Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Στη βιβλιοθήκη!


Μια από τις αγαπημένες μου γωνιές είναι η βιβλιοθήκη-πατάρι του δωματίου μου. Εκεί βρίσκεται ένα μέρος από τα βιβλία μου (τα υπόλοιπα στην κανονική βιβλιοθήκη του δωματίου και στην αποθήκη). Την τελευταία φορά που ανέβηκα πήρα μαζί και τη φωτογραφική μηχανή για ένα photo session. Guest stars κάποια πολύ αγαπημένα παιχνίδια που φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο!


Αυτή την εικόνα βλέπω όταν ξυπνάω!



Το πως βρέθηκε εδώ η ονειροπαγίδα είναι μεγάλη ιστορία.


Έχω αδυναμία στις αστυνομικές ιστορίες του Γιάννη Μαρή. Το σκισμένο εξώφυλλο στον "Θάνατο του Τιμόθεου Κώνστα" ήταν η αφορμή (και μια από τις πολλές αιτίες) που σταμάτησα να δανείζω βιβλία.


Το σημαιάκι είναι από την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, στον Πειραιά, το 2004!


Το "Πορφυρό Χρώμα", της Alice Walker είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει.


Έι, ψιτ! Κοπελιά! Γύρνα να σε δούμε!


"Τσα!"


Το λεύκωμα "Ζέφυρος", δώρο από την μαμά μου που ξέρει ότι λατρεύω τα παλιά περιοδικά.



Θέλω να ξαναπάω στη Βενετία. ΤΩΡΑ!


"Κάτι άλλο από Agatha έχεις?"


Διάφορα προγράμματα από θεατρικές παραστάσεις.


Η βιβλιοθήκη διαθέτει και σκύλο-φύλακα!


Ο πολυτεχνίτης (και όχι ερημοσπίτης!) μάστορας, παρέα με το πανκάκι μου, δώρο από τις αρχές της δεκαετίας του '80.


Όσο ήμουν στα ψηλά προσπάθησα να βγάλω μια πανοραμική φωτό το δωμάτιό μου, αλλά τελικά έβγαλα μόνο ένα μέρος. Στο κομοδίνο μου διακρίνεται ένα σπάνιο αντίτυπο του βιβλίου του Νίκου Αλέφαντου, από τα '80s. Λέγεται "Από τη φτώχεια στην αναγνώριση", αλλά σε αυτό θα αφιερώσω ένα ολόκληρο post, γιατί πραγματικά το αξίζει!




ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

19 σχόλια:

  1. Να πάρει, πως ζηλεύω! Γιατί μπορεί τώρα να είμαι μια shopaholic και να θέλω μια τεράστια ντουλάπα, αλλά από μικρή είχα ένα όνειρο, να έχω ένα δωμάτιο με βιβλιοθήκες μέχρι το ταβάνι να καλύπτουν όλους τους τοίχους (αν έχεις δει την Πεντάμορφη και το Τέρας 8α καταλάβεις). Έχω τα βιβλία στο χωριό, σε αποθήκες, στο πατάρι, κοινώς έχουμε πνιγεί, δεν έχουμε χώρο για τπτ!Θέλω να τα μαζέψω όλα σε ένα σπίτι κάποια στιγμή.
    Πολύ πρακτικό φαίνεται αυτό το πατάρι.
    Διακρίνω και Stephen King!Φαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούθμε για την ξενάγηση στο χώρο που ζεις και δημιουργείς, πολύ όμορφος χώρος.. το πατάρι με τα βιβλία είναι τέλειο.
    Για τον καταπληκτικό καθρέπτη μάθαμε απ΄τη μαμά:)
    Καλά να περάσεις Ντοραθάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε λιγο καιρο βλεπω να βγαινεις εσυ απο το δωματιο για να χωρεσουν τα βιβλια χα χα χα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νόμιζα ότι μόνο εγώ είχα μια .... λόξα να την πω?? με Γιάννη Μαρή και Αγκάθα Κρίστι!!
    Dorothy μου με ... συγκίνησες;-)
    Υπάρχουν κι άλλοι σαν εμένα λοιπόν!!
    Πολύ όμορφος ο χώρος σου, μου αρέσει που έχεις φυλάξει πράγματα με συναισθηματική αξία!!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχάς σ'ευχαριστούμε που μοιράστηκες τον προσωπικό σου χώρο μαζί μας! Σε γνωρίζουμε καλύτερα έτσι! Πολύ ωραίο και ζεστό δωμάτιο!
    Συγχαρητήρια για όλα αυτά τα βιβλία που έχεις! Την ζήλεψα την βιβλιοθήκη σου! Μ'άρεσε πολύ εκεί πάνω που είναι και ειλικρινά χάνεσαι μέσα σε τόσα πολλά βιβλία! Αγαπώ πολύ τα βιβλία και μπορώ να σε καταλάβω!
    Αυτό που είπες για τον δανεισμό τους είναι μεγάλη αλήθεια! Έχω δανείσει πάρα πολλά βιβλία που ποτέ δεν πήρα πίσω!!!
    Από την άλλη επειδή μου αρέσει να μοιράζομαι πράγματα, έχω δωρίσει άπειρα βιβλία μου στην τοπική βιβλιοθήκη! Να πω την αλήθεια το κάνω και για έναν άλλον λόγο... δεν έχω τόσο χώρο και δεν μου αρέσει να μαζεύω πράγματα! Όπως και να 'χει τα βιβλία είναι ένας πραγματικός θυσαυρός!
    Καλησπέρα και πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Dorothy μου το The colour purple της Alice Walker θα το διαβάσω αφού το προτείνεις εσύ! όμορφα χρώματα βλέπω στο δωμάτιο σου, καλοκαιρινά και κοριτσίστικα :)

