί δεν το καταλαβαίνουν γιατί είναι η δική τους μυρωδιά - οικογένεια,φίλους,δεν έχουν να τους πουν κάτι για το σαπούνι;;;Σοβαρολογώ,κανείς δικός τους δεν ασχολείται με αυτό;Μπορεί να είναι λεπτό το θέμα,το καταλαβαίνω.Πώς να πεις του άλλου εύκολα και στα μούτρα ότι βρωμάει;Αλλά από την άλλη,είναι κι αυτός γαϊδούρι που δεν το σκέφτεται από μόνος του να κάνει κάτι,να πάρει μέτρα.Ειδικά το καλοκαίρι,μου έρχεται εμετός ιδιαίτερα σε μέρη που συνωστίζονται πολλοί.Πες τα,πες τα!!!Έτσι όπως τα λες είναι και ακόμα χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @mahler76
    Αχ ναι, χειρότεροι και από τη γρίππη των χοίρων έχουν καταντήσει! Καποιος να βρεί ένα εμβόλιο για τη βρωμιά, pleaseeee!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ολα θα πανε καλα...
    Εχω την ίδια απορία, δεν υπάρχει ένας δικός τους άνθρωπος να τους πεί ότι βρωμάνε? Θυμήθηκα, όταν έγραφα το post, μια παλιά συνάδελφο που ήταν λιγο βρωμιαρούλα. Σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να της χαρίσω ένα παραμύθι που είχα μικρή και λεγόταν "Η Παστρίτσα και η Βρωμίτσα"! Ο,τι πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?