Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ιστορία για Bloggers...


Έφτασε η μεγάλη μέρα! Ποιά μεγάλη μέρα? Αυτή που η Μαρία μετακομίζει στον Πειραιά, για να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα! Παίρνω, λοιπόν, αγκαζέ την Κοκκινοσκουφίτσα και το Χρυσό ΠιΠι, που για την περίσταση φόρεσε το διάσημο κόκκινο μπουφάν, και φτάνουμε στον Ελ. Βενιζέλο μέσα στο άγχος -γιατί είχε κίνηση και φοβηθήκαμε ότι δεν θα φτάσουμε εγκαίρως και δεν θα προλάβουμε να υποδεχτούμε την Μαρία όπως πρέπει . Εκεί πληροφορούμαστε ότι η πτήση από Θεσσαλονίκη έχει μικρή καθυστέρηση κι εγώ βρίσκω ευκαιρία να ψάξω για το γνωστό κατάστημα με τα τσουρέκια, βόρειοελλαδίτικης προέλευσης (το ρεπορτάζ αυτό δεν είναι διαφημιστικό) με σκοπό να κατασκηνώσω μέσα σε αυτό. Περνάει κάμποση ώρα, το αεροπλάνο ακόμα να φανεί και κρατώντας δυο τσουρέκια γεμιστά με σοκολάτα (έχω κρύψει κι άλλα δύο με επικάλυψη καραμέλλα μέσα στην shopping bag της Κοκκινοσκουφίτσας ) αποφασίζω να ψάξω στα σουβενίρ για ένα βαζάκι Greek Style Caviar Spread, με σήμα το κυκλαδίτικο εκκλησάκι, που είδα στο blog της ιστογειτόνισσας Freedom και πολύ το λιμπίστηκα. Βρε λές αυτό το εκκλησάκι της ετικέτας να βρίσκεται στη Μύκονο? Θα ρωτήσω την Margo που μένει εκεί και ξέρει. Φτάνει επιτέλους το αεροπλάνο, τρέχουμε να υποδεχτούμε την Μαρία, που μας λέει "Σας έχω μια έκπληξη. Δείτε ποιόν συνάντησα μέσα στο αεροπλάνο!". Μα βέβαια, είναι ο George. Μάλιστα, είναι ντυμένος head to toe με Burberry, γιατί την προηγούμενη φορά που επισκέφθηκε τα μέρη μας είδε ότι φοριέται πολύ το καρό στας Αθήνας. Από τη συγκίνηση λιποθυμάμε ομαδικώς, μια κυρία φωνάζει "Ένα γιατρό, ένα γιατρό!" κι ευτυχώς εκείνη τη στιγμή περνάει τυχαία η Maria Jose. Μας δίνει τις πρώτες βοήθειες και μετά παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και συγκεκριμένα για το σπίτι της Δημιουργίας που μας περιμένει για φαγητό. Εκεί βρίσκεται ήδη και η Πουαντερί. Νόστιμα φαίνονται, λέμε στην οικοδέσποινα, βλέποντας τις σπεσιαλιτέ που έχει ετοιμάσει. "Πως να μην είναι?" μας απαντά. "Αφού είναι όλα φτιαγμένα με συνταγές της καρδιάς!".

THE END


Οπως καταλαβαίνετε, ο μώλωπας φεύγει ... η έμπνευση έρχεται! Όποιος θέλει μπορεί να γράψει τη δική του ιστορία με ήρωες 10 bloggers. Ευχαριστώ πολύ τη Lena_zip,την Κοκκινοσκουφίτσα και την Μαμά στην Κομοτηνή που με συμπεριέλαβαν στις ιστορίες τους. Να έχετε όλοι ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!

22 σχόλια:

  1. Ντοροθάκι μου,
    σ' ευχαριστώ που με συμπεριέλαβες στην ιστορία σου. Είχα σκεφτεί κι εγώ να γράψω κάτι με αναφορά στους αγαπημένους μου bloggers. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω. Καταπληκτικό το τραγούδι των Madrugada. Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε κοίτα έμπνευση με το κόκκινο μπουφάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερούδια γειτόνισσα
    Πού στην ευχή έχει τσουρεκάκι με επικάλυψη στο αεροδρόμιο; Άνοιξε Τ. στο αεροδρόμιο; Είναι κοντά στον Παπασωτηρίου ή στα duty free; Να τι έλειπε από το ντελικατέσεν...
    Πολύ όμορφη η ιδέα και το αποτέλεσμα...σε ευχαριστώ πολύ πολύ που με έβαλες μαζί με το βαζάκι μου στην αφήγηση...Μάλλον θα συνεχίσω με ορεκτικές εικόνες...
    Πολλά φιλιά! Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααααααα, απίθανη η ιστορία σου!!
    Είδες έμπνευση άμα τη αποχωρήσει του μώλωπος??
    Σ ευχαριστούμε που μας συμπεριέλαβες σ' αυτήν με τόσο γλυκό τρόπο:))