    έχω και γω πολλά βιβλία και τώρα τελευταία πήραμε νέα βιβλιοθήκη και βγήκαν κάμποσα από τις κούτες.. φυσικά έχει γεμίσει και όπου νά΄ναι θα πρέπει να πάμε για τρίτη! :) έχω μανία με τα βιβλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δωμάτιό σου είναι παραμυθένιο...απλά! Οσο για τα βιβλία σου, το βροντοφώναζες οτι είσαι βιβλιοφάγος, τώρα ήρθαν και τα ντοκουμέντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικη βιβλιοφαγος λοιπον! Το δωματιο σου ονειρεμενο !Πολυ ομορφα χρωματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει!!Εχοντας μετατρέψει σπίτια ολοκληρα σε βιβλιοθήκες οφείλω να ομολογήσω την χαρά να μοιράζομαι μαζί σου ένα μεγάλο πάθος.Τα βιβλία!!Βιβλία μεγάλα και μικρά, βιβλία ασπρόμαυρα αλλά και χρωματιστά, ταξίδια ατελείωτα που δεν με πρόδωσαν ποτέ.Νάσαι καλά Dorothaki μας, καλή και πανέμορφη μέρα να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Marietta
    Μου αρέσουν αρκετά από τον Stephen King. Τα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου, είναι η "Λάμψη" (το βιβλίο είναι πιο τρομακτικό από την ταινία) και το "Langoliers". Οσο για τις ντουλάπες, έχω δύο και - αν και δεν είμαι shopaholic- μια ακόμα δεν θα πήγαινε χαμένη! Φιλιά!



    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Ετσι ακριβώς είναι Σκρουτζάκο, καθένα έχει την ιστορία του. Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Margo
    Καλησπέρα Margo! Εχει βάλει την υπογραφή της και σε άλλες πολλες γωνιές του δωματίου, που δεν φαίνονται στη φωτογραφία, όπως στις ντουλάπες που μου τις έχει ζωγραφίσει :) Φιλιά πολλά!


    @Δημιουργία
    Πες το ψέματα! Δε βαριέσαι, θα κοιμάμαι στο κρεβάτι της γάτας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ΕΛΕΝΑ
    Εννοείται ότι υπάρχουν κι άλλοι! Ειδικά για τις ιστορίες του Γιάννη Μαρή τρελαίνομαι! Εβλεπα και τη σειρά στον Αλφα, αν και νομίζω ότι μέρος της γοητείας των ιστοριών είναι αυτό το παλιομοδίτικο που βγάζουν. Χάνουν λίγο στη μεταφορά στη σημερινή εποχή. Φιλιά!


    @eirini
    Καλησπέρα Ειρήνη! Πολύ ωραία ιδέα αυτή με την τοπική βιβλιοθήκη. Οσο για το δανεισμό, πραγματικά με ενοχλεί να δίνω ένα βιβλίο και να παίρνω πίσω ένα κουρέλι. Εγινε κάμποσες φορές και τέρμα! Τώρα μόνο σε 1-2 άτομα, που ξέρω ότι τα προσέχουν. Φιλάκια πολλά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Me_To_aSeToN_STo_XeRi
    Σ'ευχαριστώ πολύ! Καλωσόρισες στο blogoκαλυβάκι μου :) (πολύ ωραίο nick, by the way!)



    @Dorothea
    Καλησπέρα Dorothea! Ελπίζω να σου αρέσει κι εσένα το βιβλίο της A. Walker. Μα πως γίνεται να γεμίζουν τόσο γρήγορα οι βιβλιοθήκες? Εβλεπα στο αμαζον αυτό το γκατζετάκι που διαβάζεις τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά άλλη χάρη εχει το χαρτί βρε παιδί μου! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @One Happy Dot
    Οταν το ανακαίνισα πριν από 2-3 χρόνια, έβγαλα όοοολα τα παιδικά μου απωθημένα: ροζ, ροζ και πάλι ροζ! Οσο για τα ντοκουμέντα, τα δημοσίευσα μήπως και συγκρατηθώ την επόμενη φορά που θα περάσω έξω από βιβλιοπωλείο! Καλό απόγευμα :)


    @Anastasia's dolls
    Σ'ευχαριστώ πολύ Αναστασία! Βιβλιοφάγος και μάλιστα αθεράπευτη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @CARPE DIEM
    Ακριβώς όπως το γράφεις: πάθος και μάλιστα μεγάλο! Και το δικό μου όνειρο είναι αυτό που γράφει η Μαριέττα στο σχόλιό της: μια τεράστια βιβλιοθήκη, τύπου "η Πεντάμορφη και το Τέρας"! Φιλιά πολλά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η δικιά μου βιβλιοθήκη διαθέτει γάτα φύλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @mahler76
    Το γατί έχει αναλάβει τη φύλαξη του σπιτιού γενικά και αποφάσισα να μην τη φορτώσω και με άλλες ευθύνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?