    Freedom T. έχει και στο αεροδρόμιο και στο Χαλάνδρι, αλλά όσες φορές πήρα από εκεί, νομίζω η ποιότητα ήταν κατώτερη της Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντοροθάκι το 'κανες πάλι το θαύμα σου! Φρεσκάδα και γλύκα βγαίνει από την ιστορία σου. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες ρόλο. Τώρα εγώ δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, θα προσπαθήσω γιατί έχει ενδιαφέρον.
    Καλό Σαββατοκύριακο. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ και να ημουν στα αληθεια κοντα σας.........!
    Θα τα πουμε στο ραντεβου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλέ συ τι υπερπαραγωγή είναι αυτή? ούτε η τζοντι φοστερ να ήμουν βρε παιδί μου!! βασικά δε παίζει να κατέβω με αιρπλάνο σύντομα, γι αρκετό καιρό θ ανεβοκατεβαίνω με το τραίνο (έκανα κ ομοιοκαταληξία.. θα γράψω ποίημα..) ισως κ με το χτελ. γιατί τα χτελ δε τα συμπαθώ.. τα τραίνα είναι πιο γουτσουγουτσου.
    σ ευχαριστώ πολύ που με έκανες σούπερ πρωταγωνίστρια! πολύ όμορφη η ιστορία σου!
    δεν θα παίτσω αλλά μη παρεξηγηθείς γιατί ψιλοβαριέμαι να δημιουργώ ιστορίες.. έχω το ράφι μου..
    μακια σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. tin epomeni fora na kanoniseis rantevou k me tous ypoloipous! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με γειααααααααα! μουρλια!
    Ζωγραφισε παλι η μαμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελάτε, σας έχω ετοιμάσει κέικ με καρύδια και σπιτικό ψωμί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τί όμορφη ιστορία που έγραψες! Στην αρχή το διαβάζω και λέω... καλέ πότε κατέβηκε το Μαράκι μου κάτω και δεν κατάλαβα τίποτα, χαχαχα!!! Εντάξει, μετά πήρα μπρος και το 'πιασα το θέμα! Πολύ καλό!

    Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφη η ιστορία σου και πολύ έξυπνα δεμένα ονόματα και καταστάσεις! Μπράβο! Εγώ έχω να γράψω ένα ποιηματάκι αλλά αργεί η ρημάδα η έμπνευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Maria Jose
    Ναι, ναι, να γράψεις! :) Το τραγούδι, μαζί με το "Vocal", είναι τα αγαπημένα μου από τους "Madrugada". Φιλιά!


    @Το χρυσό ΠιΠι
    Το έχω ξαναπεί: το κόκκινο μπουφάν έχει αποκτήσει μυθικό status!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Freedom
    Έχει στο αεροδρόμιο -στις αφίξεις- και στο Χαλάνδρι. Πάντως, οφείλω να πώ ότι μια φορά που δοκίμασα του αεροδρομίου ήταν κάπως διαφορετικό από το original Θεσσαλονικιώτικο (και δυσκολευτηκα πολύ να το τσακίσω, χαχαχα!). Φιλιά γειτόνισσα!



    @ΕΛΕΝΑ
    Μαζί με τον μώλωπα έφυγε και το writer's block! Και συμφωνώ απόλυτα για την ποιότητα του Τ. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @laminore
    Σ'ευχαριστώ πολύ, καλωσόρισες!



    @Margo
    Απ'ό,τι είδα στο blog σου, μια χαρά τα κατάφερες :) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @πουαντερι
    Ευχαριστώ! Ζωγράφισε δε θα πεί τίποτα! Φιλιά!!!


    @maria
    Κοίτα, δεν μπορούσα να βάλω σταθμό τρένου ή ΚΤΕΛ, γιατί εκεί δεν έχει τσουρεκομάγαζο και δε θα μου έβγαινε το στόρυ :p Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @nek
    Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι σοβαρά να γράψω και το σίκουελ, όπου θα έχω δώσει ραντεβού με το υπόλοιπο blogroll! :)



    @Δημιουργία
    Αυτά που υπήρχαν στην κουζίνα? Μαλλον θα χρειαστεί να φτιάξεις άλλα, αυτά ήρθαν κάτι μικρά πράσινα ανθρωπάκια και τα εξαφάνισαν :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @eirini
    Προσπάθησε να έρθει ινκόγκνιτο το Μαράκι, αλλά εγώ είμαι λαγωνικό και την ανακάλυψα, χαχαχα! Φιλιά πολλά!



    @olivetreegirl
    Χαίρομαι που σου άρεσε! Απ'ό,τι είδα σε επισκέφθηκε η έμπνευση και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. M'αρεσε! Μολις ειδα το comment σου, και κατα ενα παραξενο λογο, σημερα σκεφτομουν οτι εχω καιρο να περασω απο το μπλογκ σου! Ντροπή μου , αλλα αμελησα να σε βαλω στα Update και κοιταω μονο αυτα τελευταια!Θα το κανονισω ομως!Mε συγχωρεις ετσι?I'll catch up τωρα! ;)
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Marietta
    Μην αγχώνεσαι! Κι εγώ σκέφτομαι να βάλω updates γιατί άθελά μου "παραμελώ" κάποια blogs! Χαίρομαι που σου άρεσε το στόρυ. Φιλιά, καλό Σ/Κ!


    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Σ'ευχαριστώ πολύ Σκρουτζάκο μου, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έτοιμοι για απογείωση?